ARTIS REAL ESTATE INVESTMENT TRUST KONDIGT SPECIALE VERDELING AAN VAN $ 2,39 PER TRUST AANDEEL

WINNIPEG, MB, 20 december 2021 / CNW / – Artis Real Estate Investment Trust (“Artis” of de “REIT”) (TSX: AX.UN) heeft aangekondigd dat haar trustees een bijzondere uitkering van $ 2.39 per trusteenheid (“eenheid”), waaronder: $ 0,32 per eenheid contant te betalen en $ 2,07 per eenheid te betalen in eenheden. Deze speciale uitkering komt bovenop de maandelijkse uitkeringen in totaal $ 0,5927 per eenheid gedurende 2021. De bijzondere uitkering wordt betaald op 31 december 2021 aan houders van deelnemingsrechten (de “houders van deelnemingsrechten”) geregistreerd bij het sluiten van de handel op 31 december 2021, betaling van de uitkering in contanten zo spoedig mogelijk na de betalingsdatum. De bijzondere uitkering is in de eerste plaats bedoeld om aan de houders van deelbewijzen een deel van de door de REIT gerealiseerde meerwaarde uit te keren op transacties aangegaan tijdens het afgesloten boekjaar. 31 december 2021. Het contante deel van de bijzondere uitkering is bedoeld om liquiditeit te verschaffen aan houders van deelbewijzen ter dekking van het geheel of een deel van enige Canadese belastingverplichting of bronbelasting voor niet-ingezetenen die kan voortvloeien uit de bijzondere uitkering.

Artis Vastgoedbeleggingstrust (CNW Groep / Artis Vastgoedbeleggingstrust)

Op de datum hiervan zijn er in totaal 124.555.206 Participaties uitgegeven en uitstaand.

fiscale overwegingen

Onmiddellijk na uitgifte van Participaties krachtens de Bijzondere Uitkering zullen de uitstaande Artis Participaties zodanig worden geconsolideerd dat elke Participatiehouder na de Consolidatie hetzelfde aantal Participaties zal houden als die Participatiehouder voorafgaand aan de uitkering bezat. Het bedrag van de bijzondere uitkering betaalbaar in Participaties zal de aangepaste kostenbasis van de Geconsolideerde Participatiehouders van de Participatiehouders verhogen. In Canada ingezeten Participatiehouders zullen over het algemeen hun pro rata aandeel in het inkomen van de REIT en de netto belastbare vermogenswinst voor het belastingjaar 2021 moeten opnemen, zoals toegewezen en aangewezen door de REIT bij het berekenen van hun inkomsten, respectievelijk voor belastingjaar 2021. Canada voor Canadese federale inkomstenbelastingdoeleinden kunnen onderworpen zijn aan toepasselijke bronbelastingen in verband met de betaling van de bijzondere uitkering.

Artis waarschuwt dat de voorgaande opmerkingen niet bedoeld zijn als, en niet mogen worden opgevat als, juridisch of fiscaal advies aan een Participatiehouder. Artis beveelt Participatiehouders aan hun eigen belastingadviseurs te raadplegen met betrekking tot de fiscale gevolgen voor hen van deze voorgenomen bijzondere uitkering en de daarmee samenhangende consolidatie van Participaties.

*******

Artis is een gediversifieerde Canadese vastgoedbeleggingstrust met een portefeuille van bedrijfs-, kantoor- en winkelpanden in Canada en Verenigde Staten. De visie van Artis is om een ​​vooraanstaand vermogensbeheer- en investeringsplatform te creëren dat gericht is op het verhogen van de NAV per eenheid en uitkeringen voor beleggers door middel van waardebeleggingen in onroerend goed.

BRON Artis Vastgoedbeleggingsfonds

besluit

besluit

Bekijk originele inhoud om multimedia te downloaden: http://www.newswire.ca/en/releases/archive/December2021/20/c9359.html

Leave a Comment