Vastgoedwebsites bevatten geen misdaadgegevens van eigendomsvermeldingen vanwege “raciale vooringenomenheid”

Vastgoedwebsites zullen geen misdaadgegevens bevatten over eigendomsvermeldingen, omdat ze beweren dat ze “raciale vooroordelen” bevatten.

Redfin en Realtor.com kondigden beide op 13 december aan dat ze zouden vermijden om gegevens over buurtcriminaliteit van onroerendgoedvermeldingen op hun websites op te nemen.

Een blogpost van Christian Taubman, directeur groei voor Redfin, zei dat een gegevensbron die het bedrijf overwoog te gebruiken voor misdaadgegevens de National Crime Victimization Survey van Justitiestatistieken was, maar zei dat dergelijke enquêtes het risico liepen “raciale vooroordelen” te bevatten.

“Om de discrepanties met gerapporteerde misdaden te omzeilen, was de andere primaire gegevensbron die we in overweging namen de National Crime Victimization Survey van het Bureau of Justice Statistics. Als onderzoek heeft het het voordeel dat het beide niet-aangegeven misdaden kan vastleggen. Echter, ook vanwege het feit dat dit een enquête is, als er raciale vooroordelen zijn in de antwoorden van respondenten, zal dit direct worden weerspiegeld in de gegevens’, aldus de advertentie.

VOORMALIGE BLACKSTONE MEDE-FOUNDER’S VOORMALIGE HAMPTONS PENSIOEN ONDER CONTRACT VOOR $ 18M

Teken voor makelaar Redfin op een huis te koop in San Ramon, Californië, 17 september 2019 (Foto door Smith Collection / Gado / Getty Images) (Foto door Smith Collection / Gado / Getty Images / Getty Images)

Taubman voegde eraan toe dat de misdaadgegevens niet “nauwkeurig antwoord geven” op de vraag die shoppers hebben over de veiligheid in een bepaalde buurt, en zei dat er “een te groot risico was dat deze onnauwkeurigheid het raciale vooroordeel zou versterken”.

“Maar de beschikbare gegevens stellen ons niet in staat om deze vraag precies te beantwoorden, en gezien de lange geschiedenis van restrictieve en racistische huisvestingsconvenanten in de Verenigde Staten, is er een te groot risico dat deze onnauwkeurigheid vooroordelen versterkt. Wij zijn van mening dat Redfin – en alle andere onroerendgoedsites zouden geen misdaadgegevens in de buurt moeten posten, “zei hij.

Bovendien beweerde Taubman dat mensen geïnteresseerd zijn in “veiligheid” en niet in “criminaliteit”.

Hij zei dat mensen beveiliging op verschillende manieren definiëren en beweerde dat het “niet zo goed past bij puur criminele gegevens”.

“Als we mensen vragen wat ze willen weten over een buurt, definiëren ze veiligheid op verschillende manieren: mensen zeggen dat ze zich zorgen maken als er afval op straat is, ze geven alleen om de geweldsdelicten of maken zich zorgen of ze de dakloos, ‘zei Taubman.

huis te koop

BESTAND – Op deze foto van 1 april 2020 staat een bord “Te koop” voor een huis dat wordt verkocht in Monroe, Washington, buiten Seattle. (AP Foto / Elaine Thompson, bestand) (AP Photo / Elaine Thompson, Dossier / AP Newsroom)

Op dezelfde dag kondigde Realtor.com aan dat het begin december misdaadgegevens had verwijderd van onroerendgoedvermeldingen op zijn website, en zei dat de wijziging was aangebracht om “het speelveld in onroerend goed voor iedereen gelijk te maken”.

BETTER.COM CEO VERTELT 900 WERKNEMERS DAT ZE TIJDENS DE PRE-HOLIDAY ZOOM CALL WERDEN VRIJGESTELD: RAPPORT

David Doctorow, directeur van Realtor.com, zei dat de stap werd genomen in een poging om de beveiligingsinformatie die op de website werd gedeeld, te “heroverwegen”.

“Eerder deze maand hebben we bijvoorbeeld de misdaadkaartlaag verwijderd uit alle zoekresultaten op Realtor.com om de beveiligingsinformatie die we delen op Realtor.com te heroverwegen en hoe we deze het beste kunnen krijgen. Integratie als onderdeel van de huiszoekervaring van een consument. zei Doctorow.

Hij voegde eraan toe dat Realtor.com zou werken om “onder de loep te nemen” wat veiligheid in de buurt betekent voor consumenten, zodat de website “opnieuw kan bedenken hoe we veiligheidsgegevens op Realtor.com insluiten”.

SEATTLE, WA – 31 OKTOBER: Een Redfin onroerend goed werfbord is afgebeeld voor een huis te koop op 31 oktober 2017 in Seattle, Washington. Seattle is gedurende het hele jaar een van de snelste en meest concurrerende huizenmarkten in de Verenigde Staten geweest ((Foto door Stephen Brashear / Getty Images voor Redfin))

KRIJG FOX BUSINESS ONDERWEG DOOR HIER TE KLIKKEN

Doctorow moedigde ook de vastgoedsector als geheel aan om opnieuw na te denken over hoe buurten worden gekarakteriseerd, door te zeggen dat de sector statistieken gebruikt die gekleurde gemeenschappen benadelen.

“Historisch gezien heeft onze industrie buurten gewaardeerd met behulp van statistieken die gekleurde gemeenschappen oneerlijk bestraffen. We kunnen allemaal de feiten beter uitleggen op een manier die buurten, dorpen en steden niet oneerlijk bestraft, “zei hij.

Leave a Comment