Vastgoedadvies: verkopers verliezen wat voorsprong in de gematigde markt | Rogersville

Historisch gezien was november een maand met uitzonderingen op de neerwaartse seizoenstrend. Dit jaar is geen uitzondering. De verkoop is niet gestegen zoals in het verleden, maar de verkoopprijzen wel.

De mediane verkoopprijs piekte in augustus op $ 210.000 en daalde vervolgens gedurende twee maanden toen de markt een periode van seizoensgebonden neergang inging. Het was vorige maand teruggekeerd naar $ 210.000 vanwege een piek in de verkoop in de prijsklasse van $ 250.000 tot $ 300.000. Krediet een deel van dat aan de hypotheek noodgeval.

Bijna iedereen heeft de realiteit geaccepteerd dat de tijd van hypotheekrentes onder de 3% voorbij is. Dit was genoeg om sommige kopers te motiveren om in de toekomst vast te houden aan wat zij dachten dat het beste tarief was.

Velen waren niet zo agressief als in de lente en zomer. Er waren minder meervoudige aanbiedingen. Maar ze waren bereid iets meer te betalen om de deal te sluiten.

De mediane verkoopprijs van lokale woningen is dit jaar tot nu toe met 14,8% gestegen. En hoewel de prijzen naar verwachting zullen blijven stijgen, zal het groeitempo naar verwachting stabiliseren.

Lawrence Yun, hoofdeconoom van NAR, voorspelt dat de huizenprijzen de komende maanden in een “milder tempo” zullen stijgen. Hij verwacht dat de vraag zal afnemen naarmate de hypotheekrente stijgt. De 30-jarige hypotheek met vaste rente bedroeg gemiddeld 3,11% voor de week die eindigde op 2 december, een stijging van gemiddeld 2,72% een jaar geleden.

Ali Wolf, hoofdeconoom bij Zonda, een nationaal adviesbureau, werd door Realtor.com geciteerd: “De pool van kopers die de prijzen kunnen blijven opdrijven, is veel kleiner dan vroeger. ‘Vorig jaar. We zijn voorbij het stadium van alles wat er op de woningmarkt gebeurt. We gaan niet dezelfde groei van de huizenprijzen zien.

Verkopers zouden wat voorsprong moeten verliezen, maar niemand denkt dat er een kopersmarkt in aantocht is.

Volgens bedrijven die monitoren wie er beweegt en waar bijvoorbeeld mensen die tijdens de eerste golf van de pandemie dichtbevolkte gebieden hebben verlaten, op de rem zijn gaan staan. Velen verhuizen nog steeds, maar blijven dichter bij huis in plaats van in het buitenland.

Dit betekent niet dat de kraan is uitgeschakeld voor NE Tenn-markten. en SWV. Het gaat langzamer, maar deze regio is nog steeds een hotspot, aangezien markten zoals Nashville, Knoxville en Chattanooga zijn gegroeid naarmate secundaire en tertiaire markten zoals de lokale regio aantrekkelijker zijn geworden. Sommigen noemen de toename van de migratie naar landelijke grootstedelijke gebieden vanuit nabijgelegen grote metropolen het ‘zusterstadeffect’.

Nieuwe bewoners blijven winkelen en verhuizen naar landelijke grootstedelijke markten. Ze zijn op zoek naar betere prijzen voor huizen en een meer betaalbare levensstijl. Vastgoedinvesteerders doen hetzelfde in hun zoektocht naar betere winstmarges.

Hoewel de langzame voorraadgroei in de bestaande woningmarkt tot stilstand is gekomen, zal deze naar verwachting eind 2021 toenemen. Dit geldt zowel voor de nieuwe woningmarkt als voor bestaande woningen.

En hoewel de gekke dagen van de tweede helft van 2020 en 2021 misschien voorbij zijn, is de vastgoedachtbaanrit nog niet voorbij. Ga volgend jaar op zoek naar meer balans. Maar verwacht ook verrassingen, complimenten van COVID, een eigenzinnige supply chain en een arbeidsmarkt die maar geen vaste voet lijkt te krijgen.

NETAR is de stem van onroerend goed in Noordoost-Tennessee. Het is de grootste handelsvereniging in Noordoost-Tennessee, Zuidwest-Virginia, die meer dan 1.500 leden en 100 filialen vertegenwoordigt die betrokken zijn bij alle aspecten van de residentiële en commerciële vastgoedsector.

Leave a Comment