3 redenen waarom u een woning in de Metaverse zou moeten kopen

Beleggen is een enorme afweging tussen risico en potentiële beloning, maar soms voelt het een beetje meer als gokken, vooral wanneer je nieuw en onbekend terrein bereikt. Neem bijvoorbeeld de Metaverse. Virtueel vastgoed is op dit moment de nieuwste waardige investering, maar het is niet nieuw en ook niet onverdienstelijk. Sterker nog, als je de moed hebt, ben ik er vast van overtuigd dat je geld moet investeren in het juiste metaverse onroerend goed.

Als je iets over mij weet, weet je dat ik van nature een cryptocurrency-scepticus ben en een redelijk conservatieve belegger. Ik koop aandelen in supermarktketens en voedselproducenten, maar ook in lucht- en ruimtevaart en elektrische voertuigen. Dit alles is redelijkerwijs gebaseerd op bekende hoeveelheden en heeft voldoende gegevens om voorspelbare langetermijnresultaten te leveren (hoewel sommige projecten nog moeten worden bewezen).

Dus als ik je zeg om onroerend goed in de metaversum te kopen, betekent dat wel iets. Misschien betekent dat dat mijn kaas volledig uit mijn cracker is geglipt, of misschien is het niet zo speculatief als het lijkt. Er zijn een aantal redenen waarom ik denk dat Metaverse-eigendommen de komende vijf jaar voor investeerders zullen zijn.

Bron afbeelding: Getty Images.

1. Handelsnamen springen in de metaverse

Nike (NYSE: DE) is de nieuwste in een reeks grote merken die de metaverse betreden (geen woordspeling bedoeld). Deze maand kondigde hij de aankoop aan van een bedrijf dat NFT-sneakers maakt, genaamd RTFKT. Ja dat is correct. Hij maakt sneakers die alleen in de Metaverse bestaan.

Nike wil ervoor zorgen dat alle Metaverse-avatars Nike-schoenen dragen, en het gaat groot en snel worden. Hij wacht niet om te zien wat andere bedrijven doen, omdat hij een goed begrip heeft van wat deze platforms drijft en hoe hij ervan kan profiteren.

Zo hield Gucci, een divisie van Kering, deze zomer een beperkte promotie waarbij het een digitale versie van de Gucci Garden-tentoonstelling creëerde en metaverse versies van populaire tassen en andere limited edition-items verspreidde en verkocht op Roblox (NYSE: RBLX). Items kosten aanvankelijk tussen $ 1,20 en $ 9 per stuk, maar sommige werden verkocht voor maximaal $ 4.100 bij Robux, wat zowel een primaire marktbehoefte als een secundaire marktinteresse in merkproducten aantoont.

2. Vastgoedontwikkelaars storten miljoenen in de metaverse

Virtuele vastgoedontwikkelaar Republic Realm heeft zojuist een record gevestigd door $ 4,3 miljoen land te kopen op het metaverse platform The Sandbox, waarmee een record werd gebroken dat een week eerder was gevestigd door Tokens.com voor een grondaankoop van 2 , $ 5 miljoen aan Decentraland. Het is reisgeld.

Aangezien deze bedrijven de intentie hebben om ruimtes te creëren zoals virtuele winkelcentra en andere huurwoningen (waar bijvoorbeeld Nike een winkel zou kunnen vestigen), en beide serieus hebben nagedacht over hoe de waarde van het Metaverse-pand te bepalen, heb ik tijd om hier om te lachen als een soort rare publiciteitsstunt. Deze jongens zijn zo ernstig als kanker – en hebben de businessplannen om het te bewijzen.

Ze stellen zich een wereld voor waarin ze winkelpuien kunnen verhuren aan bedrijven die handelswaar willen verkopen maar geen virtueel vastgoed willen onderhouden; verhuur virtuele appartementen aan mensen die de metaverse willen bezoeken zonder zelf $ 12.000 te verliezen; of zelfs aangepaste huizen ontwerpen en bouwen voor beroemdheden die het gevoel hebben dat een metaverse aanwezigheid goed is voor hun branding, maar geen tijd hebben om met de rommelige elementen om te gaan.

3. Metaverse onroerend goed is niets nieuws

Hoewel de meest populaire metaverse platforms relatief nieuw zijn, zijn ze verre van de eerste voorbeelden van mensen die virtueel onroerend goed betreden en regelrechte moord plegen. Bloomberg dekte in 2006 de eerste Second Life-miljonair Ailin Graef. Ze kwam al vroeg in Second Life, bracht twee jaar door met het bouwen van virtuele landen en het ontwikkelen van aangepaste avatars, en investeert nu fors in technologiegroepen met een fortuin gemaakt in een virtuele wereld.

Alleen al dit jaar bracht Second Life (gestart in 2003) een BBP op van $ 600 miljoen en meer dan $ 80 miljoen in contanten aan makers op basis van hun investeringen in de gemeenschap. De Second Life Marketplace biedt een breed scala aan verhuur, maar zelden onroerend goed te koop. Vermoedelijk verdienen eigenaren genoeg met deze verhuur, zelfs voor $ 4 of $ 5 per week, dat ze niet willen verkopen. Deze transacties worden grotendeels verwerkt via vastgoedgroepen die eigen zijn aan het platform.

Als een platform waar bijna niemand van heeft gehoord voordat sociale media de harten en geesten van ongeveer 70% van de Amerikanen heeft veroverd en zo lang na zijn debuut zoveel geld kan blijven verdienen, dan is het zeker een platform dat is gebouwd met alle de lessen van Second Life in gedachten kunnen net zo stabiel zijn – en potentieel minstens zo winstgevend.

Dit artikel vertegenwoordigt de mening van de auteur, die het misschien niet eens is met de “officiële” aanbevelingspositie van een premium Motley Fool-adviesdienst. We zijn bont! Het uitdagen van een beleggingsthese – zelfs een van onze eigen – helpt ons allemaal kritisch na te denken over beleggen en beslissingen te nemen die ons helpen slimmer, gelukkiger en rijker te worden.

Leave a Comment