Waarom investeren in onroerend goed van Metaverse de aandacht van CRE vereist

In de afgelopen maanden is bij de verkoop van onroerend goed in de onderling verbonden virtuele werelden van de Metaverse grotendeels echt geld betrokken.

Vorige maand onderstreepte een recorddeal – een verkoop van $ 2,5 miljoen van 116 percelen ‘land’ aan Decentraland, een toonaangevend metavers platform gelanceerd in 2017 – de toestroom van investeerders en makelaars van de echte wereld in de markt.

Tokens.com, een blockchain-bedrijf, betaalt 1,7 miljoen dollar voor een belang van 50% in Metaverse Group, een baanbrekend virtueel vastgoedbedrijf in het kader van een in oktober aangekondigde deal. Oren en Tal Alexander, New Yorkse beroemdhedenmakelaars voor Douglas Elliman, zijn onlangs een samenwerking aangegaan met Republic Realm, een van de grootste investeerders en makelaars van de metaverse, om zich te concentreren op ‘trofee-eigendommen’, meldde The Real Deal.

Vragen waarmee de industrie wordt geconfronteerd – na “Wat is de metaverse?” – wat is de beschikbare groeiruimte en kunnen de vaardigheden van degenen die fysiek onroerend goed bouwen, kopen en verkopen, zich vertalen naar de virtuele wereld? Net als cryptocurrency, die miljarden investeringen heeft, welk niveau van volatiliteit zal deze nieuwe activaklasse brengen, vooral omdat verschillende platforms strijden om positie?

“Het duurt lang, je moet een beslissing nemen en zoveel mogelijk lezen”, zegt Gauthier Zuppinger, mede-oprichter van NonFungible.com, dat de verkoop van vaak gebruikte non-fungible tokens of NFT’s bijhoudt. . in metaverse vastgoedtransacties. “Vertrouw niet wat je leest op Twitter of Discord.”

Zuppinger zei dat zijn team werkt met investeerders die een paar maanden geleden in zeven cijfers hebben geïnvesteerd en nu portefeuilles hebben van meer dan $ 100 miljoen. Decentraland-pakketten die voor $ 20 werden verkocht toen het platform vier jaar geleden werd gelanceerd, kunnen nu $ 100.000 kosten.

Ondanks de hype rond het metaverse en onwerkelijke onroerend goed, en vragen over het speculatieve karakter van investeren in een totaal nieuw platform en middel voor digitale interactie en handel, beweren het groeiende aantal spelers en investeerders dat dit niet alleen een goede investering is, maar een die waarschijnlijk aanzienlijk in waarde zal groeien in vergelijking met traditionele fysieke activa.

Locatie, altijd essentieel in virtueel vastgoed, krijgt in de metaverse een iets andere betekenis. In veel werelden zijn er specifieke buurten ontworpen voor verschillende soorten handel, zoals het Fashion District in het Decentraland. Het bedrijf van Zuppinger boekte in de zeven dagen eindigend op 14 december ongeveer $ 17,6 miljoen aan verkopen op de sandbox, een van de belangrijkste metaverse platforms.

Maar Janine Yorio, mede-oprichter en CEO van Republic Realm, voerde aan dat omdat spelers in wezen kunnen teleporteren naar verschillende coördinaten binnen deze virtuele werelden, traditionele concepten van zichtbaarheid en voetverkeer niet zo belangrijk zijn. Waar het om gaat zijn de ‘contentclusters’ en het vermogen om iets te creëren dat interactie en commercie stimuleert, of om naast een ontwikkeling te staan ​​die dat wel doet.

Dit gebrek aan traditionele fysieke grenzen, samen met het ontbreken van gevestigde traditionele spelers, betekent dat het speelveld gelijker is voor nieuwe investeerders, zei Yorio.

“Inventiviteit en ontwerp zijn belangrijker dan locatie en budget”, schreef ze in een opiniestuk van februari op CoinDesk. Een woordvoerder van Republic Realm weigerde commentaar te geven op dit artikel.

“Het kopen van land in virtuele werelden lijkt veel op het kopen van land in Manhattan in 1750”, schreef ze. “Het is ook geïsoleerd van de door COVID veroorzaakte volatiliteit van de vastgoedsector.”

Om land op deze platforms te kopen, moet u eerst een digitale portemonnee maken en het type digitale valuta kopen dat in een bepaalde wereld wordt geaccepteerd, en vervolgens land kopen via een online marktplaats. In Decentraland kunnen potentiële investeerders kiezen uit een van de 90.000 percelen van 16 bij 16 “meters” en betalen met MANA, een crypto-token dat voor het spel is opgezet. Landaankopen worden geregistreerd als niet-tokens. fungibel, en ze worden verhandeld via grotere NFT-beurzen.

Jarenlange games en platforms zoals Roblox, Animal Crossing en Second Life hebben de levensvatbaarheid van online handel bewezen. Anshe Chung werd 15 jaar geleden een vastgoedmagnaat van Second Life en wordt de “Virtuele Rockefeller” genoemd vanwege het creëren van een online ontwikkelings- en verhuurimperium dat zes cijfers per jaar opleverde.

De opkomst van virtuele vastgoedmarkten in de afgelopen twee decennia is de reden waarom zoveel nieuwe en ervaren investeerders optimistisch zijn over het ontwikkelen en verkopen van onroerend goed in de metaverse. Recente aankondigingen van technologiebedrijven, waaronder de rebranding en heroriëntatie van Facebook als een Meta en Apple’s geplande release van augmented reality-brillen in 2022, onderstreepten de overtuiging van investeerders dat de technologie eindelijk de vraag heeft ingehaald.

Gereserveerd gebied

Met dank aan SuperWorld

Het kopen van onroerend goed op metaverse platforms zoals SuperWorld is de laatste tijd toegenomen.

SuperWorld is een platform dat de echte wereld nabootst en waarmee deelnemers virtuele versies kunnen kopen van bijvoorbeeld het Witte Huis of de buurt waar ze zijn opgegroeid. Oprichter Hrish Lotlikar zei dat de gemiddelde betalende gebruiker ongeveer $ 3.000 aan SuperWorld-grond koopt en dat het bedrijf “tienduizenden” percelen heeft verkocht.

“Het is een zeer gegalvaniseerde gemeenschap,” zei Lotlikar. “Ze zijn gepassioneerd over wat ze bouwen en bezitten plaatsen waar ze van houden.”

Kopers en investeerders zijn vaak op zoek naar een uitbreiding van wat ze in de echte wereld hebben, zei Lotlikar, evenals manieren om zakelijke verbindingen te creëren tussen de metaverse en echte wereldactiva, om fysieke wereldvoordelen toe te voegen aan virtuele aankopen.

De Zwitserse sieradenketen Camille Louise is van plan om echte en virtuele sieraden te verkopen in SuperWorld en andere platforms. Nike heeft zojuist plannen aangekondigd om goederen te verkopen en producten uit te rollen in de Metaverse, en Sotheby’s heeft een digitaal veilinghuis opgericht in Decentraland. De grote verkoop van Decentraland van $ 2,5 miljoen in november was voor grond in het modedistrict, mede gebaseerd op het idee dat grote merken dit eersteklas vastgoed op termijn willen verhuren voor virtuele winkels. Dit zijn het soort kansen dat kleine investeerders aantrekt.

Zuppinger suggereert dat potentiële investeerders voorzichtig moeten zijn voordat ze de markt betreden. Lotlikar is van plan een virtuele service voor meerdere lijsten te creëren, zodat vastgoedinvesteerders een gecentraliseerde database kunnen hebben met grote transacties, verkoopvolume en activawaardering.

Zoals veel platforms, stelt SuperWorld landeigenaren in staat om een ​​aandeel te nemen in elk bedrijf of elke activiteit die op hun land plaatsvindt, virtuele huizen te bouwen en huurprijzen te vragen, of virtuele zakelijke kansen te creëren. Rapper Snoop Dogg gaf een feest op het Sandbox-platform en gaf de aanwezigen de opdracht hem te zien optreden in een virtuele recreatie van zijn landhuis. Hij is een van de vele beroemdheden die in de Metaverse investeren en die samen met investeerders evenementen en concerten willen creëren.

Na jaren van rustige groei vóór de recente explosie van media-aandacht, is metaverse onroerend goed verder gegaan dan een rage of voorbijgaande trend, zei Lotlikar. Het is onwaarschijnlijk dat virtueel onroerend goed eronder zal lijden, aangezien gebruikers snel naar het volgende hot platform gaan of consolideren op een dominant platform, zei hij. In de meer gedecentraliseerde metaverse, zo stelt hij, betekenen de economische voordelen van eigendom dat gebruikers minder snel zullen redden en van een platform de volgende Friendster zullen maken.

“Geen van deze metaverse is zo gedecentraliseerd als verwacht, omdat investeerders willen dat ze voor iedereen zo aantrekkelijk en zo mainstream mogelijk zijn”, zei Zuppinger.

Leave a Comment