Real Estate Company kondigt plannen aan voor een 26 verdiepingen tellend kantoorgebouw in het centrum van Richmond | Staats- en regionieuws

GREGORY J. GILLIGAN Richmond Times-Dispatch

CoStar Group Inc., een onderzoeks- en analysebedrijf voor commercieel vastgoed, is van plan een kantoorgebouw van 26 verdiepingen te bouwen langs de James River in het centrum van Richmond.

Het in Washington gevestigde bedrijf kondigde vrijdag aan dat het van plan is meer dan $ 460 miljoen te investeren om zijn bedrijfscampus in Richmond uit te breiden op braakliggend terrein naast het 9 verdiepingen tellende gebouw dat het dit jaar heeft verworven en dat tegenover de ingang van Brown’s Island ligt.

De nieuwe campus vertegenwoordigt ongeveer 750.000 vierkante meter aan nieuwe kantoor- en winkelruimte. Het project zal naar verwachting 2.000 nieuwe banen toevoegen aan de meer dan 1.000 medewerkers die CoStar hier momenteel heeft.

Naast de 26 verdiepingen tellende kantoortoren is CoStar van plan om een ​​multifunctioneel gebouw van 6 verdiepingen te hebben dat zal worden gebruikt als centrale locatie voor werknemersfaciliteiten, waaronder conferentie-, fitness- en wellnessruimtes, een auditorium en gemengd gebruik winkel- en horecaruimten. .

Na voltooiing van het project zal CoStar ongeveer 1 miljoen vierkante voet kantoorruimte innemen in het centrum van Richmond.

Mensen lezen ook…

Dat heeft gouverneur Ralph Northam vrijdagochtend bekendgemaakt. “Hun aanhoudende succes is een direct gevolg van ons aantrekkelijke ondernemingsklimaat en ons dynamische personeelsbestand dat over de hele staat te vinden is”, zei Northam in een verklaring.

“Richmond is een groeiende gemeenschap die toegang heeft tot een grote pool van diverse en hoogopgeleide werknemers, een levendige innovatiecultuur en een uitstekende levenskwaliteit voor onze huidige en toekomstige werknemers”, zegt Andrew C. Florance, oprichter en CEO van CoStar .

“De sterke partnerschappen die we hebben aangegaan met het Gemenebest van Virginia, de stad Richmond en instellingen voor hoger onderwijs, zoals VCU, zullen essentieel zijn voor onze aanhoudende groei. Virginia, Richmond en Costar Group hebben allemaal een mooie toekomst en we zijn verheugd om samen te groeien. “

CoStar heeft zijn wereldwijde onderzoekshoofdkwartier eind 2016 en begin 2017 verplaatst naar de bovenste verdiepingen van een gebouw op 501 S. Fifth St. – het is naast de kantoortoren van de Federal Reserve Bank in Richmond – eind 2016 en begin 2017. Hij verwierf dit gebouw, die nu aan alle kanten de CoStar-naam heeft, voor $ 130 miljoen in januari.

Het nieuwe gebouw komt naast de deur op de nu leegstaande 3.89 acres op 600 Tredegar St., die CoStar in augustus 2020 kocht voor $ 20 miljoen.

De nieuwe ruimte zal kantoren bevatten voor verkoop, marketing, softwareontwikkeling, klantenservice en ondersteunende functies.

CoStar blijft hier groeien.

Het bedrijf was aanvankelijk van plan om ongeveer 730 mensen in dienst te nemen toen CoStar zijn onderzoeksactiviteiten hierheen verplaatste. Maar CoStar bleef lokale medewerkers toevoegen.

Het heeft nu meer dan 1.000 mensen en is van plan om de komende twee jaar nog eens 1.000 tot 2.000 werknemers aan zijn activiteiten in Richmond toe te voegen, zei Andrew C. Florance, oprichter, president en CEO van CoStar in januari.

Eerder dit jaar begon CoStar met het huren van de 2 ½ verdieping in het oostelijke gebouw van Riverfront Plaza om werknemers te huisvesten.

Deze zomer begon ze met het huren van het hele Pattern-gebouw in Historic Tredegar, naast het Civil War Museum. Het historische Pattern Building ligt op ongeveer een steenworp afstand van de CoStar Research Offices.

Leave a Comment