Platenwinkel in Nashville worstelt met intense vastgoedmarkt

The Groove is een kleine platenwinkel, weggestopt in een huis in ambachtelijke stijl uit de jaren 1920, ten oosten van Nashville, Tennessee.

“De hele persoonlijkheid van het hebben van het huis is een piepende deur”, zei mede-eigenaar Jesse Cartwright, “zodat we weten wanneer mensen binnenkomen.”

Binnen stonden rekken met vinylplaten langs de muren, bedekt met bandposters en zwart-witfoto’s van punkshows. Cartwright legde een paar albums recht die boven de open haard waren neergestreken.

‘Het is alsof je in het huis van je beste vriend bent en door records bladert,’ zei hij.

De Groove is niet alleen gastvrij, maar heeft ook een reputatie opgebouwd als een gemeenschapsruimte. Hij geeft concerten met bands – vaak voordat ze groot worden – zoals Alabama Shakes en zanger Yola. In de herfst gooit hij spookachtige filmavonden met een projector in de achtertuin.

Maar de Groove is in gevaar; de eigenaar verkoopt het onroerend goed.

Gelukkig geeft een deel van de huurovereenkomst eigenaren van Groove de mogelijkheid om het gebouw te kopen voordat het de competitieve vastgoedmarkt van Nashville bereikt. Helaas is de prijs bijna $ 500.000.

“Mensen zeggen dat het een goede prijs is voor Nashville, en ik ben het ermee eens,” zei Cartwright. “Maar voor een klein bedrijf is dat veel.

De echtgenoot van Cartwright en mede-eigenaar van Groove, Michael Combs, kwamen tussenbeide. ‘We hebben geen half miljoen dollar op de bank liggen. Ik zou graag willen dat we het doen, maar we doen het niet.

Jesse Cartwright (links) en Michael Combs zijn eigenaar van de Groove. (Foto door Paige Pfleger)

Combs zei dat ze tegen eind januari fondsen zouden moeten werven, en de enorme uitgaven komen op een precair moment voor het bedrijf.

Enerzijds is vinyl populairder dan ooit. De verkoop is geëxplodeerd.

“Maar de toeleveringsketen is momenteel moeilijk”, zei Combs. “En ze worstelen met het vinden van vinyl. Dus dat drijft ook de prijzen op. “

Op hun beurt dalen de winstmarges.

Bovendien zijn onafhankelijke platenwinkels zoals die van hen niet de enigen die in actie komen.

“Er is veel meer concurrentie omdat winkels die nooit een big deal van vinyl hebben gemaakt, zoals Target, Best Buy en Amazon – er geen cd’s meer zijn, maar ze hebben vinylsecties”, zei hij.

The Groove heeft een reputatie opgebouwd als gemeenschapsruimte. (Foto door Paige Pfleger)

Deze factoren maken de prijs van het gebouw nog ontoegankelijker.

Wat er met de Groove gebeurt, wordt een bekend verhaal in Nashville, vooral onder onafhankelijke muziekgerelateerde bedrijven.

Zo deed het geliefde Exit/In eerder dit jaar een soortgelijk aanbod om hun ruimte te bezitten via crowdfunding. Ondanks deze inspanningen werd het gebouw verkocht aan een ontwikkelaar.

Gelukkig heeft deze ontwikkelaar aangegeven dat hij niet van plan is om de plek te slopen, dus is het business as usual voor de rockclub.

Maar terwijl hij buiten de Groove stond, zei Jesse Cartwright dat hij bang was dat hun gebouw niet zoveel geluk zou hebben.

“Als we het niet kopen, zal het worden platgewalst zodra het is gekocht”, zei hij.

Overal in Nashville worden zulke oude huisjes gekocht en afgebroken. Soms zijn meerdere modulair ogende woningen of multifunctionele gebouwen gegroepeerd op hetzelfde perceel.

Cartwright zei dat dit soort ontwikkeling van koekjessnijders niet past in de cultuur van Nashville.

“We kunnen vooruitgang boeken, we kunnen een hete stad maken, zonder alles te vernietigen dat Music City Music City maakt”, zei hij.

Nashville groeit snel en Cartwright hoopt dat bedrijven zoals hij niet achterblijven.

Leave a Comment