Nancy Knows Homes – All Things Real Estate: trends op de woningmarkt voor 2022 – Cross Timbers Gazette | Zuid Denton County | Berg bloemen

Door Nancy Pieper

Waar gaat de woningmarkt volgend jaar naartoe? De fundamenten wijzen allemaal op een verdere stijging van de huizenprijzen in 2022.

De pandemie heeft ook een onuitwisbaar stempel gedrukt op onze koopmentaliteit. Aangezien velen een permanente overstap maken naar thuiswerken, zal de focus liggen op een geweldige thuiskantooropstelling en thuisentertainment (zowel binnen als buiten). Snelle internettoegang is ook een MUST, en sommige oudere buurten hebben misschien niet de beste optie. Woningbouwers beginnen al deze factoren op te nemen in hun plattegronden. Als je erover nadenkt, is het nieuwe normaal ook kunnen wonen waar je wilt, en dit opent veel mogelijkheden waarmee in het verleden geen rekening werd gehouden.

In de nieuwbouwmarkt was historisch gezien minder dan 20% van de kopers bereid om een ​​nieuwe woning te overwegen. Maar dat percentage is gestegen tot meer dan 45%, deels als gevolg van de afname van het aanbod van bestaande woningen die te koop staan ​​op de open markt in de regio Noord-Texas.

Een andere belangrijke factor is dat kopers uitgeput raken van het rondrennen om aanbiedingen te doen, om buiten de aanbiedingen te staan ​​of te concurreren met contante aanbiedingen, wat nieuwbouw nog aantrekkelijker maakt.

Met stijgende houtprijzen en stijgende kosten van vrijwel elk ander item dat nodig is in het bouwproces, is de nieuwe eengezinsbouw 16 punten hoger dan een jaar geleden. Maar onthoud: Een GOED GEBOUWDE nieuwe woning kan tot 50% meer energiebesparing opleveren dan een bestaande woning. (Afhankelijk van het bouwjaar)

De regio Dallas/Fort Worth heeft de afgelopen vijf jaar ongeveer 650.000 mensen in ons gebied verwelkomd. Net als veel andere delen van ons land staat deze regio om een ​​aantal redenen “in vuur en vlam”: relatief lage huizenprijzen in vergelijking met andere delen van de Verenigde Staten, bovengemiddelde arbeidsmarkt, benedengemiddeld belastingtarief (geen staatsbelasting) , en een grote luchthaven met als bijkomend voordeel de CST-zone voor grote bedrijven die zaken doen met beide kusten.

Lage rentetarieven hebben de aantallen in onze markt voor kopers in alle prijsklassen opgedreven. Daar lijkt echter verandering in te komen, aangezien de voorzitter van de Federal Reserve heeft aangegeven bereid te zijn de rente te verhogen om de inflatie te beteugelen.

Een normale voorraad voor een normale markt is 6 maanden. De marktgemiddelden van DFW lopen op een aanvoer van 1,5 maand, en met sommige gebieden van slechts 0,4 maanden aanvoer, is het resultaat dat de markt nu de voorraad laat zien op het laagste niveau dat we sinds decennia hebben gezien.

Als u overweegt een huis te kopen, zal deze markt niet “verwelken”, dus wacht niet op goede deals, want het zal niet gebeuren in 2022!

Nancy Pieper woont al 30 jaar in Flower Mound en woont momenteel in Lantana. Ze is al bijna tien jaar een makelaar in onroerend goed en behoort tot de top 1% makelaars in de DFW Metroplex. Lees hier meer over haar.

(Gesponsorde inhoud)

Leave a Comment