Na een carrière in de mode stijgt de CT-vrouw op in de vastgoedsector

Toen Tammy Felenstein in 1995 haar tweede huis kocht, vond ze de emotionele tol overweldigend. Ze begreep niet hoe iemand door het proces kon navigeren om de kost te verdienen en vertelde haar makelaar zelfs hetzelfde.

“Als je de klant bent, draait het allemaal om emotie,” zei Felenstein. ‘Ik bedoel, je vindt een huis dat je wilt, je wilt het echt, je doet een bod. Misschien reageren ze niet erg snel, of je gaat tegen en onderhandelt, en dat is stressvol. Het is een moeilijk proces.

Een paar jaar later bevond Felenstein zich aan de andere kant van de vergelijking.

Tegenwoordig beheert ze het vlaggenschip Southport-kantoor voor William Raveis Real Estate, een van de grootste bedrijven van Connecticut. En ze is slechts enkele weken verwijderd van het begin van haar termijn van 1 januari als president van de Connecticut Association of Realtors.

“Aan de andere kant is het anders omdat het een bedrijf is,” zei ze. “Het is onderhandelen. Het is de bemiddeling van de zaak.

“Ik denk dat dat het des te belangrijker maakt. Ik bedoel, het gaat niet alleen om het kopen en verkopen van aandelen. Dit is iets dat hun leven en hun families echt gaat beïnvloeden, en het is belangrijk.

Zij zal het roer overnemen, toezicht houden op de goedkeuring door de vereniging van een kandidaat voor het gouverneurschap en werken om te bepalen wanneer en of het veilig is om ledenevenementen opnieuw persoonlijk te organiseren. Het zorgt ook voor nog een jaar strijd tegen wetgeving zoals een transportbelasting voor kopers.

In Connecticut betaalt de verkoper doorgaans een belasting op een overdracht van onroerend goed, en wetgevers hebben de afgelopen jaren een vergelijkbare belasting voor de koper geduwd.

“Ik denk dat we een heel moeilijk jaar zullen hebben op het gebied van wetgeving”, zei Felenstein.

Felenstein heeft ervaring met het werken met de wetgever. Haar voorganger Carol Christiansen zei dat Felenstein vaak had gesproken op commissievergaderingen en haar het afgelopen jaar af en toe had vervangen op persconferenties in Fairfield County.

“Ze zal geweldig zijn”, zei Christiansen. “Ze heeft een groot vermogen om zich met mensen uit te drukken. Ze is erg warm en oprecht, erg sympathiek.

COVID-19 wordt volgend jaar waarschijnlijk weer een grote uitdaging voor de Realtors Association, zei Christiansen. Veel leden hebben last van Zoom-vermoeidheid, maar variaties kunnen betekenen dat het nog steeds niet veilig is om elkaar regelmatig persoonlijk te ontmoeten.

Toch hoopt Felenstein veilige manieren te vinden waarop mensen elkaar persoonlijk kunnen ontmoeten, zei ze.

Felenstein was lid van de beleidsactiecomités van de brancheorganisatie op het gebied van risicovermindering, wetgeving, financiën en onroerend goed. Ze was de eerste vice-president, penningmeester en directeur van de Raad van State.

Ze was ook een leider van haar lokale raad in Stamford en was sinds 2011 president. In 2012 werd ze uitgeroepen tot Stamford Realtor of the Year.

Ze ontmoette Mike Feldman, een andere voormalige voorzitter van een vereniging, door haar werk bij de vereniging en gewoon door in dezelfde vastgoedkring te zitten.

Feldman moedigde haar aan om zich kandidaat te stellen voor het presidentschap, zei ze.

Hij zei dat hij dacht dat ze een goede president zou zijn, deels omdat ze kalm is onder druk. Hij vertelde over de beurscrash van 2008, toen de raad van bestuur debatteerde over het terugdringen van verliezen en het verkopen van beleggingen.

‘Tammy zit daar maar en zegt dat we niets zouden moeten doen,’ zei Feldman. “Ze zei: ‘De markten gaan omhoog, de markten gaan omlaag. Als je verkoopt, resulteert dit in een verlies.

‘En ze had gelijk.’

William Raveis nam contact met haar op en ze begon daar ongeveer zes maanden geleden te werken. Daarvoor was ze Executive Director of Sales bij Halstead Real Estate. Ze ging van het begeleiden van ongeveer 30 mensen naar bijna 200, zei ze.

“Wat ik daar zag, was dat iemand het hoogtepunt van zijn carrière bereikte”, zegt Edward Mitchell, senior vice president operations bij William Raveis. “En ik was er erg van onder de indruk. Hij is iemand die zo toegewijd is aan de industrie, maar ook aan de problemen waarmee we worden geconfronteerd.

Felenstein schrijft zijn kennis van de branche en haar problematiek toe aan zijn deelname aan de branchevereniging. Ze behaalde haar bachelordiploma en begon haar carrière in de mode.

Ze komt uit Peoria, Illinois, en behaalde haar diploma in Fashion Merchandising aan de Indiana University. Ze verhuisde naar Stamford omdat ze voor haar werk vaak naar New York moest reizen om trips te kopen en ze ‘verliefd werd op de oostkust’.

Stamford was ongeveer even groot als Peoria en beide hadden geweldige eettaferelen. De Stamford Mall en de gemakkelijke rit naar Manhattan waren destijds ook een gelijkspel, voegde ze eraan toe.

Ze wendde zich tot onroerend goed toen haar zoon nog heel jong was en zwanger van haar dochter. Uren waren flexibeler en ze verlangde naar de onafhankelijkheid die gepaard gaat met werken, zei ze.

“Mijn succes of falen zou afhangen van wat ik deed,” zei ze.

Ze maakte haar debuut bij Juner Properties, een boetiek gespecialiseerd in luxe onroerend goed.

“Ze heeft me geleerd dat je dit niet alleen voor het geld kunt doen”, zei Felenstein over de eigenaar. “Je moet ze echt helpen, dat het niet gaat om het najagen van de dollar, dat wat we doen echt belangrijk is. En ik geloof er heilig in. “

De laatste keer dat Felenstein een huis kocht, was ze op zoek naar een klein huisje in ranchstijl, hopelijk ergens met een zwembad. Ze heeft een lange weg afgelegd sinds de aankoop in 1995, waardoor ze zich afvroeg hoe iemand professioneel aan de slag kon gaan in onroerend goed.

Deze keer, en voor het huis dat ze eerder had gekocht, was ze haar eigen makelaar. Ze lachte toen ze beschreef wat ze uiteindelijk had gekocht: een nederzetting van twee hectare zonder zwembad. Maar er is een terras met een waterval en een vuurplaats, waar ze na een lange dag graag met vrienden zit te ontspannen.

Leave a Comment