Metaverse onroerend goed wordt nu verkocht voor cryptocurrency

De metaverse wordt heter en heter. Niet heet, zoals een heerlijke maaltijd of een Finse sauna. Deze voornamelijk fictieve virtuele wereld wordt heet als een onroerendgoedmarkt. Want de laatste tijd is het zo.

Als je genoeg geld en moed hebt, kun je nu Digital Plots kopen in de Metaverse. Natuurlijk is er niet slechts één metaverse. Net zoals een website deel uitmaakt van het grotere World Wide Web, zijn er talloze bedrijven, waaronder Meta (née Facebook), die hun eigen virtuele rijken bouwen waar ze hopen dat mensen snel zullen samenkomen als digitale avatars om games te spelen, dingen te kopen en te communiceren. met advertenties. De opkomende vastgoedmarkt voor deze driedimensionale virtual reality-ruimtes – inclusief alles van virtuele concertzalen en winkelcentra tot huizen en monumenten – anticipeert op een toekomst waarin eigenaren van digitale activa kunnen werken met merken die aanwezig willen zijn in de verschillende iteraties van de metaverse.

Een van de eerste bedrijven die de digitale vastgoedsector betreedt, is Metaverse Group, die een virtuele wereld exploiteert genaamd Decentraland. Vorige week kondigde het moederbedrijf Token.com van de Metaverse Group aan dat een “landgoed met 116 kavels in het hart van Fashion Street in Decentraland” is verkocht voor het equivalent van ongeveer $ 2, $ 5 miljoen – een record! De nieuwe eigenaar van dit landgoed nabij Fashion Street zou er waarschijnlijk baat bij hebben als Louis Vuitton daar een winkel wil openen: hij zou inderdaad de virtuele eigenaar van het merk kunnen zijn.

Bij deze Decentraland-deal ging het strikt genomen niet om echt geld. Het digitale domein werd verkocht voor 618.000 mana, een type cryptocurrency dat in Decentraland wordt gebruikt. Als je het hardop zegt, klinkt “mana” veel als de eerste lettergrepen van “Monopoly-geld”.

“Stel je voor dat je naar New York kwam als het om landbouwgrond ging en de mogelijkheid had om een ​​blok SoHo te krijgen”, vertelde Michael Gord, mede-oprichter van Metaverse Group, onlangs aan de New York Times. “Als iemand vandaag een blok onroerend goed in SoHo wil kopen, is dat van onschatbare waarde, het staat niet op de markt. Deze zelfde ervaring gaat gebeuren in de metaverse.

Het klinkt waarschijnlijk allemaal een beetje geestverruimend. Wie zou echt geld betalen voor de rechten op een stukje virtuele wereld dat nog niet volledig bestaat en ook nooit zal bestaan ​​in de echte wereld? Welnu, als je de afgelopen jaren hebt gelet op de NFT-rage of cryptocurrency-boom, investeren veel mensen miljoenen dollars in digitale activa in de hoop dat anderen er klaar voor zijn om er in de toekomst nog meer voor te betalen. . Deze Metaverse landroof vindt plaats onder een vergelijkbare veronderstelling. Wat de vastgoedboom van Metaverse des te aantrekkelijker maakt, is het idee dat als je eenmaal een digitaal land bezit, je misschien geld kunt verdienen door het te verhuren of advertenties te verkopen.

Gebruikers kunnen door Decentraland lopen om winkels en activiteiten te vinden. Ze kunnen ook land kopen en bouwen.
Decentraland

In zijn meest basale vorm is het concept van de metavers niet zo heel anders dan in de begindagen van het web. Vanaf het einde van de jaren tachtig konden mensen met een gemeenschappelijke programmeertaal voor het web (HTML) websites bouwen die inhoud hosten of diensten aan gebruikers aanboden. kosten om er geld mee te verdienen. Het grote verschil is natuurlijk dat het web is ontworpen om gratis te zijn, terwijl de Metaverse bedoeld lijkt te zijn om eigendom te zijn van grote bedrijven. Vlak voordat hij aankondigde dat Facebook zijn naam zou veranderen in Meta, bijvoorbeeld, vertelde Mark Zuckerberg aan investeerders dat het bedrijf van plan is om dit jaar alleen al meer dan 10 miljard dollar aan zijn Metaverse-projecten te besteden. Het is moeilijk voor iedereen om te concurreren met dat soort geld.

Toch proberen veel bedrijven het. Naast Decentraland kun je nu digitale landen kopen in Metaverse met namen als Somnium Space, de Sandbox en Upland. Een bedrijf genaamd Spotselfie, dat momenteel een augmented reality-app exploiteert, stelt u binnenkort in staat virtueel onroerend goed te kopen dat is gekoppeld aan echte GPS-coördinaten via een nieuwe functie genaamd Spotland. Het idee is dat door tokens te gebruiken die zijn uitgegeven door Spotselfie – het is eigenlijk een cryptocurrency die specifiek is voor die metaverse, net zoals de mana die in Decentraland wordt gebruikt – je de rechten koopt op een spaak eromheen. als je daar advertenties verkoopt, krijg je korting. Het grote verschil hier is dat de metaverse van Spotselfie is ontworpen voor augmented reality, niet voor virtual reality. Om de metaverse te zien, hoef je alleen maar de camera van je telefoon op de locatie in de echte wereld te richten, en de Spotland-software legt een digitale wereld op je scherm, advertenties en alles.

Het zou de toekomst kunnen zijn. Als en wanneer een bril met gemengde realiteit iets wordt – sommige analisten denken dat Apple in 2022 een versie zal uitbrengen – kunnen we rondlopen en kijken naar een overweldigende botsing van de echte en digitale wereld. En hoewel veel bedrijven hun best doen om hun recht op te eisen, is het onduidelijk wie precies tot deze ruimte zal behoren. Ray Shingler, mede-oprichter van Spotselfie, hoopt dat door gebruikers de mogelijkheid te bieden om nu te kopen, zijn technologie iets van die democratische Web 1.0-geest naar de ontluikende metaverse zal brengen.

“Ik probeer een manier te vinden,” vertelde Shingler aan Recode, “waarbij gebruikers daadwerkelijk iets krijgen door in de app te zijn, en ze daadwerkelijk de metaverse beheersen. Want als je het niet vroeg genoeg onder controle hebt. , zal het verloren gaan naar Facebook, of naar de Gemini-broers.” (Hij verwijst naar Cameron en Tyler Winklevoss, die onlangs 400 miljoen dollar aan financiering ontvingen voor metaverse projecten.)

Aan de andere kant kan Mark Zuckerberg het bij het verkeerde eind hebben over de metaverse. Het is heel goed mogelijk dat niet veel mensen echt in een virtuele wereld willen rondlopen, andere avatars willen ontmoeten en NFT’s willen kopen met cryptocurrency. Misschien willen we geen onbeperkte digitale ruimte bewonen vol met advertenties en ontworpen om ons gedrag te volgen op manieren die we ons nog niet hebben voorgesteld.

Maar als de metaverse inderdaad het 21e-eeuwse antwoord op het web is, kun je er nu je deel van kopen. Schiet echter op. De markt is praktisch heet.

Dit verhaal werd voor het eerst gepubliceerd in de Recode-nieuwsbrief. Registreer hier zo mis je de volgende niet!

Leave a Comment