Hypotheek- en vastgoednieuws deze week

Het jaar loopt op zijn einde, net als de vakantie van de lage hypotheekrente. Dit is wat er deze week gebeurt in het nieuws over hypotheken en onroerend goed.

1. Het refi-venster wordt kleiner

De tarieven stegen licht in onze wekelijkse enquête. Het was een drukker jaar voor cash-out-herfinancieringen, met huizenprijzen en hypotheekrentes die bijna recorddieptes bereikten. Dit is misschien wel de laatste kans om een ​​laagrentende lening te krijgen, waarbij de meeste experts hogere tarieven voorspellen naarmate het nieuwe jaar nadert. Profiteer van uw eigen vermogen voor minder terwijl u kunt.

Lees het verhaal.

2. Fed zegt dat de rente omhoog gaat

De Federal Reserve hield woensdag de leenkosten dicht bij nul procent, maar stopt nu drie maanden eerder met het kopen van obligaties dan oorspronkelijk gepland. Hij signaleerde ook drie renteverhogingen in 2022. Deze maatregelen zullen uiteindelijk het einde van de economische stimulans bespoedigen en de basis leggen voor een renteverhoging volgend jaar.

Lees het verhaal.

3. Inflatie en hypotheekrente

De inflatie bereikte in november 6,8%, het hoogste niveau sinds het lange tijdperk van Reaganomics en de oorlog van de Verenigde Staten tegen inflatie. Als de prijzen blijven stijgen, zal ook de hypotheekrente stijgen. Maar er is ook een zilveren randje in deze wolk voor kredietnemers.

Lees het verhaal.

4. Hitte-index huisvesting: welke staten zijn heet en welke niet?

De huizenprijzen in Utah zijn omhooggeschoten terwijl Californiërs naar de staat trekken. Utah heeft het snelste banengroeitempo van het land, samen met de laagste werkloosheid, ultralage hypotheekrentes, weinig wanbetalingen en lage lokale en staatsbelastingen. Kijk hoe het met je conditie gaat.

Lees het verhaal.

5. Hoe de Fed ARM’s, HELOC’s en home equity-leningen beïnvloedt

De rentebesluiten van de Federal Reserve zijn van invloed op de tarieven die u betaalt voor hypotheken, HELOC’s en hypotheken met variabele rente. De centrale bank meldde in december dat de rentetarieven stegen vanaf het huidige dieptepunt in 2022 met ten minste drie renteverhogingen, dus als u een lening met aanpasbare rente heeft, moet u de problemen begrijpen.

Lees het verhaal.

Leave a Comment