Bekijk bulletin voor de vastgoedmarkt voor november 2021

Berkshire Hathaway HomeServices Gallo Realty biedt deze maandelijkse analyse van de vastgoedmarkt in Sussex County, Delaware. Of u nu een koper, verkoper of gewoon geïnteresseerd bent in de markt, we hopen dat u deze analyse nuttig vindt. Als koper kan dit een waardevol hulpmiddel zijn bij het doen van een bod op een woning. Met actuele informatie over de verkoopprijzen van vergelijkbare woningen kunt u het slimste bod doen. Als verkoper kunt u met de kennis om de aanbiedingsprijs voor uw eigendom te bepalen, u helpen om de best mogelijke verkoopprijs in de kortst mogelijke tijd te krijgen. Neem contact op met een van onze makelaars voor betrouwbare informatie over de vastgoedmarkt.

Om de volledige nieuwsbrief van Market Watch te downloaden, Klik hier.

De statistieken waarnaar hier en in het bijgevoegde bulletin wordt verwezen, zijn gebaseerd op eengezinswoningen, afgeleid van de Bright Multiple Listing Service.

Actieve advertenties / Huidige voorraad
Eind november waren er in totaal 661 eenheden op de markt, een daling van 6% ten opzichte van de voorraad van 701 eenheden de maand ervoor. Van de 661 woningen die aan het einde van de maand op de markt kwamen, is 42% nieuwbouw. huizen. De huidige huizen op de markt vertegenwoordigen minder dan 2 maanden voorraad, met een huidig ​​opnamepercentage van 417 verkochte huizen per maand in 2021. Er zijn 392 nieuwe eengezinswoningen op de markt gebracht in november, waarvan 54% van de ze onder contract aan het einde van de maand.

Gesloten verkoop
In de eerste elf maanden van 2021 was de verkoop van eengezinswoningen in Sussex County met 1% gestegen ten opzichte van een jaar geleden, met 4.582 verkochte woningen vergeleken met 4.543 in de eerste elf maanden van 2020. Gebieden met de grootste stijging waren Angola / Long Neck / Millsboro, een stijging van 20% en het gebied rond Georgetown, een stijging van 19%. Het gebied met de grootste daling was de regio Bethany / Oceanview / Fenwick, een daling van 8%.

Home Prijzen
De gemiddelde verkoopprijs van eengezinswoningen in Sussex County is in de eerste 11 maanden van vorig jaar gestegen naar $ 524.055, van $ 470.379, een stijging van 11%. Ook de mediane verkoopprijs steeg in de eerste 11 maanden van 2020 naar $ 399.000 van $ 352.000, een stijging van 13%.

In afwachting van verkoop
De verkopen in afwachting van de eerste elf maanden van 2021 zijn iets meer dan 2% lager dan vorig jaar, met 4.623 woningen onder contract tot november 2021, tegen 4.737 in 2020.

Dagen op de markt
Het gemiddeld aantal dagen op de markt voor woningen onder contract is 49% lager voor woningen die tot en met november van dit jaar zijn gesloten ten opzichte van vorig jaar. In 2021 is het huidige gemiddelde aantal dagen op de markt voor deze gesloten woningen 39 dagen, vergeleken met 76 dagen tot november 2020.

Leave a Comment