Adrienne Adams verklaart overwinning in sprekersrace gemeenteraad

Bestuurslid Adrienne Adams (Getty)

Adrienne Adams, lid van de Queens Council, won de race om voorzitter van de gemeenteraad te worden en kreeg de steun van meer dan 30 nieuwe leden en zelfs de gekozen burgemeester.

Het Adams-team heeft vrijdag een lijst vrijgegeven van collega’s die hen hebben gesteund en aangekondigd dat ze de steun van de meerderheid van de raad hebben gekregen. Gekozen burgemeester Eric Adams, die raadslid Francisco Moya voor de post had gepusht, tweette vrijdag dat hij dacht dat Adrienne Adams de “het beste geschikt was om onze gemeenteraad vooruit te helpen, en ik denk dat ze de steun heeft om dit te doen”.

Moya daarna getweet dat hij geen weg naar de overwinning had en zei dat hij Adams “volledig zou steunen”.

De officiële stemming vindt volgende maand plaats. Adams wordt de eerste zwarte vrouw en de tweede vrouwelijke spreker in de Council.

“We zijn klaar om samen te komen om de enorme uitdagingen waarmee we worden geconfronteerd op te lossen, niet alleen om te herstellen van Covid, maar om een ​​betere, eerlijkere en betere stad te bouwen die voor iedereen werkt”, zei ze in een mededeling.

De docent houdt toezicht op de wetgevingsagenda van het lichaam en het begrotingsproces van de stad, en kan beslissingen over landgebruik aanzienlijk beïnvloeden. De spreker kan ook voorkomen dat er over een wetsvoorstel wordt gestemd, al kunnen Kamerleden het in theorie omzeilen.

Adams, die sinds 2017 Jamaica, Rochdale Village, Richmond Hill en South Ozone Park vertegenwoordigde, lijkt tijdens zijn ambtstermijn grote botsingen met de vastgoedsector te hebben vermeden. Ze was onlangs een van de bestuursleden die vochten voor goedkeuring van het New York Blood Center aan de Upper East Side. De goedkeuring was een zeldzame afwijking van de traditie van de Raad om te stemmen volgens de wensen van het lokale lid, dat tegen het project was, en was een overwinning voor de vastgoedbelangen.

In 2019 sponsorde ze aanvankelijk een wetsvoorstel dat de commissies voor huurmakelaardij zou hebben afgetopt, maar trok uiteindelijk haar steun in te midden van sterke terughoudendheid in de sector. Ze lobbyde om een ​​einde te maken aan de verkoop van het retentierecht van de stad, hoewel zij en de gemeente een maatregel goedkeurden die het voor een jaar verlengde.

Als medevoorzitter van de zwarte, latino en Aziatische caucus van de Raad tekende ze: een brief aan burgemeester Bill de Blasio op donderdag die opriep tot een last-minute annulering van de verkoop, die op vrijdag plaatsvond. En ze schreef een opiniestuk waarin ze de stad opriep om de verkoop te beëindigen. Als spreker zou ze daarvoor een wet kunnen aannemen, hoewel het standpunt van de burgemeester over de kwestie haar lot kan bepalen.

Adams had steun gekregen van de belangrijkste vakbonden van de stad, waaronder de 32BJ SEIU en de grootste vakbond in de publieke sector, District Council 37. In een vrijdag vrijgegeven verklaring noemde de New York City District Council of Carpenters Adams als een “onwrikbare bondgenoot van alle werkende mannen en vrouwen. De New York Real Estate Board heeft gezegd dat ze ernaar uitkijkt dat Adams de sprekerrol op zich neemt.

“We feliciteren bestuurslid Adams met deze historische prestatie en delen haar doelstellingen om een ​​sterk en rechtvaardig economisch herstel te ondersteunen, goede banen te creëren en de productie van broodnodige woningen te verhogen, inclusief betaalbare woningen”, James Whelan, voorzitter van de Real Estate Council. uit New York, aldus in een verklaring. “We zijn vastbesloten om nauw samen te werken met haar en de Raad om gegevensgestuurd en resultaatgericht beleid te bevorderen dat het economische herstel van de stad bevordert.”

Leave a Comment