Vastgoedbedrijf bezit nu meer dan 30 eigendommen op East Sixth – TOWERS

Een ongewoon lege East Sixth Street tijdens de eerste dagen van de pandemie van 2020. Afbeelding: Wikimedia Commons

Als onderdeel van onze langdurige strijd met wanbeheer van de vele historische eigendommen van Austin in East Sixth Street, hebben we vaak geklaagd dat slechts een van de redenen waarom het aanbod van louche shotbars in dit uitgaansgebied zo op elkaar lijkt qua karakter dat ze behoren meestal tot hetzelfde handjevol mensen, die er al jaren belang bij hebben de dingen te laten zoals ze zijn.

Het typische uitgaanspubliek op East Sixth Street. Afbeelding: Wikimedia Commons

Maar als gevolg van verschillende recente schietpartijen, met een soort rekenwerk in de stad over hoe we de openbare veiligheid in deze historische wijk zouden kunnen verbeteren, begonnen we hier op een andere manier over na te denken – en als een entiteit een groot deel van de straat bezat en ervoor koos om zijn krachten ten goede te gebruiken? We hopen dat dit het geval is met de werknemers van het in Dallas gevestigde vastgoedbedrijf Stream Realty Partners, het grootste bedrijf voor commercieel vastgoedbeheer in Austin en nu de trotse eigenaar van ongeveer 32 verschillende adressen in het East Sixth bar district, volgens de county records.

Volgens eerdere rapporten in 2020 werden deze sites gekocht van een aantal eigenaren, waaronder shampoomagnaat en de belangrijkste landeigenaar van Sixth Street, John McCall, met de huidige gegevens die aangeven dat de transacties in de loop van de jaren hebben plaatsgevonden. jaar geleden noemde de toenmalige dekking 10 panden die van eigenaar wisselden, een aantal dat nu meer dan verdrievoudigd is. Hoewel het niet helemaal de hele straat is, runt Stream voorlopig de show aan de noordkant, twee volledige blokken ertussen Neches en Sabijnse straten, met uitzondering van een enkele schijnbare weerstand op 502 East Sixth Street, functionerend als de Lone Star Souvenir- en voedselmarkt en behorend tot een entiteit die schijnbaar geen verband houdt met Stream, FRC & A LLC.

Stream heeft ook een dichte cluster van voormalige McCall-bedrijven aan beide zijden van de straat in de wijk “loopbrug” nabij de I-35 voorgevelweg, inclusief het voormalige huis van de Downtown Austin Community Court. op 719 East Sixth Street, de nu gesloten oorspronkelijke locatie van de Easy Tiger-biertuin en bakkerij op 709 East Sixth Street, en een parkeerplaats die mogelijk zou kunnen worden ontwikkeld op 712 East Sixth Street. Eerder dit jaar verzocht Stream om een ​​beoordeling van de Capitol View-corridor voor deze parkeerplaats in het noorden en het gebied van de South Street-site ten oosten van Waller Creek tussen 709 en 725 East Sixth Street, een gebied dat voornamelijk wordt begrensd door verschillende zichtstroken maar mogelijk in staat tot een of andere vorm van laagbouw.

Maar wat betekent dit allemaal? Eerdere rapporten suggereren dat Stream gewoon een goede investering doet, maar zelfs als dat zo is, zijn we van mening dat een groot professioneel bedrijf niet zo’n enorm assortiment aan aangrenzende locaties zou kopen zonder op zijn minst een soort visie voor te hebben. – misschien geen grote ontwikkeling, aangezien de buurt grotendeels (en terecht) wordt beschermd door zijn historische status, maar op zijn minst een actievere vorm van rentmeesterschap die de openbare veiligheidsnormen van de stad zou kunnen verhogen. ideeën die we hebben gezien.

Het tweejaarlijkse Pecan Street-festival organiseert Sixth met een meer divers publiek dan de gebruikelijke barscene. Afbeelding: Pecan Street Festival

De diepe zakken en organisatie van een grootgrondbezitter zouden gemakkelijker kunnen samenwerken met de stad om de buurt te verbeteren, consistent beleid te handhaven voor meerdere winkelruimten en misschien zelfs te zoeken naar herbestemming van gebieden. . Het is op dit moment een beetje wazig, maar laten we eens kijken naar twee recente citaten die deze richting suggereren, de eerste uit een podcast-interview met Stream-partner Preston Young:

Ralph Bivins: Uw bedrijf heeft ook een groot aantal winkels, bars en oude commerciële gebouwen en percelen gekocht langs de uitgaansblokken van Sixth Street in het centrum van Austin. Wat is jouw visie op deze groeiende assemblage?

Preston Jong: Het is zoals het oude gezegde van Mark Twain: “Koop land. Ze hebben er geen baat meer bij. We zijn grote gelovigen in Austin. We vonden allemaal dat Austin een speciale plaats was voor iemand anders, en we hebben er zwaar in geïnvesteerd. We kijken naar het onroerend goed en de productie van de plaats. We kijken naar de heropleving van woningen in het centrum van Austin, de voetgangersfactor daar. Als je een goed begrip hebt van onroerend goed in een bepaald gebied, heb je opties. Ik kan je nu niet in de ogen kijken en je vertellen wat onze plannen zijn voor de komende 10 jaar. Maar we weten uit pure geschiedenis dat het immobiliseren van het land veel goeds voorspelt voor de toekomst.

– Verslag over vastgoednieuws, 11 februari 2021

En de tweede van een man op Reddit:

Weinig insider-info hier, Stream heeft stilletjes de meeste bars op 6th Street gekocht en zal proberen Broadway St in Nashville na te bootsen.

Meer bars en restaurants gedurende de dag, live muziek, gezinsvriendelijkheid, enz. De overgrote meerderheid van de misdaden op 6th Street wordt gepleegd door minderjarigen en het voldoen aan de eisen van een ouder publiek zal aanzienlijk helpen.

– Reddit-gebruiker “shpooler”, r / Austin

Als je een man genaamd “Shpoupler” broer niet kunt vertrouwen, wie kun je dan vertrouwen? Hoe dan ook, als iemand bij Stream dit leest, wat denk je van een avondmarkt?

Leave a Comment