Vastgoed explodeert in Uruguay met Argentijnse kopers – MercoPress

Vastgoed explodeert in Uruguay met Argentijnse kopers

vrijdag 17 december 2021 – 09:55 UTC


Argentijnen zochten vroeger in de zomer naar onroerend goed in Punta del Este; nu geven ze de voorkeur aan Montevideo

Zodra Uruguay zijn grenzen heropende voor Argentijnen die onroerend goed in het land bezitten, zijn de aankopen van onroerend goed in de maanden oktober en november slechts verdrievoudigd, zo hebben we vernomen.

Vastgoedbedrijven in Montevideo registreerden hetzelfde aantal (of meer) transacties met Argentijnse kopers als in een heel jaar vóór de pandemie, volgens de outlet van Buenos Aires. de kroniekschrijver.

‘Tussen oktober en november hebben we bijna hetzelfde verkocht als een jaar,’ een makelaar in Montevideo werd geciteerd door: de kroniekschrijver zoals verteld.

Volgens vastgoedadviseur Moebius zijn de aankopen van 10 naar bijna 30 per maand gegaan. Deze operaties kosten ongeveer US $ 100 miljoen. Gonzalo Martínez Vargas van Moebius legde het uit.

Tijdens de pandemische beperkingen had de vastgoedmarkt de volgende gevolgen: “Mensen willen bij het kopen van een woning zien: van de staat van de appartementen en de locatie tot de voortgang van de werkzaamheden,” legt Daniel Zaindestat uit, eigenaar van het vastgoedbedrijf Zmart, dat al meer dan 18 jaar samenwerkt met Argentijnse kopers.

“In anderhalf jaar, van de pandemie tot oktober 2021, hebben we slechts twee panden verkocht. Tussen deze datum en november hebben we al zeven operaties gesloten, ?? Zaindestat uitgelegd. Hij voegde eraan toe dat er vóór COVID-19 gemiddeld 10 transacties met Argentijnse kopers per jaar waren.

De makelaar zei dat de kopers toeristenbelasting vroegen, wat betekende dat ze van plan waren naar het land te verhuizen. Dit vertaalt zich ook in een verschuiving van keuzes van Punta del Este, een badplaats die het meest geschikt is voor vakantieplannen, naar Montevideo, waar mensen op zoek zijn naar accommodatie, maar ook een investering.

• Een woning in aanbouw is 20% minder dan de waarde van dezelfde unit wanneer: klaar, zei Martínez Vargas. Hij voegde eraan toe dat 80% van de investering kan worden terugverdiend via een huurovereenkomst van 10 jaar. “En natuurlijk stijgt de verkoopwaarde van de woning na enkele jaren, met maar liefst 10%.”

(Bron: The Chronicler)

Leave a Comment