Trends en toekomstperspectieven voor leasing van commercieel vastgoed voor 2021

Commercieel vastgoed heeft dit jaar een comeback gemaakt. Mensen kopen weer in winkels en merken openen nieuwe winkels. In het detailhandelsrapport van CBRE over het derde kwartaal van 2021 was de leegstand op het laagste in 10 jaar met 5,9% en bedroeg de opname in de detailhandel 36,7 miljoen vierkante voet, de op twee na hoogste in het afgelopen decennium. Het is duidelijk dat de vraag stijgt.

E-commercemerken openen DTC-winkels

Merken die online zijn begonnen, raken de fysieke winkelwagen. Velen huren interne teams in en openen winkels in het hele land en in het buitenland als de hoofdstad bestaat. DTC-merken als Allbirds, Glossier en Vuori hebben plannen besproken om het aantal winkels uit te breiden, ook internationaal. Voor kleinere merken met minder kapitaal- of risicotolerantie is het een populaire keuze geworden om samen te werken met een schaduwwinkel, zoals Leap of Uppercase, om nieuwe locaties te openen. Dit stelt hen in staat om een ​​volledig merkwinkel te hebben zonder het risico van een langetermijnlease of de uitdaging om onroerend goed te zoeken en winkelpersoneel in te huren. Ten slotte kiezen velen ervoor om samen te werken met warenhuizen om shop-in-shops te openen. Dit is meestal logischer in kleinere markten of wanneer het merk zelf geen enorm assortiment producten heeft om in zijn winkel weer te geven. Zo werken Tonal en 11 Honoré samen met Nordstrom

JWN
.

Retailers zijn op zoek naar kleinere footprints en minder locaties

Veel warenhuizen hebben sluitingen aangekondigd, waaronder Macy’s

m
en JCPenny

JCP
. Kleine digitale merken, zoals Indochino en Casper, gebruiken kleine displayruimtes voor winkels omdat ze geen voorraad hoeven te hebben.

Lawrence Taylor, oprichter en voorzitter van Christina, een in Los Angeles gevestigde sponsor en vastgoedmanager, zei: “In plaats van ruimte in te nemen in grote winkelcentra, willen retailers graag een kleinere footprint creëren in grotere winkelcentra. voetgangersvriendelijke buurten. Daarnaast voorspelt hij dat “retailers steeds vaker op zoek zullen gaan naar kleinere winkels omdat de behoefte aan substantiële opslagruimte voor inventaris niet langer nodig is vanwege e-commerce, last mile-faciliteiten en bezorgdiensten naar gecentraliseerde locaties”. Christina is de eigenaar en ontwikkelaar van Larchmont Mercantile, een gebouw van 17.000 vierkante meter met 14 winkelpuien in het winkelgebied Larchmont Village van Hancock Park, Los Angeles. Het bevindt zich in een buurtwinkelstraat, een activaklasse waar nog steeds veel vraag naar is – de leegstand voor buurtwinkels, winkelstraten en buurtwinkels bereikte in het derde kwartaal een laagste punt in 10 jaar met 8,3%.

Winkelcentra evolueren, maar klasse B- en C-activa blijven worstelen

Volgens het CBRE-rapport steeg de gevraagde huur jaar-op-jaar met 2,9% tot $ 21,31 per vierkante voet. De huurprijzen voor lifestyle en winkelcentra daalden echter met 1,5% op kwartaalbasis, aangedreven door activa van klasse B en C, wat aangeeft dat winkelcentra moeten groeien en zich moeten aanpassen aan veranderingen in de vraag naar winkels als ze willen overleven.

Steeds meer winkelcentra zullen hun aanbod blijven renoveren en moderniseren. “Omdat de detailhandel het komende jaar blijft evolueren, met de mogelijkheid om te wandelen en buitenervaringen op de voorgrond te plaatsen, verwachten we dat meer grootschalige winkelcentra zullen worden herontwikkeld als bestemmingen. leven / werk / spelen, een concept dat aan populariteit heeft gewonnen in stedelijke gebieden, ‘zei Taylor.

Merken zetten in op duurzaamheid en vastgoed begint aan deze vraag te voldoen

Omdat de klimaatcrisis steeds meer wordt geaccepteerd en begrepen door consumenten, hebben merken duurzame doelen ontwikkeld. Velen, waaronder Patagonia, Reformation, Everlane en nog veel meer, tonen hun betrokkenheid bij het milieu in hun winkels. Deze nieuwe focus betekent dat merken op zoek gaan naar milieuvriendelijk vastgoed, waaronder oude gerenoveerde gebouwen.

Bij het beschrijven van Larchmont Mercantile zei Taylor dat “huurders worden aangetrokken door het oorspronkelijke karakter dat is hersteld met een moderne herinterpretatie van het algehele ontwerp en de architectuur. Al meer dan 100 jaar is het een middelpunt van de gemeenschap die nu is herrezen door het wereldwijde architectenbureau Gensler.

Larchmont is een voorbeeld van veel winkelbedrijven die ontwikkelaars renoveren. Door deel te nemen aan dit proces van herstel van oude gebouwen, richten de ontwikkelaars zich op huurders die hun ecologische voetafdruk willen verkleinen.

Uiteindelijk blijven fysieke winkels onderdeel van de winkelervaring. Digitale merken zullen unieke manieren vinden om hun fysieke aanwezigheid te versterken, of dat nu is door een winkel te openen, een spookretailer in te huren of samen te werken met een warenhuis. Straat- en lifestylecentra zullen de markt blijven domineren, terwijl winkelcentra, met name klasse B- en C-bestemmingen, zich zullen moeten aanpassen. En duurzaamheid zal in toenemende mate een aandachtspunt zijn voor merken, commerciële vastgoedontwikkelaars en eigenaren. Dit jaar heeft commercieel vastgoed een pandemische comeback gemaakt en volgend jaar zal de vraag blijven toenemen.

Leave a Comment