Raciale ongelijkheid: hoe advocaten en RE-agenten de woningkloof overbruggen

Washington

Voormalig non-profitorganisatie Christine Hernandez had nooit overwogen om huisvestingsadvocaat te worden, maar na 2015, toen ze werd beroofd van haar huis in Oakland, Californië, dacht ze er goed over na.

De volgende vijf jaar maakten mevrouw Hernandez en haar gezin een periode van onstabiele huisvesting door, waaronder bijna drie jaar in een kraakpand. Vorig jaar probeerde de eigenaar van het meergezinshuis waarin ze woonden de huurders eruit te schoppen.

Terwijl mevrouw Hernandez op zoek was naar manieren om terug te vechten, vond ze Radical Real Estate Law School, een nieuw initiatief dat mensen helpt huisadvocaat te worden door hen in de leer te laten bij praktiserende advocaten en uiteindelijk te slagen voor het balie-examen, waarbij traditionele en dure juridische programma’s worden omzeild.

Leave a Comment