De 7 P’s van makelaarsmarketing: laat ze zien wat je waard bent

Succes begint met het ontwikkelen van een duidelijk begrip van wie u bent, wie uw ideale klant is en wat u te bieden heeft. Verpak uw diensten, positioneer uzelf voor maximale exposure en ontwikkel een proces dat u in gedachten houdt.

Ontvang je Het voordeel van Inman Agent? Zorg ervoor dat u zich hier abonneert.

De vier P’s van marketing worden vaak de belangrijkste elementen genoemd bij het vermarkten van een product of dienst. In onroerend goed doen mensen zaken met mensen. Hoe presenteer je jezelf en je diensten zo dat je ideale klanten aantrekt? Wat moet u doen om ervoor te zorgen dat u voorop loopt bij het beslissen met wie u samenwerkt om onroerend goed te kopen of verkopen?

Hier zijn de zeven P’s van makelaarsmarketing die u zullen onderscheiden van andere makelaars en u zullen helpen een bloeiend onroerendgoedbedrijf op te bouwen.

1. Product

De basis van agentmarketing begint met het besef dat jij het product bent. Om uw persoonlijke merk op te bouwen, moet u zich realiseren wie u bent en hoeveel waarde u op de markt brengt.

Hoe ga je jezelf onderscheiden als een vooraanstaande makelaar wanneer mensen klaar zijn om hun huis te koop of een huis te kopen? Wordt u de meest deskundige agent in uw markt? Wordt u de meest professionele agent in uw markt?

Uiteindelijk moet u een duidelijk beeld krijgen van hoe u verschilt van andere agenten en die verschillen duidelijk kunnen definiëren. Zodra je een duidelijk beeld hebt van wie je bent als Product, dan kunt u doorgaan naar de volgende P.

2. Prijs:

De tweede P in makelaarsmarketing is prijs. Het prijsgedeelte van agentmarketing bepaalt waar u zich gaat specialiseren. Word je een full-service makelaar die een premie eist, of word je een discounter?

Er zijn veel manieren om succesvol te zijn in deze branche, maar de gemakkelijkste manier om te falen is door geen duidelijk gedefinieerd begrip van uw waarde te hebben. Succesvolle agenten ontdekken dat het duidelijk definiëren van uw niche en verwachtingen in uw marketing u zal helpen uw ideale klanten magnetisch naar u toe te trekken.

3 mensen

Wie is jouw ideale klant? Gaat u zich richten op de verkoop van luxe onroerend goed of de verkoop van vastgoedbeleggingen? Met welke klanten werk je graag samen? Een manier om uw ideale klant te identificeren, is door een inventaris op te maken van uw favoriete drie tot vijf voormalige klanten.

Waar komen ze vandaan? Op welke diensten heeft u het meest gereageerd? Door te identificeren wie uw ideale klanten zijn, wordt uw marketing duidelijk.

4. Verpakking:

Nu je jezelf als product hebt geïdentificeerd, je prijsmodel hebt bepaald en je ideale klant hebt geïdentificeerd, begint hier de marketing.

Hoe presenteer je jezelf als de agent bij uitstek voor je ideale klant? Word jij de beste informatiebron voor je ideale klant? Biedt u kopers en verkopers het hoogst mogelijke serviceniveau?

De verpakking is de consistentie van het merk die leidt tot vertrouwen. Zal uw marketing “hoogglans” zijn of zal het meer op authenticiteit vertrouwen? Continuïteit is de sleutel tot het succes van uw personal branding.

5. Positionering

Hoe positioneer je jezelf voor je ideale klanten? Afhankelijk van wie je ideale klanten zijn en waar ze tijd doorbrengen, kun je jezelf positioneren voor maximale exposure.

Waar brengen uw ideale klanten tijd door? Staat het op Instagram of Facebook? Staan ze op YouTube of TikTok? Door te begrijpen waar ze zijn, kun je jezelf positioneren om regelmatig gezien te worden. Nogmaals, als u begrijpt wie uw ideale klant is en hoe zij hun tijd besteden, krijgt u een duidelijk pad om hun aandacht te trekken.

6. Proces

U heeft nu een duidelijk beeld van hoe u uw marketing inpakt en hoe u zich voor uw ideale klant positioneert. De volgende stap is het ontwikkelen van een proces van consistentie.

Het gaat om het vinden van een cadans voor uw inhoud. Als je jezelf gaat positioneren op sociale media, dan moet je een contentkalender ontwikkelen die gemakkelijk te repliceren is.

De inhoudskalender moet het aantal berichten bevatten dat u per dag wilt plaatsen en de soorten berichten voor elke dag. Hier is een voorbeeld van een contentkalender:

  • maandag motiverende posts met citaten en verhalen die mij inspireren.
  • dinsdag de tips zijn artikelen die antwoord geven op mijn meest gestelde vragen.
  • woensdag zijn voor de helden van de dag van de hobbel. Deze berichten zijn gericht op het vertellen van verhalen over mensen in uw gemeenschap die geweldige dingen doen in uw gemeenschap of voor lokale goede doelen.
  • Getuigenis donderdagen Dit is het moment om getuigenissen van klanten te delen. Als je geen getuigenissen hebt, is het een geweldige dag om verhalen te posten over hoe je je klanten hebt geholpen om alles te overwinnen wat hen ervan weerhield om een ​​huis te verkopen of te kopen.
  • vrijdag favorieten is een kans om een ​​favoriet van de week te delen.
  • zaterdag spots zijn publicaties die zich richten op de presentatie van lokale bedrijven.
  • Bij zondag, ik vind het leuk om mensen te posten voor wie ik dankbaar ben. Dit kunnen mensen zijn met wie je hebt gewerkt, zoals kredietverstrekkers, inspecteurs, klusjesmannen of iemand anders waar je dankbaar voor bent.

7. Doelstelling

Waarom zit je in dit vak? Wat is jouw doel in het leven? Deel uw redenen om in dit bedrijf te werken en hoe het u helpt uw ​​doel te bereiken. Wanneer u een duidelijk, beknopt doel heeft, trekt u op magnetische wijze mensen naar uw bedrijf.

Visie trekt aanbod aan. Heb op een dieper niveau een duidelijk beeld van waarom je in deze business zit, en al het andere komt vanzelf. Hoe duidelijker u bent over uw doel, hoe sneller uw bedrijf zal groeien.

Verlies nooit uit het oog dat jij het merk bent. Mensen zullen beslissen om ofwel zaken met u te doen, ofwel met iemand anders samen te werken. Ontwikkel een duidelijk begrip van wie u bent, wie uw ideale klant is en wat u te bieden heeft. Verpak uw diensten, positioneer uzelf voor maximale blootstelling en breid het proces uit om uzelf in gedachten te houden.

Als u uw doel kunt identificeren en dit bedrijf hartstochtelijk kunt nastreven, is succes onvermijdelijk.

Jimmy Burgess is de groeidirecteur voor Berkshire Hathaway HomeServices Beach Properties of Florida in Noordwest-Florida. Maak contact met hem op Facebook of Instagram.

Leave a Comment