Dakota Partners breidt uit naar Virginia en voltooit Huntington Village

NEWPORT NEWS, VA – Vestig een aanwezigheid op de Mid-Atlantische markt, Dakota Partners voltooide de bouw van zijn eerste ontwikkelingsproject in Virginia.

Huntington Village, gelegen op een terrein van 5,2 hectare in de buitenwijken in Newport News, vult een leegte van nieuwe en wenselijke betaalbare woningen voor het gebied.

“Het was een genoegen om met Dakota Partners samen te werken om de ontwikkeling van deze kwaliteitshuisvesting in Newport News, Va.” Newport News Huisvestings- en huisvestingsautoriteit Uitvoerend directeur, Karen Wilds. “Het pand biedt stijlvolle en moderne accommodatie om de betaalbare huisvestingskeuzes in Newport News uit te breiden.”

Huntington Village bestaat uit vier gebouwen in tuinstijl met 3 verdiepingen en heeft 96 ruime appartementen met een open concept die perfect zijn voor gezinnen. Het is ontworpen en gebouwd om Earthcraft Gold-gecertificeerd te zijn, wat inspeelt op een breed scala aan duurzaamheidsoverwegingen, waaronder milieuprestaties, binnenluchtkwaliteit, duurzaamheid van het gebouw, comfort en betaalbaarheid. Gelegen op slechts een steenworp afstand van het openbaar vervoer, hebben bewoners gemakkelijk toegang tot winkels, uitgaansgelegenheden en voorzieningen in de omgeving. De ontwikkeling omvat ook een gemeenschapsgebouw met gedeelde ruimtes, waaronder een ontmoetingsruimte, een fitnesscentrum, een eigen wasserette en een speelruimte.

Newport News heeft de afgelopen jaren fors geïnvesteerd in het verbeteren van de infrastructuur op dit gebied. De voltooiing van Huntington Village ondersteunt deze belangrijke revitalisering en voorziet in de broodnodige betaalbare huisvesting voor de groeiende bevolking. De vastgoedbeheerder, Lawson Companies, prijst de gemeenschap actief. Zij melden dat de belangstelling zeer groot is geweest; twee van de vier gebouwen zijn al volledig verhuurd en ze verwachten dat de huurovereenkomst voor de hele gemeenschap in januari zal worden vervuld.

Als vastgoedontwikkelaar en -bouwer bouwt Dakota Partners betaalbare, arbeidsintensieve en marktconforme woongemeenschappen in New England, New York en de Mid-Atlantische staten. Volgens Affordable Housing Finance is Dakota de 40e grootste ontwikkelaar van betaalbare woningen in de Verenigde Staten.

Leave a Comment