Brookfield sluit commerciële vastgoedschuld van $ 4 miljard af

BROOKFIELD, NIEUWS, 17 december 2021 (GLOBE NEWSWIRE) – Brookfield heeft vandaag aangekondigd dat het zijn nieuwste vlaggenschipfonds voor vastgoedschulden, Brookfield Real Estate Finance Fund VI (BREF VI), heeft gesloten met totale kapitaaltoezeggingen van meer dan 4 miljard dollar, meer dan een aanvankelijke doelstelling van 3 miljard dollar.

Een diverse groep van bijna 50 LP’s die zich bezighouden met BREF VI, waaronder openbare en particuliere pensioenregelingen, arbeidsorganisaties, schenkingen en stichtingen, financiële instellingen en verzekeringsmaatschappijen. De Verenigde Staten, Canada, Europa en Azië-Pacific zijn allemaal vertegenwoordigd onder de beleggers van het Fonds.

Brookfield heeft $ 400 miljoen toegezegd aan het fonds, wat de langdurige afstemming op de belangen van beleggers onderstreept.

Andrea Balkan, Managing Partner die toezicht houdt op het Fonds, zei: “Onze inspanningen om geld in te zamelen zijn uitzonderlijk goed verlopen en we waarderen de sterke steun die we van onze investeerders hebben gekregen. We investeren actief en zijn enthousiast over de mogelijkheden om aantrekkelijke, voor risico gecorrigeerde rendementen te genereren op beleggingen in vastgoedschulden. “

BREF VI zet Brookfields succesvolle investeringsstrategie voor vastgoedschuld voort, met een focus op leningen tegen hoogwaardige vastgoedactiva in grote Amerikaanse metropolen, en selectief in het VK en Europa, tegen waarderingen onder de intrinsieke waarde op lange termijn. Tot op heden heeft het Fonds 15 investeringen afgesloten, wat neerkomt op totale mezzanineleningen van meer dan $ 700 miljoen.

Over Brookfield

Brookfield is een toonaangevende wereldwijde alternatieve vermogensbeheerder met ongeveer US $ 650 miljard aan activa onder beheer in onroerend goed, infrastructuur, hernieuwbare energie, private equity en krediet. Brookfield bezit en exploiteert langetermijnactiva en -activiteiten, waarvan vele de ruggengraat van de wereldeconomie vormen. Met zijn wereldwijde bereik, toegang tot grootschalig kapitaal en operationele expertise, biedt Brookfield een reeks alternatieve beleggingsproducten aan investeerders over de hele wereld, waaronder openbare en particuliere pensioenregelingen, kapitaalfondsen en stichtingen, staatsinvesteringsfondsen, financiële instellingen, verzekeringsmaatschappijen en particuliere investeerders.

Brookfield is genoteerd aan de New York en Toronto Stock Exchanges onder respectievelijk de symbolen BAM en BAM.A.

Bezoek voor meer informatie onze website op www.brookfield.com of neem contact op met:

Leave a Comment