6 stappen om ervoor te zorgen dat u geen geld verliest

  • Alessandra Thompson begon ongeveer een jaar geleden met beleggen in onroerend goed.
  • Ze zegt dat ze nu ongeveer 100 eenheden bezit.
  • Ze deelt haar beste tips om ervoor te zorgen dat financiën zinvol zijn in een bedrijf.

Misschien is het vandaag meer dan ooit moeilijk om ervoor te zorgen dat een vastgoedtransactie financieel zinvol is.

Volgens gegevens van het Census Bureau zijn de huizenwaarden de afgelopen 12 maanden met meer dan 20% gestegen, waardoor het moeilijker wordt om hypotheekbetalingen en andere onroerendgoedkosten te dekken met huur van huurders.

Dit betekent dat aandacht voor detail essentieel is.

De iBuying-activiteiten van Zillow werden verpletterd en het bedrijf verloor honderden miljoenen dollars omdat het de eigendommen niet nauwkeurig onderschreef en te veel op een algoritme vertrouwde.

Brandon Turner, de oprichter van BiggerPockets en misschien wel de grootste pleitbezorger van internet voor investeringen in onroerend goed, vertelde Insider in oktober dat beleggers geld zullen verliezen op de huidige markt als ze niet oppassen.

Dus hoe zorg je ervoor dat de cijfers in een deal werken?

Alessandra Thompson, een 25-jarige vrouw die zei dat ze het afgelopen jaar een portfolio van 100 eenheden heeft opgebouwd, deelde onlangs haar abonnementsproces in een december-aflevering van de “BiggerPockets”-podcast. Ze brak het proces op in zes verschillende stappen.

6 stappen voor het afsluiten van een woning

Wanneer u voor de eerste keer een onroerend goed gaat kopen, kan de verkoper u een biedingsbericht geven, waarin waarschijnlijk de waarde van het onroerend goed en de huurprijzen worden vermeld die het kan verdienen.

Maar Thompson vertelde sla het OM over en ga direct naar het eigendomsbezoek en bekijk het T12-document, waarin de financiële overzichten van het onroerend goed voor de afgelopen 12 maanden worden beschreven. Hierdoor krijgt u direct een beter beeld van het pand en de onderneming.

“De deal werkt vanuit het OM, maar als je de echte cijfers invoert, realiseer je je dat het misschien helemaal geen deal is”, zei Thompson.

Toen zei ze om te zoeken onregelmatigheden in de T12. Als een getal in een maand vreemd lijkt, of als er iets drastisch verandert aan het document, vraag dan de eigenaar waarom, zei ze. Thompson adviseerde ook om ervoor te zorgen dat de T12 up-to-date was en de laatste paar maanden niet te vergeten.

De derde stap, vooral als je net begint, is: deelnemen aan vastgoedvergaderingen of mentorgroepenzei Thompson. Op deze manier kunnen meer ervaren beleggers de T12 en uw algehele acceptatieproces beoordelen om er zeker van te zijn dat u geen fouten maakt.

De vierde stap, zei Thompson, is om… vergelijk het onroerend goed met vergelijkbare woningen in de omgeving om er zeker van te zijn dat u kunt anticiperen op de juiste huurbedragen. Thompson en afleveringspresentator Terrance Doyle zeiden dingen te vergelijken zoals de voorzieningen die de eigendommen bieden, hun vierkante meters en afwerkingen om er zeker van te zijn dat de vergelijkingen kloppen.

Hoewel Zillow niet op zoek was om zijn eigendommen te verhuren, maar om ze in plaats daarvan om te draaien, was zijn gebrek aan lokale due diligence in de richting van wat Zillow in de problemen bracht, hebben veel vastgoedinvesteerders gezegd.

“Ik denk dat ze lange tijd gewoon naar spreadsheets en cijfers probeerden te kijken zonder een goed idee te hebben van wat er lokaal aan de hand was”, vertelde Mike Webb, een vastgoedinvesteerder uit Maryland, in november aan Insider.

De vijfde stap is om blijf in contact met alle partijen die betrokken zijn bij de transactie, vooral uw teamzei Thompson. Deze omvatten uw geldschieter, vastgoedbeheerder, verzekeringsagent en belastingadviseur. De kredietverstrekker moet bijvoorbeeld op de hoogte worden gesteld van de voortgang van uw acceptatie en eventuele wijzigingen die u aanbrengt nadat u een woning met andere heeft vergeleken of rekening heeft gehouden met een onregelmatigheid in een T12-document. Thompson en Doyle benadrukten ook het spreken met een belastingadviseur vanwege hoe vaak de onroerendgoedbelasting verandert.

Eindelijk, denken met een langetermijnoriëntatiezei Thompson. Dit komt omdat u veel transacties tegelijk zult afsluiten, wat vermoeiend kan zijn, en u moet niet op een transactie springen tenzij het logisch is.

“Ik denk dat ik de afgelopen twee weken vijf vastgoedrondleidingen heb gedaan”, zei Thompson. “Het gaat een tijdje duren, en je moet er gewoon naar handelen. Blijf gewoon oefenen, blijf je aanmelden, blijf contact opnemen met het hele team.”

Leave a Comment