5 vastgoedtrends in Boston die u in 2022 kunt verwachten

Van krappe voorraden tot biedingsoorlogen, de belangrijkste huizenkopers van de stad hebben de afgelopen jaren alles gezien als het gaat om onroerend goed.

2021 was een overgangsjaar, omdat de veranderende prioriteiten van kopers de normen van de onroerendgoedmarkt in Boston verstoren. Huizenprijzen hebben recordhoogtes bereikt, aangezien tientallen beginnende en ervaren kopers worstelden met een afnemend aanbod van beschikbare woningen.

Maar kopers kunnen hun zoektocht met vertrouwen tegemoet gaan in het nieuwe jaar, aangezien er verschillende positieve trends zijn die van invloed zijn op het kopen van een huis.

Om de lokale bevolking te helpen de trends in hun voordeel om te zetten, dacht het team van Prevu Real Estate na over de trends die de vastgoedmarkt van Boston in 2022 zullen aandrijven.

Hypotheekrente gaat omhoog

Lage hypotheekrentes zijn een tweesnijdend zwaard en hebben de afgelopen jaren bijgedragen aan marktconcurrentie.

Door de daling van de leenkosten in 2020 en 2021 hebben Bostonians hun eerste stappen op de ladder van het eigenwoningbezit gezet. Het stelde ook bestaande huiseigenaren in staat hun huis voor hogere prijzen te verkopen. Maar de dalende kosten van lenen creëerde een onevenwichtige markt, waar kopers wemelde van goedkope financiering.

Aangezien de economische activiteit en het werkgelegenheidsniveau zijn verbeterd als gevolg van de toestroom van Covid-gerelateerde verstoringen in de afgelopen jaren, zal naar verwachting de monetaire stimuleringsmaatregelen van de Federal Reserve grotendeels worden beperkt, aangezien de aandacht van beleidsmakers zal worden gericht op de stijgende inflatie. De Federal Reserve is al begonnen met het terugschroeven van het aankoopprogramma voor door hypotheken gedekte effecten en zal naar verwachting medio 2022 beginnen met het verhogen van de rente.

Deze veranderingen in het monetaire beleid zullen banken ertoe aanzetten de hypotheekrente geleidelijk te verhogen.

Verkoopprijsgroei zal naar verwachting vertragen

Stijgende rentetarieven zullen ook het huizenkooplandschap veranderen in 2022. Hogere tarieven betekenen hogere maandelijkse hypotheekbetalingen, maar ze zouden ook moeten leiden tot een terugkeer naar een meer evenwichtige dynamiek tussen vraag en aanbod en een tragere stijging van de huizenprijzen.

De concurrentie zal afnemen wanneer sommige kopers van de markt worden uitgesloten omdat ze hun koopkracht verliezen bij hogere hypotheekrentes. Minder concurrentie zal het aantal biedingsoorlogen verminderen en nieuwe inventaris van verkopers aantrekken onder huiseigenaren die weigerden te verkopen uit angst om te moeten vechten om hun volgende huis te kopen.

Over het algemeen is het vooruitzicht van minder concurrentie en een verbeterende voorraad goed nieuws voor vermoeide huizenkopers, omdat het waarschijnlijk de snelle prijsstijgingen waar ze naar op zoek waren, zal temperen.

Koperskortingen staan ​​centraal in 2022

Omdat de prijzen eerder in de omgeving van Boston stegen, zochten huizenkopers naar manieren om concurrerend te blijven zonder al hun zuurverdiende spaargeld op te maken.

Slimme huizenkopers hebben een manier ontdekt om hun huisaankoop betaalbaarder te maken, ondanks stijgende huizenprijzen. Door samen te werken met een makelaar in onroerend goed die een commissiekorting aanbiedt, kunnen kopers zich meer op hun gemak voelen bij het plaatsen van hogere biedingen, wetende dat ze klaar waren om geld te ontvangen na sluiting.

Traditionele aankoopmakelaars innen de helft van de makelaarskosten wanneer een verkoop wordt gesloten. Maar de moderne makelaars van Prevu Real Estate bieden nieuwe eigenaren grote besparingen in de vorm van geld terug op commissie.

Deze kortingen geven Bostonians een voordeel ten opzichte van andere kopers en kunnen oplopen tot 2% van de aankoopprijs van een huis.

Normale seizoensgebonden winkelgewoonten zullen waarschijnlijk terugkeren

In de afgelopen jaren leken de reizen van huizenkopers meer op een marathon van biedingsoorlogen dan op het historische patroon van seizoenssprints.

Met een grotere normaliteit die naar verwachting in 2022 terugkeert naar de residentiële vastgoedmarkten, denken veel experts dat seizoensinvloeden ook zullen terugkeren. Kopers zullen waarschijnlijk een verbetering van de voorraad zien met het begin van een meer klassiek lente-aankoopseizoen.

Verlangen weer naar kortere ritten
Omdat de pandemie huiseigenaren ertoe heeft aangezet om de krappe ruimte van hun flat in North End te heroverwegen, hebben mensen zich teruggetrokken in de buitenwijken en daarbuiten. Sommige kopers hebben zich tot gemeenschappen zoals Salem of Cohasset gewend, terwijl anderen graag onroerend goed in Framingham of Sharon hebben gekocht.

Maar terwijl de wereld op weg blijft naar normaliteit en kantoren weer vol raken, streven veel kopers naar compromissen tussen de nabijheid van de stad en de vastgoedruimte. Voor sommigen betekent dat een hernieuwde zoektocht naar ruimere appartementen in het centrum van Boston. Terwijl het voor anderen betekent dat ze zich richten op voorsteden met korte trips.

Wil je een huis kopen in de omgeving van Boston? Blader door de aanbiedingen en zie hoeveel u kunt besparen met Prevu’s commissiekorting.

Leave a Comment