“We hadden geen miljoen dollar meer verwacht” – Astronomical Agents of the San Francisco Astronomical Outbid Home – CBS San Francisco

SAN FRANCISCO (KPIX 5) – Aangezien hoge prijzen en eenzijdig bieden de norm zijn geworden in de onroerendgoedmarkt in de Bay Area, trekt een huis dat in San Francisco voor $ 1 miljoen meer is verkocht dan gevraagd, de wenkbrauwen op.

Dit is een onlangs bijgewerkte woning van 2400 vierkante meter met 4 slaapkamers, een garage voor twee wagens en een fantastisch uitzicht. Het huis is gelegen in een rustig deel van San Francisco, in de buurt van Mount Davidson, ten westen van Twin Peaks.

LEES VERDER: Wapen gevonden op middelbare school Santa Clara, 2 studenten gearresteerd

Interieur van huis in San Francisco in de buurt van Mount Davidson dat $ 1 miljoen meer opbracht dan gevraagd. (Lunghi Media Groep)

Makelaars Richard Woo en Holly Phan hebben het huis op de lijst gezet voor iets minder dan $ 2,5 miljoen. Drie dagen later tekenden ze de verkoop voor 3,5 miljoen dollar.

“We waren allemaal echt verrast, want ze waren niet alleen klaar – ze waren ook goed”, zei Woo.

“We hadden meer verwacht, een beetje meer, maar we hadden geen miljoen dollar meer verwacht”, zei Phan.

Met de huidige marktomstandigheden is het vrij gebruikelijk dat huizen in Bay Area worden verkocht voor de catalogusprijs of iets boven de catalogusprijs.

Huis dat in San Francisco voor $ 1 miljoen boven de vraag werd verkocht. (CBS)

LEES VERDER: De werkloosheid in Californië is in tegenspraak met de nationale trend van dalende werkloosheidsaanvragen

“Het was vorig jaar een van de meest woeste markten in de geschiedenis”, zegt Patrick Carlisle, hoofdmarktanalist voor Compass. “We hebben een aantal zeer spectaculaire overbiedingen gezien, niet alleen in de stad, maar rond de Bay Area. “

De inventaris van beschikbare accommodatie is nog steeds ongelooflijk laag in de hele Bay Area. Dit verhoogt de concurrentie tussen kopers, wat de verkoopprijzen kan opdrijven.

“Hoewel er een flink aantal nieuwe aanbiedingen op de markt zijn gekomen, zijn ze sneller dan ooit opgepikt – misschien wel in het snelste tempo in de geschiedenis”, vertelde Carlisle aan KPIX 5. “Vrijwel alle segmenten van de Bay Area zijn in bananen veranderd. “

Volgens Carlisle is met name de verkoop van onroerend goed in San Francisco enorm gestegen.

“Dat heeft natuurlijk voor een deel te maken met het vertrek van sommige mensen. Maar de keerzijde is dat er nog steeds veel mensen zijn die heel graag in de stad willen wonen, een huis in de stad bezitten en bereid zijn hogere prijzen te betalen dan ooit tevoren, “zei hij. “Vroeg of laat zullen de upcycles eindigen. Wat de geschiedenis ons echter heeft geleerd, is dat het uiterst moeilijk te voorspellen is wanneer de upcycles zullen eindigen. “

Potentiële kopers zouden volgens Woo al hun eenden op een rij moeten hebben.

Wat betreft de verkopers?

GEEN NIEUWS MEER: Realtime beveiligingscamerabewakingsservice schrikt diefstal van vakantiepakketten af

“Het is een verkopersmarkt,” zei Woo. “Natuurlijk is timing belangrijk, locatie is belangrijk, maar het huis goed voorbereiden is het belangrijkste.

Leave a Comment