Vastgoedexperts kijken naar de woningmarkt van 2022

CLEVELAND – Hoewel 2021 veel potentiële huizenkopers heeft ontmoedigd, voorspellen vastgoedexperts dat de huizenverkopen in een sneller tempo zullen doorgaan, terwijl de waardering van huizen opnieuw tot dubbele cijfers zou kunnen stijgen.

Alexandra Lee is econoom bij Zillow Group. De online vastgoedmarktplaats publiceerde onlangs haar prognose voor 2022, die gelooft dat het nieuwe jaar het hoogste aantal verkochte huizen sinds 2006 zou kunnen opleveren.

“We zien de huizenprijzen stijgen tot hun hoogste niveau ooit”, zei Lee. “De huizenmarkt is daar hard. Verwacht iets meer speelruimte, maar kopers moeten echt voorbereid zijn op een competitieve markt die doorgaat in 2022.”

Uit Zillow-gegevens blijkt dat de groei van de woningwaarde in 2021 al een piek heeft bereikt in de Cleveland-markt, in augustus met 18% op jaarbasis.

“Dat is een monumentale hoeveelheid huizenprijsgroei,” zei Lee. “In oktober is dat nu 17% op jaarbasis. We verwachten dat dit tot 2022 zal blijven vertragen.”

Tot nu toe in 2021, MLS Now-gegevens, de Northeast Ohio Real Estate Listing Service, laat zien dat het gemiddelde aantal verkochte woningen 12% hoger is dan in 2020.

Lydia Pope is voorzitter van de Nationale Vereniging van Vastgoedmakelaars, en vertelde News 5 dat het aantal huizen dat op de markt komt nog steeds een probleem is, wat een recordaantal potentiële kopers tegenhoudt.

“We zien een toename van de voorraad, misschien niet significant, maar je zult een verschil zien in 2022”, zei ze. Wanneer een verkoper zijn huis wil verkopen, is het probleem dat hij zijn huis kan verkopen, maar hij heeft geen eigendom om naartoe te gaan.

Voor degenen die overwegen om in het nieuwe jaar te kopen of te verkopen, zei Pope geduldig te zijn en voorbereid te zijn.

“Bereid het voor, want we hebben veel kopers die je huis willen kopen”, zei ze tegen potentiële verkopers. “Ik bedoel tegen kopers, zorg ervoor dat je krediet in orde is en blijf gefocust. Het probleem met onroerend goed is dat je niet weet wanneer dat huis op het juiste moment voor de juiste prijs binnenkomt.

Het is een jaar waarin huizenjagers afzien van inspecties, waarderingslacunes opvullen en zelfs blind huizen kopen voordat ze op de markt komen.

Sinds hij zijn huis in Ohio City in 2014 kocht, is Jon Neinaber gewend geraakt aan alle eisen om zijn huis te verkopen, zelfs als de bouw van een aanbouw aan zijn huis doorgaat.

“Ik krijg de hele tijd telefoontjes, e-mails, sms’jes die me vragen”, zei hij. “Een beetje te laat nu met de toevoeging. We zijn gewoon op zoek naar een toevoeging en met thuiswerken hebben we gewoon een beetje ruimte nodig om te spreiden en de kleine.

Neinabers bouwer Tony Kucia van Cleveland Custom Builders deelt de helft van zijn werklast met renovaties en de andere helft met nieuwbouw.

“Het is het hele jaar al behoorlijk druk geweest”, zei Kucia. “Uw woningbouwproces is van een proces van 6 tot 8 maanden naar een proces van 9 tot 12 maanden gegaan. “

Ondanks tekorten aan het aanbod en achterstanden in vergunningen, is Kucia optimistisch over zijn activiteiten voor 2022.

“We dachten dat het een geweldig jaar was, volgend jaar wordt het nog beter”, zei hij. “Er is zo’n opgehoopte vraag. “

Leave a Comment