Update vastgoedmarkt: vakantievertraging te midden van stijgende rentetarieven

Elke december komt de neergang op de vastgoedmarkt en opnieuw zien we deze trend zich voortzetten. In Albany is de gemiddelde verkoopprijs deze maand weer gestegen tot $ 418.190,07 en opgelopen tot $ 508.252,00 bij Corvallis. De mediane huizenprijzen bereikten $ 395.815,50 in Albany en $ 497.000 in Corvallis. In Albany nam het gemiddelde aantal dagen op de markt verder toe tot 61 dagen, en van 1 dag in Corvallis tot 68 dagen.

In Libanon is de gemiddelde huizenprijs de afgelopen 90 dagen weer gedaald tot $ 330.806,44, terwijl de mediane verkoopprijs is gedaald tot $ 336.199,50. Huizen hebben de afgelopen 90 dagen gemiddeld 73 dagen op de markt in Libanon gestaan.

Marktvermeldingen zijn gedaald tot 28 actieve vermeldingen in MLS in Albany, wat iets meer dan een kwart maand aan voorraad is. Er zijn 52 actieve registraties bij Corvallis, voor bijna een maand inventaris. In Libanon zijn er momenteel 27 actieve lijsten, driekwart maand voorraad

De bovenstaande statistieken zijn verstrekt aan: Avocado door Dave Pautsch door Remax. Gastheren Pautsch “Onroerend goed gesprek over KGAL” elke zaterdag om 10 uur op KGAL. Zijn interpretatie van de markt is als volgt:

“Als we december ingaan, is er een traditionele marktdaling. Een klant vroeg me vorige week of ik dacht dat de advertentievoorraad zou gaan toenemen. Mijn antwoord was dat het zou gebeuren, maar in spurts. Tegen het nieuwe jaar zijn het in werkelijkheid bijna alleen de verkopers die een dringendere behoefte hebben om te verkopen, die te koop worden aangeboden. Anderen die overwegen te verkopen, zullen waarschijnlijk wachten tot na de “vakantie”.

“Ik heb vaak beweerd dat dit ‘vakantieseizoen voor onroerend goed’ eindigt na Super Bowl Sunday, omdat mensen dan echt de vakantie in de achteruitkijkspiegel zetten en zich beginnen te concentreren op wat hen te wachten staat. Libanon en Corvallis in onze regio lijken een stijging van de voorraadmaandverhouding te hebben, veel dichter bij een maand dan wat we het afgelopen jaar hebben gezien. Dit weerspiegelt gedeeltelijk een vertraging van de werkelijke verkoop die tijdens de Thanksgiving-week werd gesloten.

“In de breedste zin moet de markt op korte termijn op deze weg doorgaan. De rentetarieven zullen waarschijnlijk stijgen en zijn momenteel zeer volatiel vanwege de huidige economische problemen. De recente verhogingen van de kredietlimieten zijn een poging om de stijgende prijzen bij te houden, wat een goede zaak is voor veel kopers. Betaalbaarheid is het woord dat ik in de toekomst het meest verwacht te horen. “

Door Kyra Young

Leave a Comment