“TikTok heeft mijn leven veranderd. »Vastgoedmakelaars hebben enorm succes met de app

Vorig jaar toonde een onderzoek van Zillow aan dat 36% van de kopers zelfs uit het niets een woning zou kopen. Maar ondanks alle wanhopige kopers die bereid zijn om het persoonlijke bezoek over te slaan, verwachten de meeste mensen nog steeds eerst een huis te zien.

Op het hoogtepunt van de pandemie vonden makelaars in het hele land het TikTok-platform voor sociale media een ideale manier om huizen veilig aan potentiële kopers te tonen. Sommigen zeggen dat de video-app een revolutie teweeg heeft gebracht in de manier waarop ze onroerend goed verkopen – en het is hier om te blijven.

Madison Sutton is een 25-jarige agent in New York. Ze is gespecialiseerd in off-market transacties en wat ze ‘verborgen schatappartementen’ noemt. Maar tijdens de pandemie was ze op zoek naar aanwijzingen omdat zoveel mensen de stad verlieten.
Sutton maakte begin 2020 haar TikTok-account @TheNYCAgent aan. Ze had er ‘geen verwachtingen van’ en noemde de pandemie de katalysator voor het starten van haar account. Maar zodra ze appartementtours op de app begon te plaatsen, zei ze dat de interesse in haar TikTok en eigendommen toenam.

“Er waren dagen dat ik twee- of vierhonderd aanvragen voor een appartement kreeg”, herinnert ze zich. “Wat TikTok deed, had ik mijn hele leven niet kunnen hopen, plannen of berekenen. Het heeft mijn leven compleet veranderd.”

Sutton zei dat 100% van zijn bedrijf nu afkomstig is van TikTok en dat zijn commissies bijna zijn verdubbeld.

Volgens Statista besteedt bijna driekwart van de TikTok-gebruikers meer dan een uur per week aan de app. Eindeloos scrollen en het gebruik van algoritmen zorgen ervoor dat gebruikers terugkomen voor meer. Het is dit formaat dat Sutton een aanwinst vindt. “Waar anders in New York City zou je 10 appartementen in 10 minuten anders dan TikTok kunnen zien?”, zei Sutton.

En terwijl typische huizenjagers zich zorgen maken over het plannen van persoonlijke bezoeken, kunnen degenen met kennis van zaken online diepgaande video’s bekijken die Sutton met een vingerbeweging maakt.

De 10 duurste postcodes in de Verenigde Staten hebben een gemiddelde huizenprijs van meer dan $ 4 miljoen

Een deel van wat TikTok zo handig maakt voor makelaars is de snelle video-interface en de algoritmisch samengestelde For You-pagina. Video’s die op de Voor jou-pagina van een gebruiker verschijnen, worden verzameld op basis van hun unieke interesses, regio, zoekgeschiedenis en interacties met adverteerders. Omdat TikTok dergelijke betrokkenheidsstatistieken gebruikt om de interesse in een video te bepalen, heeft een nieuwe maker van inhoud niet een groot aantal abonnees of een betaalde promotie nodig om zijn video viraal te laten gaan en een groot publiek te bereiken.

Het duurde slechts een week voordat makelaar Prince Whiting in Fort Worth, TX op het platform zijn eerste hit kreeg. Sinds de oprichting van @TheHouseofWhiting in januari 2021 heeft hij 2,2 miljoen likes op zijn video’s verzameld. De aandacht die het krijgt voor de inhoud is vrijwel gratis, in tegenstelling tot de vorige methode van betaalde gedrukte advertenties.
De hashtags op TikTok met betrekking tot huizenjacht hebben miljoenen views gekregen.

“Ik zou zeggen dat ongeveer 90% van de views op de For You-pagina staan ​​en niet op de mensen die mij volgen”, zei Whiting. “Iedereen heeft de mogelijkheid om viraal te gaan. Gewoon omdat je 100 miljoen of een miljoen volgers hebt en dat vinkje te verifiëren.”

Whiting zei dat, in tegenstelling tot andere sociale-mediaplatforms, de populariteit en consistentie van TikTok-hashtags zoals #homesforsale (24,4 miljoen views) en #luxuryrealestate (556 miljoen views) het voor hem gemakkelijker maken om mensen te bereiken die willen kopen.

Zoals bij alle nieuwe sociale media, is er natuurlijk een leercurve. Met zes jaar vastgoedervaring en geen kennis van TikTok, geeft de Dallas-makelaar Joseph Felling toe dat het hem een ​​paar pogingen kostte om zijn niche op het platform te vinden.

Felling zei dat hij het meeste succes heeft gehad met het demonstreren van de lage prijzen van huizen in Dallas in vergelijking met andere grote stedelijke gebieden in de Verenigde Staten. Meer dan enig ander platform heeft TikTok het in staat gesteld om klanten buiten Texas te bereiken.

“Ik denk dat Covid mensen echt heeft laten ervaren dat er meer aan de hand is”, zei Felling. “Het is zo gek hoeveel Californische kopers ik het afgelopen jaar heb gehad, omdat ze hun eigendom van een miljoen dollar in Californië kunnen verkopen, naar Texas kunnen verhuizen en een veel groter pand kunnen krijgen voor $ 500.000.”

Hij zei dat hij nu ongeveer 75% van zijn leads van TikTok krijgt en dat zijn verkoop bijna verviervoudigd is. Als gevolg hiervan stopte Felling met het op de markt brengen van zijn eigendommen in gedrukte publicaties.

De in Dallas gevestigde makelaar Joseph Felling zegt dat TikTok een geweldige manier is om kopers van buiten de staat te bereiken die op zoek zijn naar meer betaalbare woningen.

De toekomst van onroerend goed

De makelaars die CNN sprak, zijn de afgelopen twee jaar allemaal lid geworden van TikTok en ze denken allemaal dat de app de toekomst van onroerend goed is.

Het was zeker een enorme hit: in september 2021 bereikte TikTok 1 miljard maandelijkse actieve gebruikers.

“We leven in zo’n visuele samenleving”, zei Felling. “Video is de golf van de toekomst. Zo ga je de aandacht van mensen trekken.”

Hoeveel huizen kan ik me veroorloven?

Sutton zei ook dat een meer visueel medium potentiële kopers in staat stelt zich voor te stellen dat ze in een bepaalde stad wonen. Ze mixt vaak lokale video-inhoud in haar feed en laat haar favoriete restaurants en markten in nabijgelegen buurten zien.

Het belangrijkste is dat makelaars TikTok kunnen gebruiken om een ​​gesprek aan te knopen met hun kopers. Sutton zei dat ze via TikTok duurzame relaties heeft opgebouwd met klanten die vaak bij haar terugkomen voor het volgende deel van hun zoektocht naar huis.

“[TikTok] creëert die relatie die veel langduriger is, “zei ze. “Ik heb misschien geen toegang gehad tot deze klanten, of ze zijn misschien niet blootgesteld aan iemand zoals ik.”

Volgens Sutton is er niets mis met het openen van een rekening. “Als je een makelaar bent, zou je op TikTok moeten zijn. Geen vragen gesteld,” zei ze. “Zelfs als een video niet goed presteert, gaat het niet om de prestaties. Als een van die mensen die die video zien hun huis vindt… Ik heb mijn werk gedaan.”

Leave a Comment