Nu de reisbeperkingen zijn opgeheven, zal de vastgoedmarkt van Miami nog heter worden

De pandemie van Covid-19 is een game-changer geweest voor onroerend goed in Miami, aangezien de luxueuze levensstijl, het warme klimaat en de levendige cultuur van de stad rijke mensen uit New York, Californië en andere gebieden hebben aangetrokken die geïnteresseerd zijn om van Miami hun permanente thuis te maken. Veel miljonairs en miljardairs hebben hun vermogen zien toenemen tijdens de pandemie, en als ze naar de toekomst kijken, willen ze profiteren van de belasting- en landgoedwetten in Florida.

Pablo Alfaro, een van de beste makelaars in woningen en bedrijven in Zuid-Florida, maakt er een punt van om op de hoogte te blijven van de marktomstandigheden. Ondanks de pandemie heeft hij van veel klanten gehoord die hun levensstijl hebben veranderd en nu op afstand willen werken vanuit Zuid-Florida. Miami’s locatie in de oostelijke tijdzone trekt shoppers aan, net als de reputatie van de stad als zakencentrum. Alfaro legt uit: “Miami is een zeer belangrijk centrum voor handel en financiën, en het is geografisch prachtig gelegen, waar je snel aan de oostkust kunt zijn, snel in Latijns-Amerika of in het Caribisch gebied.

Naarmate het wereldwijde reizen weer opengaat, zal Miami nog meer fysieke connectiviteit ervaren. Emirates Airlines heeft onlangs elke week vier nieuwe rechtstreekse vluchten tussen Miami en Dubai toegevoegd. Alfaro werkt al tientallen jaren in de vastgoedsector, met de nadruk op Miami en New York City, en hij voorspelt verdere groei. “Vanaf 8 november gaan de grenzen open voor vrijwel iedereen die is gevaccineerd, en ik denk dat we een golf van Midden-Oosterlingen, Europeanen en anderen zullen zien die de Verenigde Staten niet kunnen bereiken. We krijgen overal telefoontjes en ik denk dat deze internationale kopers een actieve rol gaan spelen in onze markt.

Niet alleen zijn steeds meer klanten op zoek naar een aankoop in Miami, wat ze zoeken is aan het veranderen. Tegenwoordig zijn mensen vooral geïnteresseerd in nieuwbouw omdat ze full-service gebouwen willen. “De afgelopen 18 maanden hebben onze werkruimten en onze leefruimtes opnieuw gedefinieerd”, zegt Alfaro, “De nummer één op ieders verlanglijstje is goede breedband, naast gezondheid en welzijn. .

Een andere prioriteit: een goed ontworpen plattegrond. De ruimte in Miami is beperkt en lokale ontwikkelaars richten zich al jaren op kleinere plattegronden met een of twee slaapkamers. Alfaro zei: “Ik denk dat Covid ervoor heeft gezorgd dat iedereen zijn areaal en zijn levensstijl opnieuw heeft beoordeeld. Het thuiskantoor is een blijvertje en stellen willen dubbele bureaus. Ze willen geen desktop delen omdat ze privacy willen bij Zoom-oproepen. We noemen hun tweede huizen hun ‘main CO-homes’, vooral voor mensen in het noordoosten.

Hij merkt op dat zelfs klanten van 65 jaar en ouder op zoek zijn naar eenheden van 5.000 vierkante meter. “Veel oudere klanten willen er niet over praten, maar ze willen wel twee meesters. Ze hebben hun eigen ruimte nodig, vooral na de pandemie. ”

Het type inventaris waar klanten naar op zoek zijn, is beperkt, waardoor de ervaring, kennis en service van Pablo Alfaro waardevoller dan ooit is. Hij zegt: “Mijn high-end klanten weten dat ik mijn oren in het veld heb en dat ik weet wat er in de markt speelt. Alfaro werkt met grote namen, variërend van leiders in zaken, financiën, mode en hedendaagse kunst tot beroemdheden in muziek en entertainment. Terwijl hij openhartig spreekt over de veranderende markt, vermijdt hij het noemen van klanten bij naam omdat hij hun privacy respecteert – en dat is nog een reden waarom ze graag met hem samenwerken.

Zoals de meeste succesvolle makelaars in onroerend goed, heeft Alfaro een Instagram-account, maar hij gebruikt sociale media niet als een showcase voor zijn spraakmakende verkopen. “Misschien geeft me dat een voordeel”, zegt hij. “Mensen weten dat ze me bij hen thuis kunnen verwelkomen, en ik ga niet publiceren over hun privacy.”

In plaats daarvan gebruikt hij Instagram om berichten te plaatsen over zijn persoonlijke interesses, waaronder architectuur, kunst en design. Dit zijn passies die veel van zijn klanten delen, waardoor hij zich op een andere manier met hen kan identificeren. Tijdens een recent Zoom-gesprek met een Europese klant zag Alfaro een schilderij op de achtergrond en vroeg: ‘Is dat een Rembrandt? Dit was a Rembrandt, en Alfaro’s vraag leidde tot een gesprek over de kunstwereld, waardoor zijn relatie met de opdrachtgever werd versterkt. Hij zegt: “Het opent dingen en ze kijken anders naar je. ”

Van Pablo Alfaro is bekend dat hij kopers off-market vastgoedbeleggingen biedt. “Mijn kennis van de markt staat niet op GOOGLE”, het heeft meer dan 1,5 miljard aan particuliere en commerciële gesloten verkopen binnengehaald.

Wilt u profiteren van zijn expertise om vastgoedmogelijkheden in Florida te verkennen? Neem vandaag nog contact op met Pablo!

[email protected]|| 305.6131186

Leave a Comment