Langzaam weer aan het werk in persoon Transformeren van onroerend goed en bedrijven in het centrum van DC | Nieuw

Fe minder dan 25% van de kantoormedewerkers is weer persoonlijk aan het werk in de hoofdstad van het land. Het is een trend die de commerciële vastgoedmarkt en andere bedrijven in de binnenstad treft.

Terwijl in andere grootstedelijke gebieden werknemers sneller terugkeren, is Washington, DC, achterop geraakt omdat veel werknemers in de stad banen hebben waarvoor niet per se een persoonlijke aanwezigheid vereist is. Het probleem heeft het district, dat afhankelijk is van belastinginkomsten, lamgelegd en heeft schade toegebracht aan bedrijven in de binnenstad die afhankelijk zijn van de verkoop aan forenzen.

James Bailey, hoogleraar leiderschap aan de School of Business van de George Washington University, zei dat mensen dertig jaar geleden niet naar het centrum gingen als het niet moest. Na veel werk zijn de binnenstadsgebieden van veel grote steden zoals Washington echter culturele centra geworden met winkels, theaters en sportarena’s. Hij zei dat deze centra werden bedreigd door het gebrek aan mensen die naar hun kantoren kwamen.

“Nu komt ineens het virus binnen… en nu zegt iedereen: ‘Nee, ik wil niet meer naar mijn werk'”, vertelde Bailey aan de Washington Examinator.

Bailey verdeelde de zakelijke situatie in het centrum van Washington in twee categorieën: de winnaars en de verliezers. De grote winnaar is de horde medewerkers die op afstand willen werken. Hij zei dat deze werknemers nu een “unieke kracht” hebben om hun loopbaan te gebruiken om werkgevers te dwingen om op afstand of hybride werk te werken door te dreigen met ontslag.

De gegevens bevestigen wat Bailey beschrijft. Het ministerie van Arbeid heeft onlangs vastgesteld dat het aantal mensen dat hun baan verlaat het op twee na hoogste ooit is, met zo’n 4,2 miljoen werknemers die in oktober stopten, tegenover een record van 4,4 miljoen een maand eerder.

Werknemers houden enorm van werken op afstand. Uit een YouGov-enquête eerder dit jaar bleek dat van degenen die op afstand werken, 83% ervan geniet om het te doen. Bovendien zegt bijna de helft van de werknemers in de Verenigde Staten dat ze na de pandemie een loonsverlaging zouden accepteren om op afstand te blijven werken, althans parttime.

Bailey zei dat er een “fundamentele machtsoverdracht” was geweest van de werkplekautoriteiten, dat wil zeggen het management, naar de arbeiders.

Als het gaat om verliezers, eindigen degenen die kantoorruimte proberen te huren onderaan. De verschuiving naar hybride en continu werken op afstand is een grote klap voor de commerciële vastgoedsector.

Bailey zei dat commerciële vastgoedbedrijven nu hun contracten met bedrijven heronderhandelen voor minder kantoorruimte, maar weinig invloed hebben in die gesprekken. Als een bedrijf bijvoorbeeld wil inkrimpen van 50.000 vierkante voet naar 30.000 vierkante voet en het vastgoedbedrijf probeert meer per vierkante voet in rekening te brengen, zou het bedrijf kunnen zeggen dat het ergens anders heen zal gaan gezien het grote aantal werknemers. stad.

Ian Anderson, senior directeur onderzoek en analyse voor CBRE Group, ‘s werelds grootste bedrijf voor commerciële vastgoeddiensten, vertelde de Washington Examinator dat de situatie anders is dan alles wat de stad ooit heeft gezien, vooral op het gebied van commercieel onroerend goed.

“Vooral de kantorenmarkt, er is in het verleden niets vergelijkbaars geweest”, meende hij, eraan toevoegend dat de pandemie-geïnduceerde verschuiving van persoonlijk kantoorwerk “relatief verwoestend” is geweest voor de commerciële vastgoedsector. Hij zei dat de situatie voor de industrie nog erger had kunnen zijn als de overheid er niet was geweest.

Anderson zei dat de commerciële vastgoedmarkt in de binnenstad mogelijk het meest worstelt in decennia.

Yesim Sayin Taylor, uitvoerend directeur van het DC Policy Center, vertelde de Washington Examinator dat de leegstand in de binnenstad nu met 20% toeneemt.

Taylor zei dat de stad zelf ook wordt getroffen door het gebrek aan kantoorpersoneel. De omzetbelasting is tussen 2019 en 2020 met ongeveer 25% gedaald en het ziet ernaar uit dat de stad dit jaar een verdere daling van de inkomsten zal zien.

“Je hebt een soort van veel meer lokale economie”, zei ze, erop wijzend dat er vóór de pandemie meer interconnectiviteit was tussen Washington en de omliggende buitenwijken. “Dit betekent dat de economie van DC op de een of andere manier meer afhankelijk is van zijn inwoners dan ooit tevoren.”

Bedrijven maken van de gelegenheid gebruik om inkomsten te innen.

Bailey zei dat de meeste witteboordenbedrijven drie hoofduitgaven hebben: informatietechnologie, lonen en onroerend goed. Voor hen is het verlagen van de vastgoedkosten big business, omdat het kan leiden tot meer geld voor het bedrijf en hogere lonen.

Het openbaar vervoer in het district, namelijk de Washington Metropolitan Area Transit Authority, is ook getroffen en zal nog steeds worden misbruikt, aangezien veel mensen in het gebied buiten de stad wonen, in plaatsen zoals Arlington, Virginia en in de buitenwijken van Maryland. Zonder dat ze naar kantoor hoeven, reizen er minder mensen naar Washington, waardoor WMATA inkomsten misloopt.

De andere grote verliezers van de stroomafwaartse effecten van continu werken op afstand zijn de restaurants en de detailhandel. Tientallen restaurants zijn nog steeds gesloten omdat ze bijna uitsluitend gericht waren op forensen die een plek nodig hadden om te lunchen of een bar om drankjes te delen met collega’s. Terwijl sommige van de restaurants in de binnenstad zijn heropend, zijn velen een schim van wat ze ooit waren. Sommige plaatsen die lang moesten wachten, hebben dringend klanten nodig.

Terwijl de nieuwe verkeersdrukte die sommige restaurants en bars ontvangen in de buitenwijken vruchten kunnen afwerpen, zijn de vastgoedkosten veel hoger in het centrum van Washington, wat betekent dat er meer klanten nodig zijn om een ​​bedrijf te overleven. Foodtrucks die buiten gebieden met drukke kantoren parkeren, zijn ook niet zo gebruikelijk als vóór de pandemie.

“PF Chang’s in Montgomery County wordt geweldig, maar die in het centrum zullen worden verbrand,” zei Bailey, verwijzend naar een populaire woonwijk van Maryland.

Taylor zei dat de terugkeer van de restaurantindustrie naar het centrum van Washington “langzaam en gestaag” is verlopen. Ze merkte op dat wat creativiteit van de kant van de restaurantindustrie restaurants heeft geholpen om hun mannetje te staan, inclusief het uitbreiden van de afhaal- en bezorgopties.

Wat brengt de toekomst?

Bailey voorspelde dat hoewel minder dan 25% van de kantoormedewerkers is teruggekeerd, dat aantal uiteindelijk weer zal stijgen, maar door de tektonische verschuiving in het werken op afstand zal het misschien nooit meer worden wat het was vóór de pandemie. Hij denkt dat het uiteindelijk zal terugkeren naar 50%, misschien iets meer, maar hij merkte op dat de helft van de arbeiders vóór de gezondheidscrisis naar het centrale zakendistrict pendelde.

CBRE voorspelt dat kantoormedewerkers gemiddeld 1,6 dagen per week op afstand zullen werken, tegenover 0,6 dagen vóór de pandemie. Het vastgoedbedrijf voorspelde ook dat de verandering zou resulteren in een vermindering van het gebruik van kantoorruimte met 9% per werknemer.

Anderson zei dat hoewel commercieel kantoorvastgoed het moeilijk heeft, er een paar uitzonderingen zijn, namelijk high-end en high-occupancy trophy-gebouwen. Toch houden mensen voor het grootste deel van de markt afstand.

“Mensen zijn op dit moment gewoon te risicomijdend en er is te veel onzekerheid voor mensen om door te gaan en op dit moment te besluiten veel kantoren te kopen en te verkopen,” zei Anderson.

Anderson zei dat sommige van de gebouwen die momenteel voor kantoren in Washington worden gebruikt, ongetwijfeld zullen worden omgebouwd tot woningen, hoewel hij opmerkte dat dit enkele moeilijkheden zou opleveren en dat er de komende jaren concessies op de markt zullen moeten komen.

Taylor zei dat conversies van kantoorruimte naar huisvesting levensvatbaarder zijn geworden dan in het verleden, toen de waarde voor het bedrijfsleven veel hoger was. Ze zei dat er kantoorgebouwen in het stadscentrum zijn die bijna leeg zijn.

Taylor voegde eraan toe dat sommige verbouwingen moeilijker zouden zijn dan andere – bijvoorbeeld kantoorgebouwen met grote vloeroppervlakken zonder toegang tot ramen in de buurt van het centrum.

“Conversies brengen veel uitdagingen met zich mee, maar ze krijgen meer aandacht dan ooit tevoren,” zei Taylor. Ze zei ook dat de onroerendgoedbelasting die wordt geheven op woonruimten lager is dan die op commerciële gebouwen.

Het is moeilijk te voorspellen wat de toekomst in petto heeft voor het centrum van Washington, vooral gezien de onzekerheid van het coronavirus. Terwijl veel bedrijven van plan waren hun werknemers vóór Labor Day terug te brengen, werden die plannen verijdeld door de deltavariant van het virus. Nu neemt de ommicron-variant een prominente plaats in, en iedereen kan raden hoe het mensen zal beïnvloeden die persoonlijk weer aan het werk gaan in de hoofdstad van het land.

Oorspronkelijke locatie: Langzame terugkeer naar het werk in persoon transformeren van onroerend goed en bedrijven in het centrum van DC

Video’s van Washington Examinator

https://www.youtube.com/watch?v=videoseries

Leave a Comment