Het was een grote week voor vastgoednieuws in de omgeving van Dallas

Als winkelen op vakantie of zorgen over de omicron-variant je deze week hebben afgeleid, heb je misschien niet eens enkele van de grootste onroerendgoedverhalen van Dallas-Fort Worth opgemerkt.

De ontwikkelaars hebben hun plannen onthuld voor het Four Seasons-hotel en de condominiumtoren van $ 750 miljoen aan Turtle Creek in Dallas.

Ontworpen door de bekroonde architect Pelli Clarke Pelli, zal de wolkenkrabber met meer dan 30 verdiepingen een ronde glazen ingang hebben die architect Fred Clarke beschrijft als “een van de meest spectaculaire en instagrambare plekken ter wereld”.

De vergaderruimte van de nieuwe 19 verdiepingen tellende kantoortoren Granite Park Six in aanbouw op SH 121 in Plano.

Bij Plano stofzuigen ontwikkelaars revolutionaire helmen en gouden schoppen af ​​om aan nieuwe kantoorprojecten te werken.

Granite Properties opende het hoogste gebouw tot nu toe op de meer dan 20 jaar oude Granite Park-campus, in de zuidoostelijke hoek van Dallas North Tollway en State Highway 121.

De 19 verdiepingen tellende kantoortoren Granite Park Six zal 420.000 vierkante meter eersteklas kantoorruimte bevatten en zal medio 2023 klaar zijn voor gebruik.

Het geplande kantoorgebouw Legacy Union Two naast de Plano-winkels in Legacy krijgt 13 verdiepingen en is gepland door ontwikkelaars Cousins ​​Properties en Lincoln Property Co.
Het geplande kantoorgebouw Legacy Union Two naast de Plano-winkels in Legacy krijgt 13 verdiepingen en is gepland door ontwikkelaars Cousins ​​Properties en Lincoln Property Co.

In het aangrenzende Legacy Business Park werken Cousins ​​Property of Atlanta en Lincoln Property Co. uit Dallas samen om twee kantoortorens te bouwen in hun Legacy Union-project nabij de noordoostelijke hoek van Dallas North Tollway en Legacy Drive.

De twee gebouwen met 13 verdiepingen zullen ongeveer 650.000 vierkante meter aan kantoorruimte bevatten en aansluiten bij een bestaand Cousins ​​Property-gebouw op het terrein.

“We hebben wat echt de nieuwste constructie is in het Shops of Legacy-gebied”, zegt Matt Craft van Lincoln Properties.

Niet alle kantooractie is in de buitenwijken.

Het Amerikaanse hoofdkantoor van Galderma verhuist naar het Trammell Crow Center aan Ross Avenue in het centrum van Dallas.
Het Amerikaanse hoofdkantoor van Galderma verhuist naar het Trammell Crow Center aan Ross Avenue in het centrum van Dallas.(Stream Vastgoedpartners)

In het centrum van Dallas kreeg de onlangs gerenoveerde kantoortoren Trammell Crow Center aan Ross Avenue een zakelijke verhuizing.

Het internationale dermatologiebedrijf en het huidverzorgingsproductenbedrijf Galderma verhuizen hun hoofdkantoor naar de Verenigde Staten.

Het consumenten- en farmaceutische bedrijf dat vooral bekend staat om zijn Cetaphil-merk, heeft nu zijn Amerikaanse basis in AllianceTexas-ontwikkeling in North Fort Worth.

Maar Diane Gomez-Thinnes, CEO van Galderma US, zei dat het bedrijf een meer stedelijke kantooromgeving wilde voor zijn 400 medewerkers op het hoofdkantoor. “Wat is een betere locatie dan een locatie in het centrum waar onze medewerkers niet alleen geïnspireerd kunnen worden door het gebouw waarin ze zich bevinden, maar ook door hun omgeving”, aldus Gomez-Thinnes.

Het in Vancouver gevestigde stadskantoor REIT Inc. betaalde $ 133,5 miljoen - of $ 773 per vierkante meter - voor het Terraces-kantoorgebouw in Preston Center.  Dit is een van de hoogste prijzen die ooit zijn betaald voor een kantoorgebouw in Dallas.
Het in Vancouver gevestigde stadskantoor REIT Inc. betaalde $ 133,5 miljoen – of $ 773 per vierkante meter – voor het Terraces-kantoorgebouw in Preston Center. Dit is een van de hoogste prijzen die ooit zijn betaald voor een kantoorgebouw in Dallas.

Ten slotte luidde de verkoop van een recent opgeleverd kantoorgebouw in Noord-Dallas voor een recordprijs.

Het in Vancouver gevestigde City Office REIT Inc. betaalde $ 133,5 miljoen – of $ 773 per vierkante meter – voor het 12 verdiepingen tellende Terraces-kantoorgebouw in Preston Center.

Minder dan een handvol kantoorgebouwen in de omgeving van Dallas is verkocht voor meer dan $ 700 per voet.

“Het volledig verhuurde gebouw zorgt voor een stabiele cashflow met toekomstige groei in het centrum van een van de rijkste buurten van Texas”, zei James Farrar, CEO van City Office REIT, in een verklaring.

Leave a Comment