Franklin makelaar veroordeeld voor fraude | Ontwikkeling


Michael Keith Burchyett
Een makelaar in Franklin werd veroordeeld tot 90 dagen gevangenisstraf en 10 jaar voorwaardelijk nadat hij akkoord was gegaan met een pleidooiovereenkomst voor zijn rol bij het bedriegen van een Chinese staatsburger die overwoog om eerder dit jaar een huis in Franklin te kopen.

Michael Keith Burchyett, 43, werd aanvankelijk beschuldigd van diefstal van eigendom tussen $ 60.000 en $ 250.000, misdrijf, $ 250.000 of meer en het witwassen van geld, na een grand jury-aanklacht tegen County of Williamson in april 2021 en een onderzoek door de politie van Franklin.

Op vrijdag 3 december stemde Burchyett in met een pleidooiovereenkomst met aanklagers die hem schuldig zagen pleiten voor de lagere aanklacht van diefstal van meer dan $ 60.000 – een klasse B-misdrijf – terwijl de andere twee aanklachten werden ingetrokken als onderdeel van de pleidooiovereenkomst.

Burchyett kreeg aanvankelijk tussen de 15 en 20 jaar gevangenisstraf als hij op alle drie de punten werd veroordeeld, maar hij zal nu zijn verblijf van 90 dagen in de gevangenis van Williamson County uitzitten vanaf 3 januari 2022.

Volgens de aanklacht dateren de aanklachten uit mei 2018, en de aanklagers hebben het plan tijdens de pleidooizitting nader toegelicht.

Volgens assistent-officier van justitie Carlin Hess begon het in mei 2018 toen een Chinese inwoner genaamd Xiaoyun Gao Burchyett behield als makelaar om een ​​huis aan Jetson Court in Franklin te kopen.

“Meneer Burchyett nam het geld van in totaal $ 495.000 en kocht de woning voor zichzelf via zijn bedrijf, MKB Holdings LLC,” vertelde Hess aan de rechtbank. “Hij gaf mevr. Gao vervolgens een frauduleuze akte, waardoor ze geloofde dat ze in feite eigenaar was van het eigendom. “

Hess zei dat Burchyett het pand vervolgens de volgende maand verkocht via Open Door, een online woningvastgoedbedrijf, voor $ 447.000.

“Sir. Burchyett heeft mevrouw Gao verder misleid door te geloven dat ze het onroerend goed in de komende maanden had gekocht door op te treden als de verhuurmakelaar voor het onroerend goed en haar te sturen wat volgens haar de opbrengst van de inkomsten was. verhuur,” vervolgde Hess .” Mevrouw. Gao ontdekte de fraude toen ze probeerde onroerendgoedbelasting te betalen over de woning.

Naast de gevangenisstraf en proeftijd van Burchyett, stemde hij er ook mee in om Gao terug te betalen voor een bedrag van $ 495.000 – waarvan $ 300.000 op vrijdag – evenals jaarlijkse betalingen van $ 19.500 te betalen totdat de restitutie is betaald in vol. .

Leave a Comment