De Chinese vastgoedsector kan verbeteren op twee voorwaarden: Rhodium Group

China’s vastgoedvooruitzichten zouden de komende maanden kunnen verbeteren, maar er moeten twee dingen gebeuren om dingen te verbeteren in de belegerde sector, vertelde een analist vrijdag aan CNBC.

Het stabiliseren van de verkoop van onroerend goed en betere toegang tot fondsen in China zou kunnen helpen de onroerendgoedsector in het land te ontwikkelen, zei Logan Wright, directeur van China-marktonderzoek bij adviesbureau Rhodium Group.

“Er ontstaan ​​zeker omstandigheden voor een meer constructieve vooruitzichten voor de Chinese vastgoedsector, voor de economie als geheel en voor implicaties voor risicovolle activa”, vertelde Wright aan CNBC’s “Street Signs Asia”.

Wright wees erop dat een aanhoudende daling van de verkoop van onroerend goed de financiële druk op ontwikkelaars zal vergroten. Dat is Niet iets wat Peking alleen kan goedmaken met zijn beleid, aangezien de verkoop van onroerend goed biljoenen dollars vertegenwoordigt in de Chinese economie, voegde hij eraan toe.

Tegelijkertijd zou een verlaging van de rentetarieven de groei van de bancaire kredietverlening in China helpen stabiliseren en de financieringskosten voor de reële economie verlagen, zei Wright.

Leer meer over China van CNBC Pro

Financiële problemen bij Chinese vastgoedbedrijven zijn de afgelopen maanden naar voren gekomen, omdat China Evergrande Group samen met andere ontwikkelaars – zoals Kaisa en Sinic Holdings – moeite heeft om hun schulden terug te betalen.

Op donderdag verlaagde het ratingbureau Fitch Evergrande en Kaisa naar “narrow default” nadat de twee bedrijven hun respectieve deadlines hadden gemist om hun obligaties terug te betalen.

Fitch beoordeelt de beperkte wanbetaling van een emittent nadat deze in gebreke is gebleven bij een betaling, maar heeft geen procedure gestart om het bedrijf te liquideren, zoals het aanvragen van een faillissement.

De moeilijkheden van de vastgoedsector wogen op de economische groeivooruitzichten van China.

Wright zei dat de markten zich nu zullen concentreren op China’s jaarlijkse Centrale Economische Arbeidsconferentie, die naar verwachting in de komende dagen zal worden gehouden.

De belangrijkste economische ontmoeting tussen de belangrijkste beleidsmakers van het land zou “extra concrete stappen kunnen onthullen om zowel de vastgoedsector als de economie als geheel te stabiliseren”, zei Wright.

Elke verdere beleidsactie zou volgen op het besluit van de People’s Bank of China om het bedrag aan liquiditeit dat banken als reserves moeten aanhouden te verminderen. Door de zet van de centrale bank zou 1,2 biljoen yuan ($ 188 miljard) in de economie vrijkomen om de groei te ondersteunen.

Leave a Comment