7 strategieën voor het op de markt brengen van een berucht onroerend goed

Lisa Caldwell uit Californië, eigenaar van Range Homes, Powered by Avenue 8, vertegenwoordigde ooit een leegstaand pand in Lafayette dat een aantal onmiskenbaar spookachtige gebeurtenissen heeft meegemaakt. “De verwarming ging de hele tijd vanzelf aan”, zei ze. “Het gebeurde zelfs zo vaak dat ik de sloten liet verwisselen en blauwe ducttape op de thermostaat plakte, ervan overtuigd dat er iemand zou komen om de verwarming hoger te zetten.”

Lisa Caldwell

Maar elke keer dat Caldwell terugkwam, werd de blauwe tape verwijderd en werd de thermostaat op 78 graden gezet. “Het verhaal gaat dat de vorige eigenaar een ongelooflijk magere en tengere vrouw was en volgens familieleden hield ze de temperatuur altijd op 78 graden”, zei ze.

Naast de hitte waren er dichtslaande deuren en frequente voetstappen op de trappen. Op een gegeven moment huurde Caldwell een rattenbestrijdingsprofessional in die de kruipruimte binnenliep, snel naar buiten liep en zei dat hij stemmen onder het huis bij hem hoorde, vervolgens vertrok en nooit terugkwam.

Volgens een recent onderzoek van vastgoeddatabedrijf Clever zouden de meeste Amerikanen veel liever in een spookhuis wonen dan spookachtige scenario’s zoals schimmel, termieten of funderingsproblemen. Sommigen zouden zelfs een premie betalen voor het voorrecht.

Wat doe je als makelaar als je ontdekt dat er iets vervelends is gebeurd in een huis dat je te koop aanbiedt? Wat zijn uw verantwoordelijkheden en hoe kunt u ervoor zorgen dat kopers en verkopers zich beter voelen bij het kopen van een woning waar iets verontrustends is gebeurd?

Aanbidding en eigendom in verband met misdaad

Veel agenten met wie we contact hebben opgenomen, stelden ingrijpende renovaties voor om het uiterlijk van een pand met een slechte reputatie te veranderen. In sommige gevallen was zelfs een verse verflaag voldoende om het uiterlijk van een spookachtig huis op te fleuren. Hier zijn enkele aanvullende dingen om te overwegen.

1. Ken uw openbaarmakingsvereisten

David Reischer

Volgens David Reischer, Esq., Makelaar, advocaat en CEO van LegalAdvice.com, vereisen de meeste staatswetten geen openbaarmaking van “niet-gevaarlijke” gebreken. Dit omvat het idee dat een huis spookt of dat er een natuurlijke dood is gestorven.

In sommige staten is echter een openbaarmaking vereist voor een huis of appartement waar zelfmoord of moord heeft plaatsgevonden. Zorg ervoor dat u bekend bent met de openbaarmakingsvereisten van uw markt voor het opvallende onroerend goed dat u aanbiedt.

2. Help kopende klanten de waarde te zien

Dani Burns

Volgens Gainesville, Ga. Vastgoedmakelaar Dani Burns, is zelfs een gruwelijke moord voor sommige kopers misschien geen makkie. Ze verkocht niet één, maar twee keer een luxe huis in een prestigieuze woonwijk waar een gruwelijke moord plaatsvond.

Toen ze de koper vertegenwoordigde bij de eerste verkoop, onthulde ze alles over de misdaad, maar benadrukte ze het belang van het bod op het onroerend goed zelf. Haar doel was om hen te helpen het stigma en de mogelijke impact ervan op wederverkoop af te wegen tegen de waarde die het huis zelf biedt.

Toen die eerste kopers vervolgens klaar waren om het huis door te verkopen, werd het binnen 30 dagen gecontracteerd – ook aan een koper die alle details kende.

3. Evalueer het correct en laat de tijd voor de rest zorgen.

Dino DiNenna

Volgens Dino DiNenna van Hilton Head Island verliest een berucht huis statistisch gezien ongeveer 20% van zijn normale marktwaarde wanneer het voor het eerst wordt verkocht. Daarom is de lage prijs – maar niet te veel laag – kan helpen om een ​​deel van die restwaarde te behouden. Het biedt een korting van 10 tot 15% voor een eenmalige verkoop.

DiNenna werkte ooit met een koper die een pand kocht dat voorheen eigendom was van een sektefamilie. Vervolgens circuleerden er veel geruchten rond het pand binnen de lokale gemeenschap.

DiNenna’s advies was om je te settelen en de stemming te veranderen door contact op te nemen en hun nieuwe buren te leren kennen, en hun positieve energie de perceptie van het huis te laten veranderen.

4. Vind een manier om de naam te wijzigen

Marina vaamonde

Commercieel vastgoedbelegger Marina Vaamonde heeft een pand gekocht dat door de lokale bevolking de bijnaam “The Drug House” heeft gekregen. Gelegen aan een prachtige gracht, was het enige goede aan het pand de locatie.

Het Vaamonde-team maakte gebruik van de interesse van de lokale buren, nodigde hen uit tijdens het renovatieproces, nam de tijd om ze te leren kennen en verzamelde ten slotte suggesties van hen om het huis een andere naam te geven. Positieve mond-tot-mondreclame en de hernoeming van “River Home” zorgden ervoor dat het pand binnen een week werd verkocht.

Spookhuizen

Het lijkt erop dat elke buurt zijn eigen versie van een spookhuis heeft. Als u merkt dat u er een aanbiedt (of er een aan kopers aanbiedt), overweeg dan het volgende:

5. Vind uw doelmarkt

Ron Wysocarski

Port Orange, Florida, makelaar Ron Wysocarski behandelde huiveringwekkende geruchten rond een van zijn aankondigingen door contact op te nemen met een Facebook-groep van mensen die geïnteresseerd waren in spookhuizen en het paranormale. Dit wekte interesse op en uiteindelijk verkocht hij het huis aan een van de bandleden.

6. Doe je onderzoek

Jordan Scarpino uit Vancouver toonde een huis aan een potentiële koper met de zoon van de koper. De zoon ging naar de badkamer en keerde terug en beweerde een man te hebben gezien met een touw om zijn nek.

Jordan Scarpino

Scarpino controleerde de badkamer, vond daar niets en begeleidde het gezin het huis uit. De volgende dag onderzocht Scarpino het pand verder en ontdekte dat er zelfmoord had plaatsgevonden in het huis, wat hij later onthulde.

Zelfs als je niet in het bovennatuurlijke gelooft, pas dan op voor de enge verhalen en geruchten rond een zogenaamd spookhuis. Dit kunnen de gevolgen zijn van feitelijke gebeurtenissen die u aan uw klanten moet communiceren.

7. Doe wat nodig is om ervoor te zorgen dat klanten zich op hun gemak voelen

Makelaar Kris Lippi gebruikte klantervaring om een ​​geheel nieuwe service voor hun aanbiedingen te creëren. Hij werkte samen met een verkoopster die ervan overtuigd was dat haar eigendom spookte en wilde dat het als zodanig bekend werd gemaakt. Ze maakte zich echter zorgen over het effect dat dit zou hebben op de verkoop van het pand.

Kris Lippi

Uiteindelijk besloot de klant om een ​​exorcist in te huren, wat ertoe leidde dat Lippi een in-home exorcisme-service aanbood als hulpbron voor klanten. De dienst wordt met een contactformulier op de website van Lippi gepubliceerd.

Het eerste consult bij de exorcist is gratis, voor de reis van de exorcist of voor aanvullende consulten geldt een vergoeding. Volgens Lippi helpt de service kopers en verkopers op hun gemak te stellen en wordt het gemakkelijker om onroerend goed te verkopen als er vragen of opmerkingen zijn.

Lippi’s advies aan agenten is “duw hun klanten niet weg als ze zeggen dat ze een exorcist nodig hebben.” Respecteer de overtuigingen van uw cliënt en help hen te vinden wat ze nodig hebben. “Het verkoopproces zal veel soepeler verlopen als u en de verkopers op één lijn zitten als het om het onroerend goed in kwestie gaat.”

Christy Murdock is makelaar, freelance schrijver, coach en adviseur en eigenaar van Vastgoed schrijven. Ze is ook de maker van de online cursus De beschrijving van het onroerend goed maken: de stapsgewijze formule voor onwillige vastgoedschrijvers. Volg de vastgoedredactie op Twitter, Instagram en Youtube.

Leave a Comment