5 redenen waarom de Affirmation Tower het meest opwindende vastgoedproject van New York is

De schijnbaar eindeloze skyline van Manhattan is bezaaid met iconische structuren – het Empire State Building, het Chrysler Building en, vanaf 2014, het One World Trade Center – maar er is een spreekwoordelijke nieuwkomer in het blok (of liever een staatskavel van 1,2 hectare ) dat iedereen aan de overkant van de Hudson iets fantastisch geeft om op te aanbidden. Affirmation Tower wordt het hoogste gebouw op het westelijk halfrond, maar de architect en ontwikkelaar hielden het om één reden tegen: 11 september 2001. Uit respect voor de 2.996 mensen die het leven lieten in een van de meest tragische evenementen. dagen besloot het team om de Tower of Affirmation iets korter te maken door de hoogte van de torenspits dan One World Trade Center, een prachtig eerbetoon aan herinnering en medeleven. De toren is echter per verdieping hoger.

Bedrijven van minderheden en vrouwen staan ​​centraal

De Affirmation Tower gaat meer over het doen herleven van de Amerikaanse droom dan iets anders. Het team wilde zo’n droom voor iedereen toegankelijk maken, vooral degenen wiens visies en stemmen de neiging hebben om in de steek te worden gelaten, zoals die van vrouwen en mensen van kleur. Projectpartners kwamen overeen dat ze meer dan 30% van de bouwwerkzaamheden zouden uitbesteden aan minderheids- en vrouwelijke aannemers. Ze willen echt dat New York een smeltkroes van economische en culturele inclusie wordt, vooral als het gaat om locaties die de stad zelf vertegenwoordigen.

Architect Sir David Adjaye heeft het ontworpen

Sir David AdjayeFoto: Edem J. Tamakloe

Sir David Adjaye is geen onbekende in opvallende structuren over de hele wereld: het Africa Institute in Sharjah, Verenigde Arabische Emiraten; De Webster in Los Angeles en het National Museum of African American History and Culture in Washington, DC, om er maar een paar te noemen, en zijn nieuwe buitenpost past in zijn repertoire van ongewone dramatische structuren die onmiskenbaar worden ondersteund door een krachtig verhaal. Adjaye heeft zeker geen palet of stijl waar hij zich aan houdt, maar hij heeft wel een signatuur: ongewoon bizarre vormen en ingetogen maar opvallende paletten. Zijn nieuwste project, Affirmation Tower, vinkt alle vakjes aan: het omvat vijf rechthoekige dozen die groter worden (van 15.000 naar 30.000 vierkante voet) terwijl ze naar de top van de toren klimmen. Het lijkt bijna alsof het kan omvallen op een winderige dag.

Het is een ode aan de zwarte cultuur

De dozen zijn bekleed met kamerhoge erkers die rusten op een melkwitte terrazzo-gevel waarvan de vorm Afro-pieken nabootst, een subtiel eerbetoon aan de zwarte cultuur. Peebles gaf toe dat hij zichzelf in vorm zag, aangezien hij zulke plectrums droeg van zijn debuut in New York City in de jaren 70. De enorme toren zal een flink aantal bedrijven huisvesten, waardoor Affirmation een bestemming voor zaken wordt. als bezoekers die graag over moderne architectuur stromen), maar misschien wel de meest populaire plek is de plaza-tuin waar mooie eerbetoon aan Les New – Black Yorkers van historische betekenis trots is.

Leave a Comment