Verkoopt HBO’s “Estate” luxe herenhuizen en appartementen?

Rava Roy’s appartement in het Woolworth Building…
Foto: HBO

Veel films en tv-programma’s beschrijven extreem rijke levens, maar weinigen hebben het zo goed gedaan als opvolging, die erin slaagt om zowel de verleiding van deze wereld als het afgematte rechts, zelfs de verveling, van de wereldelite over te brengen. Het productieontwerp van de show staat stil bij het interieur van enorme penthouses, herenhuizen in de Upper East Side en herenhuizen in Hamptons, en biedt een verleidelijke glimp van ruimtes die voor het grootste deel worden genegeerd door de personages. Bijna per ongeluk fungeert de show als een soort feitelijke onroerendgoedadvertentie.

Dus misschien is het niet zo verwonderlijk dat het er maar liefst vier zijn opvolging markt of recent verkochte locaties. Weken na een aflevering die plaatsvond in een modernistisch huis in Hamptons met een kenmerkende driehoekige daklijn, maakte makelaarskantoor Bespoke Real Estate bekend dat het pand was verkocht voor $ 45 miljoen. Een andere was eerder dit jaar uitverkocht, een op maat gemaakte megalijst op Jule Pond die een paar jaar geleden op de show verscheen en een record van $ 105 miljoen bereikte. En twee appartementen in Manhattan, in Hudson Yards en in de Woolworth Tower, liggen nog voor het grijpen.

Dit is allemaal een beetje ongebruikelijk, en makelaars in het ultraluxe segment zijn verdeeld over de vraag of een tv-cameo onroerend goed verkoopt. Hoewel de meeste kijkers hun tijd kunnen besteden opvolging Kijkend naar de tijd die onroerend goed in de gaten houdt, was een tv-hit in het verleden niet betrouwbaar het soort herkomst dat ultra-rijke kopers aantrekt. “opvolging is een geluksbrenger voor ons geweest”, geeft Cody Vichinsky toe, mede-oprichter van Bespoke Real Estate. “Maar mensen die in die prijsklasse kopen, zitten niet op de bank te zeggen: ‘Hé, ik wil dit huis van $ 45 miljoen kopen. Het heeft in ieder geval een negatief effect.

“Veel van de mensen met wie we praten, willen niet dat hun huis een relikwie wordt op televisie of dat mensen in het openbaar over hun huis praten”, legt hij uit. ‘Ik heb altijd geprobeerd verkopers zover te krijgen dat hun huizen niet op tv te zien waren. Het laatste wat kopers in deze prijsklasse willen, is dat willekeurige mensen foto’s komen maken. “

Toch lijkt dat de kopers van dat huis in Wainscott, dat in augustus 2020 voor $ 52 miljoen werd vermeld, niet te hebben afgeschrikt (Vichinsky zei dat het huis al onder contract stond toen de aflevering werd uitgezonden, hoewel de opnames uiteraard lang duurden voordat). Of het recordbrekende landgoed Jule Pond, dat waarschijnlijk al zo lang op de markt is vanwege de hoge prijs in plaats van enige afkeer van Logan Roy – het werd eerst genoteerd voor $ 175 miljoen, of $ 28 miljoen meer dan de vorige verkopen dossier. . En dat voor drie aaneengesloten percelen aan zee.

Over de reden waarom de verkopers ermee instemden dat hun huizen werden gebruikt als prominente decors van de show, zei Vichinsky dat hij begrijpt dat het geld erg goed is, vooral omdat de twee buiten het seizoen werden neergeschoten toen ze leeg zaten. Ook voegde hij eraan toe: “Het hebben van een uitgelichte woning is een beetje kitscherig en leuk voor mensen in de gemeenschap.” Toch “heeft het een correlatie van nul procent met verkoop.”

Stan Ponte, de makelaar van Sotheby’s die, samen met Joshua Judge, de $ 23,35 miljoen Woolworth Tower-duplex in de aflevering “Mass in Time of War” dit seizoen op de lijst zette, was het ermee eens dat een opvolging verbinding alleen zou geen appartement verkopen ter waarde van tientallen miljoenen. Maar, haast hij zich om toe te voegen, “er is zeker een coole factor om… opvolging er te zijn geweest. Deze groep kopers is zeker fan. ” Hoe dan ook, iedereen aan wie ze het appartement hebben laten zien, weet ervan. Een stel, zei hij, onderbrak de vertoning zelfs een minuut toen ze zeiden: “Wauw, echt?”

… Kan van jou zijn voor $ 23,3 miljoen.
Foto: Travis Mark

Ponte zei dat hoewel het appartement, een sponsoreenheid van 6.711 vierkante meter, nog niet onder contract staat, er veel belangstelling is en dat de show inderdaad een factor is. “Het is een beetje de kers op de taart. Dit helpt om te valideren dat ze [potential buyers] hou van het appartement. En niet alleen zij, maar ook de producenten, de regisseur, de lichtploeg. Veel mensen moeten een besluit als dit goedkeuren. (Hij voegt eraan toe dat hij, gezien de aard van zijn bedrijf, bijna dagelijks scoutverzoeken krijgt, en dat de meeste niet werken.)

Een ouderwetse terughoudendheid om haar sterdraai bekend te maken, geldt nog steeds voor een van die eigendommen – het appartement van $ 49,5 miljoen in Hudson Yards dat dienst doet als appartement van Kendall. Het is duidelijk een penthouse van Hudson Yards, en de ramen lijken overeen te komen met de gerelateerde sponsoreenheid op 35 Hudson Yards. Een telefoontje naar een van de listingmakelaars en een e-mail met Related leken dit te bevestigen – een publicist schreef dat de listingmakelaars hem hadden verteld dat ik contact had opgenomen “met betrekking tot PH90 als filmlocatie voor dit seizoen van opvolging” en vroeg om meer details – maar daar eindigde het gesprek. Het helpt natuurlijk niet dat zijn penthouse opzettelijk is bedoeld om Kendalls groeiende isolement en ontwrichting van zijn familie en macht op te roepen, vooral omdat de gunstige publieke perceptie die hij aan het begin van het seizoen genoot, vervaagt. Het appartement is een middelpunt, dat ook ver verwijderd is van het stadsleven, spectaculair maar buitenlands. Zoals Alexandra Schwartz schreef in De New Yorker, zou Hudson Yards “een ideale setting zijn voor een black-out”.

Leave a Comment