Stad verbiedt gas in nieuwbouw

New York City bereidt zich voor om het gebruik van gas in nieuwbouw te verbieden.

De onderhandelingen over wetgeving die gasaansluitingen in nieuwe gebouwen verbiedt door de CO2-uitstoot te beperken, zijn gisteravond laat afgerond, met een definitieve versie van het wetsvoorstel waarover volgende week door de gemeenteraad moet worden gestemd.

De wetgeving wordt gesponsord door Brooklyn bestuurslid Alicka Ampry-Samuel en heeft 26 co-sponsors. Burgemeester de Blasio steunt de wetgeving, net als president Johnson.

Het wetsvoorstel, Inleiding 2317, beëindigt het gebruik van gas in kleine gebouwen van minder dan zeven verdiepingen in twee jaar (2023), te beginnen met nieuwe vergunningsaanvragen, en beëindigt het gebruik van gas in grote gebouwen met meer dan zeven verdiepingen in vijf jaar (2027).

De #GasFreeNYC-coalitie, geleid door New York Communities for Change, NYPIRG, WE ACT for Environmental Justice en Food & Water Watch, is voorstander van de gasverbodswetgeving.

In een verklaring zei de groep: “De grootste stad van het land zal een einde maken aan de gasaansluitingen in nieuwe gebouwen en een geweldig precedent scheppen voor andere steden en staten om te volgen.

“Terwijl klimaatactie op federaal en internationaal niveau stagneert, loopt New York City voorop bij het aanpakken van klimaatverandering, het verminderen van luchtvervuiling en het creëren van goede banen. Het bewijs is duidelijk: een onmiddellijke overgang naar de eis van gasvrij bouwen is zowel haalbaar als noodzakelijk. We hebben de technologie en de vaardigheden om volledig elektrische gebouwen te bouwen, waarvan er vele al zijn gebouwd of in aanbouw zijn in de stad. “

De coalitie prees de inspanningen van raadslid Ampry-Samuel, die het wetsvoorstel indiende, burgemeester de Blasio en president Johnson, en voegde eraan toe: “We danken vooral de activisten, organisaties en experts die deze baanbrekende overwinning mogelijk hebben gemaakt. We roepen de gemeenteraad op om Inleiding 2317 vast te stellen en officieel een einde te maken aan het gebruik van gas in nieuwbouw.

“De verwoesting die de orkaan Ida dit jaar in New York heeft aangericht, was een pijnlijke herinnering dat het uitstellen van klimaatactie dodelijk is voor New Yorkers. Daarnaast voorkomt deze wetgeving het gebruik van toekomstige gasinfrastructuur in woningen die bijdragen aan een slechte luchtkwaliteit en daardoor luchtweg- en hart- en vaatziekten veroorzaken. “

GasFreeNYC roept de staatswetgever en gouverneur Hochul op om de door senator Brian Kavanagh en parlementslid Emily Gallagher ingevoerde fossielvrije bouwwetgeving goed te keuren, die het gebruik van fossiele brandstoffen in nieuwbouw in één jaar voor de hele staat New York zou beëindigen .

REBNY-president James Whelan zei: “De vastgoedsector zet zich in om samen te werken met beleidsmakers om bewezen beleid te ontwikkelen dat de koolstofemissies van de gebouwde omgeving aanzienlijk vermindert. Hoewel we begrijpen dat de efficiënte elektrificatie van gebouwen een belangrijk onderdeel is om deze doelen te bereiken, moet dit beleid zo worden geïmplementeerd dat New Yorkers betrouwbare, betaalbare en koolstofvrije elektriciteit voor hen hebben. woningen en bedrijven. . We kijken ernaar uit om te blijven pleiten voor beleid dat deze doelen effectief in evenwicht brengt. “

“Het New York Building Congress blijft zich inzetten voor het bevorderen van beleid dat de grondoorzaken van klimaatverandering aanpakt en New York helpt zich aan te passen aan de onvermijdelijke gevolgen”, aldus een woordvoerder van het New York Building Congress.

“Deze inzet voor een duurzame toekomst heeft ons ertoe aangezet om samen te werken met de gemeenteraad om deze wetgeving vorm te geven met doelen die even pragmatisch als gedurfd zijn. Het nieuwe wetsvoorstel komt tegemoet aan onze zorgen over de timing die van invloed is op nieuwe gebouwen en roept experts op om te bepalen welke technologieën de elektrische systemen van de stad compliant, betrouwbaar en veerkrachtig kunnen maken. De doorgang ervan is cruciaal, zodat onze industrie kan innoveren en nieuwe oplossingen kan ontwikkelen om van New York de leider in duurzame ontwikkeling te maken. Dit wetsvoorstel onderstreept alleen maar de onmiddellijke noodzaak van de staat New York om het transportknelpunt tussen schone energie die in de upstate wordt opgewekt en de vraag in de lagere staat op te heffen. New York City moet ook de studie voltooien die op grond van dit wetsvoorstel wordt opgelegd, zodat onze leden een duidelijk kader hebben over hoe ze het volledige potentieel van deze wetgeving kunnen maximaliseren.

(1 keer bezocht, 146 bezoeken vandaag)

Leave a Comment