Onroerende voorheffing voor inwoners van Henrico County in 2022 – plus gemailde kortingscheque | overheid en politiek

Landeigenaren in Henrico County betalen komend jaar niet alleen twee cent minder onroerendgoedbelasting, maar ontvangen ook een onroerendgoeddividend van twee cent.

Momenteel, tegen 87 cent per 100 dollar getaxeerde waarde, zou Henry’s belasting worden verlaagd tot 85 cent per 100 dollar getaxeerde waarde, in afwachting van goedkeuring door de provinciale raad van toezicht in 2022. Bovendien kunnen de eigenaren een kortingscheck verwachten de post. op basis van de waarde van hun woning begin 2022.

“Vanwege [$413 million] overschot dat we hadden, gaat de provincie voor de eerste keer, [have a] raden aan om aan onze inwoners een dividend uit te keren dat gelijk is aan twee cent van onze onroerendgoedbelasting voor het lopende fiscale jaar. Dus dat is een 2 plus 2′, zei County Director John Vithoulkas donderdagochtend in de jaarlijkse County State Address.

Het overschot van $ 413 miljoen van de provincie, gegenereerd uit economische ontwikkeling, omzetbelasting en inkomsten uit onroerend goed, is goed voor ongeveer 40% van de jaarlijkse uitgaven van de provincie, de grootste ooit, zei Vithoulkas. Financieel beleid, zei hij, vereist dat het overschot, ook wel bekend als het regenachtige dagfonds, ten minste 15% van alle jaarlijkse uitgaven bedraagt.

inkomen komt uit economische ontwikkeling, omzetbelasting en onroerend goed

De aankondiging van het belastingtarief van donderdag markeert het 43e jaar van de stad zonder een verhoging van het belastingtarief. 43 jaar geleden was het belastingtarief $ 1,07 en zou nu 0,85 cent zijn na goedkeuring door toezichthouders begin volgend jaar.

Leave a Comment