Is het recht van eerste weigering een optie in uw vastgoedtransactie? – Vastgoed en bouw

Verenigde Staten: Is het recht van eerste weigering een optie in uw vastgoedtransactie?

Om dit artikel af te drukken, hoeft u zich alleen maar te registreren of verbinding te maken met Mondaq.com.

Als u voor uzelf zaken doet, valt er veel te beschermen. Als je erin bent geslaagd een goede locatie te vinden die aan je behoeften voldoet en handig is voor je klanten, kan het echt pijn doen om plotseling ontworteld te worden omdat je huisbaas besluit te verkopen.

Daarom wilt u misschien kijken of u een eerste weigering (ROFR) in uw huurovereenkomst kunt inbouwen.

Wat is een recht van eerste weigering?

In wezen is dit een clausule waarmee u “dibs” kunt noemen op het onroerend goed dat u momenteel verhuurt als de eigenaar besluit te verkopen. Het kan op verschillende manieren werken. Bijvoorbeeld:

  • De eigenaar ontvangt een bod van een geïnteresseerde koper. Ze wilden niet verkopen, maar het aanbod was te mooi om te laten liggen. Omdat u de ROFR-clausule heeft, moet de eigenaar u de mogelijkheid bieden om de woning tegen dezelfde prijs te kopen. Er is meestal een harde tijdslimiet aan hoeveel tijd je hebt om te beslissen, waarna de eigenaar vrij is om te doen wat hij wil.
  • De eigenaar besluit op de vrije markt te verkopen. Voordat u het onroerend goed kunt aanbieden, geeft uw ROFR u het recht om het onroerend goed tegen een vooraf bepaalde prijs te kopen. (Meestal wordt de prijsberekeningsmethode bepaald wanneer u over het contract onderhandelt.) Als u het niet binnen de afgesproken termijn kunt doen of het niet wilt kopen, staat het de eigenaar vrij om op elk bod in te gaan.

Een ROFR-clausule is niet altijd een goede deal voor beide partijen, dus ze moeten met de nodige voorzichtigheid worden aangegaan. Als u overweegt om deze clausule in uw handelshuurovereenkomst te vragen, overweeg dan alle mogelijke voor- en nadelen.

De inhoud van dit artikel is bedoeld als algemene gids over dit onderwerp. Er moet specialistisch advies worden ingewonnen met betrekking tot uw specifieke situatie.

POPULAIRE ARTIKELEN OVER: Vastgoed en bouw in de Verenigde Staten

Uitsluitingen in bouwverzekeringen

The Green Law Group

Algemene bouwaansprakelijkheidsverzekeringen zijn duur in de huidige markt. Als reactie hierop hebben verzekeraars geprobeerd polissen goedkoper te maken.

Wrap-verzekeringspolissen begrijpen

The Green Law Group

Bouwplaatsen hebben speciale verantwoordelijkheden voor eigenaren en aannemers. Om deze aansprakelijkheid effectief te beheren, bevatten veel vacaturesites nu een Owner Controlled Insurance Program (OCIP) …

Leave a Comment