Investeer in de beste aandelen in relatie tot Canada’s snelst groeiende vastgoedmarkt

De huizenprijzen in Bancroft, Ontario zijn jaar op jaar met ongeveer 48 procent gestegen. (Getty)

Het was weer een uitstekend jaar voor Canadees onroerend goed, met rendementen die de broeken van enkele van de populairste aandelen beukten.

We hebben Amazon, Tesla, Shopify en Suncor afgezet tegen de meest dynamische vastgoedmarkt van het land: een klein stadje in Ontario, ongeveer drie uur rijden van Toronto, Bancroft genaamd.

Canadees vastgoed brak in oktober het nationale verkooprecord. De huizenprijzen zijn landelijk met ongeveer 23 procent gestegen. Maar sommige kleine gemeenschappen in Ontario zijn veel meer in opkomst. De prijzen in het Bancroft-gebied zijn met ongeveer 48% gestegen.

De kosten die gepaard gaan met het kopen van een woning zijn niet meegerekend. Er werd geen rekening gehouden met hefboomwerking, dus de koper zou het geluk hebben om ongeveer $ 470.000 bij de hand te hebben om het huis te kopen tegen de gemiddelde prijs in het gebied. Het is gewoon voor de lol.

Amazone

Jeff Bezos vervulde een droom om in 2021 naar de ruimte te gaan. Maar de voorraad van Amazon was relatief verankerd. Het aandeel is zo’n 10 procent gestegen. En hoewel de aandeelhouders op de lange termijn royaal zijn beloond, verpletterde Bancroft Real Estate het dit jaar.

Je bent hier

Elon Musk, CEO van Tesla, is ook in de ruimte geweest en hij aarzelde niet om Bezos te tweeten omdat hij dit als eerste deed. Hij werd ook de rijkste persoon ter wereld, voor Bezos. De belangrijkste bron van rijkdom zijn de Tesla-aandelen. Ondanks de verkoop nadat Musk had aangekondigd dat hij aandelen ging verkopen, is het aandeel nog steeds met ongeveer 76% gestegen voor bijna het dubbele van het rendement in vergelijking met een Bancroft-huis.

Shopify

Shopify wordt vaak vergeleken met Amazon en is al vanaf het begin een lieveling van de aandelenmarkt. Het is de grootste onderneming van Canada qua marktkapitalisatie en heeft opnieuw een goed jaar achter de rug, aangezien meer mensen tijdens de pandemie vanuit huis winkelden. Dat is 45 procent meer, maar het is niet goed genoeg voor deze vergelijking, aangezien Bancroft Real Estate opnieuw wint.

Suncor

De olieprijzen stegen als gevolg van leveringsproblemen, wat goed nieuws was voor oliemaatschappijen en hun aandelenkoersen weerspiegelden dat. Het grootste energiebedrijf van Canada, Suncor, had een van de beste jaren in zijn geschiedenis, een stijging van 42%. Het was ook niet genoeg; Bancroft wint ook deze, voor drie van de vier in deze uitdaging.

Jessy Bains is een senior verslaggever bij Yahoo Finance Canada. Volg hem op twitter @jessysbains.

Download de Yahoo Finance-app, beschikbaar voor: appel en Android.

Leave a Comment