Dekking tegen de effecten van de huidige pandemie op vastgoedinvesteringen

De onvoorspelbaarheid van de afgelopen twee jaar heeft ons allemaal doen verlangen dat we een glazen bol hadden om te zien waar onze industrieën naartoe gaan. De economische neergang veroorzaakt door de pandemie, sluitingen, bedrijfssluitingen en de angst van de consument heeft veel industrieën zwaar getroffen, maar iedereen wil weer normaal worden.

Zoals we onlangs hebben geleerd van de luchtvaartindustrie en de golf van vertraagde en geannuleerde vluchten, willen reizigers terugkomen, maar luchtvaartmaatschappijen zijn niet zo handig in het herstellen van de service: ze moeten het personeelsbestand opnieuw in evenwicht brengen. en apparatuur met de vraag van de consument.

In de commerciële vastgoedsector staan ​​de detailhandel en de horeca voor enorme uitdagingen bij het proberen terug te keren naar het niveau van vóór de pandemie. Het herstel kost tijd, en de worstelingen in deze sectoren zijn de beste indicator dat de zaken niet op magische wijze zullen verbeteren in 2022, of zelfs al in 2023.

Dus wat gaat er gebeuren? Wat ik van mijn klanten hoor, is dat planning voor 2022 en daarna zal gaan over het indekken tegen de effecten van de aanhoudende pandemie en de dreiging van stijgende inflatie, terwijl we proberen de veranderende consumentenvoorkeuren te sussen.

Hier zijn mijn prognoses voor drie gebieden van commercieel onroerend goed:

Gastvrijheid:

 • Hotels zullen beginnen te herstellen naarmate de collectieve immuniteit toeneemt en de angst van consumenten over de pandemie blijft afnemen, maar er worden nog steeds meltdowns verwacht als gevolg van COVID-gerelateerde ziekenhuisopnames, maskerregels en reisbeperkingen.
 • Merken op alle niveaus hebben eigenaren in staat gesteld om merkupgrades / PIP-vereisten gedurende één tot twee jaar te pushen als reactie op de pandemie, dus er is een achterstand in upgrades en apparatuur als gevolg van de pandemie.
 • Als reactie op tekorten aan aanbod en arbeidskrachten en stijgende inflatie, zal de binnenlandse vraag naar producten de hotelprijzen opdrijven en de gastervaring voor de komende jaren beïnvloeden.
 • Hotels in de Verenigde Staten zouden een stijging van de bezettingsgraad kunnen zien, aangezien niet-gevaccineerde reizigers, die in veel gevallen niet internationaal mogen reizen, op dit moment binnenlandse bestemmingen moeten kiezen.
 • Naarmate de prijsdruk toeneemt, kunnen luxereizigers hotels met beperkte voorzieningen overwegen om te genieten van vakantiereizen.

Kleinhandel:

 • Nu supermarkten en restaurants zijn overgestapt op afhalen aan de stoeprand en flexibelere opties, is de vraag explosief gestegen. Verhuurders streven er dus naar om het succes van hun huurders te verzekeren door meer marketing en algemene verkeersondersteuning.
 • Veel winkelruimtes zullen opnieuw worden geconfigureerd om veiliger en efficiënter te worden op het verkooppunt.
 • Het internet zal steeds belangrijker worden bij het aanbieden van producten en diensten, dus retailers zullen hun klanteninterface zo plannen dat ze qua uiterlijk, bruikbaarheid en efficiëntie op fysieke locaties hetzelfde zijn.

Kantoor:

 • Kantoorlocaties die hogere huren en parkeertarieven vragen, zullen waarschijnlijk te lijden hebben onder een klimaat waarin meer bedrijven werknemers toestaan ​​om op afstand te werken.
 • De trend om ‘van overal te werken’ is niet aan het verdwijnen en heeft al een impact gehad op de verplaatsing van werknemers naar buitenwijken en kleine steden, aangezien werknemers een betere levenskwaliteit zoeken. Velen willen niet terug naar het woon-werkverkeer en hebben bewezen dat een flexibele werkomgeving efficiënter en productiever kan zijn.
 • Toch profiteren veel werknemers van mentoring en interactie met ervaren werknemers, waardoor flexibele ruimtes gemakkelijk kunnen worden veranderd in een groeiende trend. Deze hybridisatie zal doorgaan naarmate meer kantoor- en magazijnruimte worden gecombineerd tot een populaire nieuwe vorm van commercieel vastgoed.

Wat is de gemeenschappelijke toekomst van elk van deze sectoren? De behoefte aan flexibele oplossingen. Alle bewegende delen van industrieën moeten worden herzien, opnieuw gekalibreerd en opnieuw ontworpen om zich aan te passen aan een constant veranderend fysiek, cultureel en economisch klimaat. Hoe dan ook, als er verandering is, is er een kans.

Tanya Hart Little is de oprichter en president van Hart Advisors Group, een adviesbureau voor commerciële leningen in Dallas. Ze is te bereiken op [email protected].

Leave a Comment