De missie van eXp is om vastgoedsucces opnieuw te definiëren – RISMedia

In een oververhitte vastgoedmarkt gaat veel van de huidige gesprekken over voorraadtekorten, recordverkoopprijzen en het enorme aantal transacties. Waar we niet minder over mogen praten, is ervaring. En dit geldt zowel aan de zakelijke kant als aan de consumentenkant van een bepaalde transactie.

Een bedrijf dat veel nadruk legt op ervaring is eXp Holdings, een wereldwijd bedrijf dat in minder dan 10 jaar wereldwijd ongeveer 70.000 agenten heeft, waaronder meer dan 60.000 in zijn Amerikaanse dochteronderneming eXp Realty.

De snelle groei van het bedrijf is niet onopgemerkt gebleven binnen de branche, en evenmin zijn de duizelingwekkende doelen voor de komende vijf jaar, die werden aangekondigd tijdens het recente evenement van het bedrijf in Las Vegas, Nevada, waar ongeveer 6.000 van zijn agenten aanwezig zijn.

We wilden beter begrijpen wat er achter de snelle opkomst van het bedrijf zit, dus gingen we dit jaar met Jason Gesing, CEO van eXp Realty in San Diego, Californië, op de Nationale Conferentie en Tentoonstelling zitten. de ethiek en doelstellingen van het bedrijf voor de toekomst, evenals hoe het van plan is een dominante kracht te worden in residentieel vastgoed.

Caysey Welton: Laten we beginnen met te praten over uw snelle opkomst als bedrijf. U breidt niet alleen uw voetafdruk uit, u heeft nu ongeveer 70.000 actieve agenten in uw netwerk. Wat drijft deze groei?

Jason Gesing: Ik denk dat er meerdere dingen zijn. Ik denk dat het eerste is dat we hebben uitgezocht hoe we een community kunnen bouwen zonder de kosten die normaal gesproken gepaard gaan met het bouwen van een community. Mensen willen onder de mensen zijn en ideeën van hen opdoen. Ze willen delen en leren of praten over voetbal. Dit is waar de kantoorervaring altijd van waarde is geweest. Ik denk dat steeds meer informatie in handen is van de consument, hoe minder de consument naar kantoor komt. Deze waarde is daarom in de loop van de tijd uitgehold, waarna de pandemie deze binnen enkele maanden praktisch heeft weggevaagd. Dus ik denk dat ons platform ons echt in staat heeft gesteld om de community en de waarde van de desktopervaring te herstellen, waar iemand zich ook bevindt.

CW: Je zou bijna kunnen zeggen dat je bedrijfsmodel al was uitgerust om de unieke uitdagingen van de pandemie het hoofd te bieden?

JG: Ja, in die zin hebben we veel geluk gehad.

En het tweede dat deze groei heeft veroorzaakt, is dat we in 2013 een beursgenoteerd bedrijf hebben overgenomen en daarmee zijn gefuseerd, zodat de agenten aandeelhouders van de makelaardij en het beursgenoteerde bedrijf werden, gewoon door te doen wat ze al deden – door de eerste transactie te sluiten van het jaar, die de groei van het bedrijf begeleidt, aftopping. Zo waren we in staat om veel rijkdom naar onze agenten te brengen en cultureel had dit een enorme impact.

We hadden net onze conferentie in Las Vegas, en ik moet drie of vier agenten hebben gehad die met de technologie of nieuwe systemen met kansen kwamen en sommige waren fenomenaal, maar ik denk niet dat ze met deze naar ons zouden zijn gekomen ideeën en oplossingen als ze geen aandeelhouders waren. In plaats van zich om te draaien en weg te gaan als het moeilijk wordt, willen ze ingrijpen en helpen.

CW: Over acquisitie gesproken, maakt dat ook deel uit van uw toekomstgerichte groeistrategie?

JG: Wij verwerven geen makelaarskantoren. Maar we hebben wat acquisities gedaan. We hebben Showcase IDX ongeveer 18 maanden geleden overgenomen. We hebben Success Enterprises overgenomen, waaronder Success Magazine, al zijn digitale middelen en training. Virbella, het platform dat we gebruiken en is gebouwd op de Unity-game-engine.

We hebben ook net een commerciële divisie gelanceerd en we zijn er erg enthousiast over. Het werd bijna een jaar geleden gelanceerd en heeft 500 agenten.

CW: Deze kamer staat dus nog in de kinderschoenen vergeleken met de residentiële kant…

JG: Hij is. Er zullen minder handelsagenten zijn dan woningmakelaars, maar ik denk dat de spreiding of delta die makelaars gewend zijn in termen van het financieringspakket hetzelfde is als onze woningverdeling. Tachtig procent van een gesplitste commissie met een cap-model, we denken dat dit een behoorlijk grote game-wisselaar is.

Ons doel is om verkopers met ‘hoofdletter C’ te vinden, en we krijgen die mensen. Maar wat tijd kost, is dat echte zakelijke beoefenaars erkennen dat dit geen particuliere onderneming is. Het is een volledig aparte entiteit met aparte tools, echt geweldige tools. We hebben driemaandelijkse trainingen en een certificeringsprogramma georganiseerd. We hebben zo’n 1.800 studenten, dus we zijn er erg enthousiast over.

CW: Zie je concurrenten in de branche die een vergelijkbaar bedrijfsmodel hebben? Zo ja, wat onderscheidt u van hen die u een unieke waardepropositie bieden?

JG: Er zijn zeker een paar bedrijven die elementen van ons model hebben overgenomen en in hun bedrijf hebben opgenomen. Eerlijkheid is daar zeker een van; en er zijn andere bedrijven die een programma hebben voor het delen van inkomsten, maar niet zo diep als de onze of zo agressief of lucratief. Maar er zijn dingen die mensen gebruiken omdat ze zien dat het werkt. Dat is vleiend. Er zijn veel agenten en veel zaken voor iedereen.

Ik denk dat het enige dat ons onderscheidt, is dat de reden dat we succesvol zijn, is dat we doen wat anderen niet doen. U mist dit item dus als u ons probeert te reproduceren.

CW: Hoe verschilt de consumentenervaring met eXp van die van uw concurrenten?

JG: We trekken fenomenale agenten aan. We zijn goed vertegenwoordigd. We brengen echt mensen in het bedrijf die resultaten genereren met honderden transacties, miljarden dollars aan verkoopvolume en gewoon heel grote cijfers.

Ik denk dat consumenten ook houden van bedrijven die eigendom zijn van werknemers. Dit is een bedrijf dat eigendom is van een agent en ik denk dat het de perceptie versterkt dat het de agent iets kan schelen.

We hebben ook een paar tools die we vóór de pandemie hebben geïntroduceerd en die tijdens de pandemie nuttig waren. Van virtuele presentatietools tot ons iBuyer-programma.

Ik weet dat iBuying veel in het nieuws is geweest, maar op dit moment, van onze 68.000 agenten, hebben we er ongeveer 6.700 die gecertificeerd zijn door een uitdrukkelijke aanbieding, wat ons programma is. We kopen het huis niet, dus we nemen het voorraadrisico niet. In plaats daarvan hebben we een platform gebouwd waar we institutionele kopers hebben in alle 50 staten, wat enigszins uniek is omdat iBuyers zich meestal op markten bevinden waar de woningvoorraad consistent is. Maar we zijn overal, van New England tot Californië en deze iBuyers plaatsen winkeldozen op het platform en onze agenten uploaden de eigendommen die ze identificeren op het platform; Ik zou zeggen dat ongeveer 50% van de tijd dat de koper een bod op het onroerend goed doet. Maar 99% van de tijd resulteert dat in een traditionele notering.

CW: Het is dus ook een geweldige leadgenerator.

JG: Absoluut. We genereren nu leads met een redelijk goede clip.

CW: Uw agentenpool groeit zo snel. Vertel ons over uw wervingsstrategie en wat u zoekt in een eXp-professional.

JG: Ik denk dat elke eXp-agent, ongeacht zijn technologische aanleg, ziet waar de industrie naartoe gaat; ze willen er deel van uitmaken; ze willen voorop blijven lopen. Moedig zullen ze de sprong wagen en er deel van uitmaken. Maar echt, hij is iemand die niet bang is om na te denken over wat mogelijk is. Het is soms eng, maar over het algemeen is het fantastisch voor degenen die de sprong hebben gewaagd.

We hebben ook de agenten die met een helm zijn geboren en klaar zijn om te gaan en geen aanpassing of acclimatisatie nodig hebben. Maar ik denk dat voor de meerderheid van de officieren in het bedrijf, ze deel uitmaken van de ploeg of ze zien waar de ploeg hen brengt.

CW: Dus u voert het product eerst uit?

JG: Wij doen. Maar in het bedrijfsleven werven we niet. We hebben niet echt een interne groeioperatie, we nemen de telefoon om agenten te vragen om bij het bedrijf te komen werken. Alles is biologisch en in handen van onze agenten. Dus als we goede agenten krijgen, weten we dat ze andere goede agenten kennen en dat ze door ons programma voor het delen van inkomsten een sterke stimulans hebben om erop uit te gaan om ze te vinden en ze in ons bedrijf te betrekken.

We doen er echt alles aan om zoveel geld in de handen van de agenten te leggen, zodat zij de beslissingen voor hun bedrijf kunnen nemen. We zijn niet tegen het kantoor, maar ik wil een agent niet vertellen dat ze mijn beslissing om 6000 vierkante meter te openen, moeten subsidiëren, terwijl niemand de oorspronkelijke 2.000 heeft gebruikt. Dit gebeurt de hele tijd, dus u wilt niet dat de agent ervoor moet betalen.

CW: De andere kant is natuurlijk hoe u uw agenten houdt, vooral zonder traditionele contracten?

JG: De reden waarom we ze bewaren en hoe we ze bewaren, is door middel van enquêtes onder netwerkpromotors. Elk kwartaal publiceren we een onderzoek in elke fase van de levenscyclus van een agent, vanaf het moment dat het wordt opgenomen in het sluiten van een transactie tot de betaling van die transactie, op een schaal van nul tot 10, wat is de kans dat u eXp zou aanbevelen aan iemand anders in de branche, alleen gebaseerd op ervaring en niet op hoeveel geld je hebt verdiend. Bent u op tijd betaald? Ben je correct betaald? Was de onboarding goed? We hebben een heel team en het enige wat ze doen is die scores dagelijks bekijken, zodat we de cirkel rond kunnen maken en die scores rond de zeven, acht of negen kunnen houden. Van daaruit zal deze groei vanzelf plaatsvinden.

Wij gaan echter geen meerjarige contracten aan. We kwamen erachter dat als je dat doet, zodra het contract er is, ze uit zijn.

CW: Laten we eens naar de toekomst kijken. Hoe is 2022 en verder vanuit jouw oogpunt?

JG: Het aanbod is zo schaars dat er sprake zal blijven van prijsstijgingen, zij het in een langzamer tempo dan we hebben gezien. De tarieven verschijnen zeker omdat ze zullen stijgen en dit zal het voor meer mensen moeilijk maken om te kopen.

Aan de beleggerskant is inflatie een goede zaak als u tegen lage tarieven kunt lenen of contant kunt kopen. Dus ik denk dat er veel activiteit zal zijn, maar aan het eind van de dag is er te veel aanbodtekort voor de markt om te doen wat het voorheen deed. In eerdere recessies is er altijd iets geweest dat het heeft versneld, maar ik zie nu niets dat ons in die richting wijst.

Ik denk dat als de markt aanzienlijk daalt, je zult zien dat sommige van de kleinere of lager geprijsde spelers een beetje zullen lijden. Bij een krimpende markt zijn consumenten minder prijsbewust; ze willen iemand die het werk gaat doen.

Ik denk dat er voor de hele industrie steeds meer een kloof ontstaat tussen degenen die technisch onderlegd zijn en degenen die het hebben afgewezen. Ik weet niet waar het heen gaat of hoe breed het is.

CW: En voor eXp. Hoe ziet de toekomst er voor jou uit?

JG: In Las Vegas deelde onze CEO Glenn ons doel om in vijf jaar 500.000 agenten en 50 bedrijven te werven. We hebben dat uitgerekend en sinds 2012 zijn we met meer dan 50% per jaar gegroeid, dus als we dat percentage over vijf jaar handhaven, zitten we op ongeveer 560.000.

Voor meer informatie bezoek https://exprealty.com/.

Caysey Welton is de contentdirecteur van RISMedia. Stuur hem uw ideeën voor vastgoednieuws per e-mail naar cwelton@rismedia.com.

Leave a Comment