De meest invloedrijke mensen in onroerend goed en huisvesting in Seattle

Colleen Echohawk. Foto door Carlton Canarische.

Colleen Echohawk Geneest met huisvesting

De race van de non-profitleider om het hoogste ambt van de stad heeft de noodzaak versterkt om systemische fouten recht te zetten.

l wacht niet het onderwerp van Colleen Echohawk’s aanstaande burgemeesterskandidatuur. Ik zit tegenover Jolene Neiss in een tijdelijk modulair huis in Eagle Village van Chief Seattle Club, en documenteer haar huisvestingsproblemen voor een verhaal in het laatste nummer van dit tijdschrift. Het is emotioneel. Haar reis naar een stabiele levenssituatie was hartverscheurend, vol met vertrouwelingen die haar in de steek hadden gelaten en anderen die ze onderweg had teleurgesteld. Maar praten over de non-profitmedewerkers die haar met deze gemeenschap hebben verbonden, helpt, en hoewel ze campagne voert, moet ze blijkbaar over Echohawk praten.

‘Ze steekt haar handen in het vuil!’ Neiss vertelt me, met wat ze bedoelt, heeft Echohawk in de loop der jaren voedsel, sokken en iets nog fundamentelers uitgedeeld aan mensen in nood. “Ze ziet er heel hoogdravend en fatsoenlijk uit, maar ze zal je een knuffel geven als de meeste mensen zeggen: ‘Oh, hallo'”, zei Neiss, een groet nabootsend op armlengte. “Het is belangrijk. Het is niet vals.

Dat is geen loos compliment om een ​​politicus te beschrijven, die vreemd genoeg Echohawk noemde tijdens zijn maandenlange loopbaan voor de topfunctie van de stad. De oprichter van de National Coalition to End Urban Indigenous Homelessness had jaren besteed aan het uitbouwen van de Chief Seattle Club tot een eerbiedwaardige organisatie die inheemse stedelijke ervaring opneemt in haar huisvesting en sociale dienstverlening. Als algemeen directeur evolueerde Echohawk vakkundig tussen langetermijnplanning en de dringende eisen van een gemeenschap in crisis. Zijn behendige pleidooi voegde bijna 400 eenheden toe aan het lage-inkomenspark van de stad, waaronder een nieuwe betaalbare woningbouw op Pioneer Square, ontworpen voor inheemse mensen. “Ik geloof dat een deel van onze genezing in de Aboriginal-gemeenschap het claimen van onze rechten is om onze ouderen te huisvesten en onze families te helpen,” zei Echohawk.

Het lid van de Kithehaki Band van de Pawnee Nation en de Upper Athabascan mensen van Mentasta Lake zagen geen vergelijkbare resultaten op stadsniveau. “Ik was gefrustreerd”, zegt ze. “Ik geloof in onze daklozengemeenschap… ik ken ze.

Hoewel de kandidatuur van Echohawk uiteindelijk mislukte, versterkte haar deelname aan een verkiezing de systemische nadelen voor haar. door inheemse gemeenschappen en andere gekleurde mensen rond Seattle. Voor nu zal ze dat bewustzijn als interim-CEO meenemen naar een ander non-profit, YouthCares, die tot doel heeft dakloosheid onder jongeren te beëindigen. Haar rol is maar tijdelijk, zegt ze, omdat haar project breder is. “Ik ben echt opgewonden,” zei ze, “om het traject van degenen met voorrechten en rijkdom in deze stad te veranderen.”


Rich Barton

Ontsnapping uit Zillow is de laatste tijd zo alomtegenwoordig dat SNL de parodie. Toch is de CEO van de vastgoedtechgigant niet tevreden met alleen maar een bladwijzer te worden voor voyeurisme en vastgoedwaarderingen. Hij zette veel in op het neerhalen van huizen om andere iBuyers af te weren – en verloor door de divisie dit najaar te sluiten. Zijn uitwijking schudde de industrie.

Tracy cornell

Starbucks bezat alle vier de winkels toen het aan boord kwam om toekomstige locaties te leiden. Nu gebruikt de Gibraltar LLC-makelaar deze kennis van onroerend goed wiskunde (subsidies voor verbetering van huurders! Bouwkosten! Huurstructuur!) Zie: Hallo Robin op University Village.

Ada M. Healey

Een virale time-lapse-video heeft de belachelijk snelle opkomst van kantoor- en appartementstorens in South Lake Union binnen een paar jaar gedocumenteerd. De vastgoeddirecteur van wijlen ontwikkelingsbedrijf Paul Allen, Vulcan Real Estate, speelde een belangrijke rol in deze briljante transformatie. Ze zal het opnieuw doen als Vulcan een nieuwe Amazon bouwt in Bellevue.

Tod Leiweke

Hoewel zijn in Los Angeles gevestigde broer Tim de renovatie van KeyArena begon, speelde de CEO van Kraken een belangrijke rol bij het tot stand brengen van het stadionproject, evenals een Northgate-trainingscentrum gericht op de gemeenschap. Beter nog: de Leiwekes hadden de Climate Pledge Arena naar NBA-smaak uitgerust, wat betekent dat we deze Sonics toch terug kunnen brengen.

Nicole Macri

Deze vertegenwoordiger van de staat kan putten uit twee decennia werk in het centrum voor noodhulp in de binnenstad om haar Housing First-perspectief te informeren over het verminderen van dakloosheid en mentale gezondheidscrises. In de laatste sessie leidde ze de nieuwe beveiligingen tegen huisuitzettingen met een “gerechtvaardigde reden”; de volgende dag zal ze proberen gesprekken over bestemmingsplannen over de hele staat op gang te brengen, waarbij ze inspiratie putten uit Oregon.

Donna Moodie

Er zijn maar weinig betere plekken om de gemeenschap te bevorderen dan een restaurant, maar de eigenaar van Marjorie heeft lang geleden besloten dat ze meer in het hare kon doen. De uitvoerend directeur van het Capitol Hill Ecodistrict en de leider van Community Roots Housing houden toezicht op projecten die ernaar streven het gebied rechtvaardiger en duurzamer te maken, zoals de corridorprojecten voor vogelhabitats en bestuivers in Cal Anderson Park.

Julia nagele

Ze gaf ons onlangs redenen om de toevoeging van een andere luxe wolkenkrabber in het stadscentrum toe te juichen, niet te spotten. Toen de Emerald met 40 verdiepingen vorig jaar de lucht in ging, brak een van de architecten een glazen plafond: de directeur en directeur van architectonisch ontwerp bij Hewitt werd een van de weinige vrouwen ter wereld die de buitenkant van zo’n hoog gebouw ontwierp.

Estela ortega

Bijna 50 jaar nadat hij zich bij de bezetting van Beacon Hill School had aangesloten om te protesteren tegen de financiering van een ESL-programma, zet de uitvoerend directeur van El Centro de la Raza de erfenis van haar overleden echtgenoot, Roberto Maestas, voort op dezelfde locatie. Zijn eerbetoon – betaalbare woningen en een feestelijke plek op zijn naam – is een toonbeeld geworden van verantwoorde ontwikkeling met respect voor cultuur.

Gordon Padelford

Het steeds meer Scandinavische uiterlijk van onze straten is tegenwoordig grotendeels te danken aan de pleidooien van deze stedenbouwkundige. Terwijl besmettelijke aërosolen de eetzalen binnenstroomden, pleitte de directeur van Seattle Neighborhood Greenways voor caféstraten als alternatief. De pergola’s staan ​​er in ieder geval tot het voorjaar van 2022.

Evelyne Shapiro

Bouwprojecten in de stad werden dit najaar stopgezet toen de North West Carpenters Union in staking ging voor betere lonen. De uitvoerend secretaris-penningmeester achter de werkonderbreking werd na haar verkiezing de eerste vrouw die een regionale raad van de United Brotherhood of Carpenters in de Verenigde Staten leidde, en vertegenwoordigde de belangen van 28.000 timmerlieden in zes staten, waaronder 12.000 hier. Maar haar vakbondserfgoed is in gevaar: ze nam ontslag te midden van een onderzoek naar vermeend wangedrag.

Maiko Winkler-Chin

Chinatown — International District voelde de effecten van Covid vóór enige andere enclave in Seattle, toen racisme arriveerde vóór de epidemieën hier. In samenwerking met twee andere lokale organisaties hielp de uitvoerend directeur van de openbare ontwikkelingsautoriteit in de buurt een machine voor het mobiliseren van subsidies die ongeveer $ 1 miljoen ophaalde voor restaurants en andere kleine bedrijven in de gemeenschap.

Leave a Comment