De herfinanciering van $ 1,2 miljard van GCU is de grootste onroerendgoedtransactie in Arizona

Grand Canyon University (GCU) heeft met succes een obligatie-uitgifte van $ 1,2 miljard afgerond om het saldo van de gegarandeerde obligatie uitgegeven in 2018 te herfinancieren als onderdeel van de aankoop van de universiteit als onderdeel van de teruggave aan de 501 (c) (3) belasting – non-profitorganisatie-status en aanvullende leningen die zijn aangegaan om vaste activa te verwerven nadat de transactie is afgerond. De GCU-herfinancieringstransactie van $ 1,2 miljard markeert de grootste vastgoedtransactie in de geschiedenis van Arizona.

De eerste aflossingsvrije nota, die in 2025 moest worden betaald, stelde GCU in staat om alle materiële en immateriële activa te kopen die deel uitmaken van de universiteitscampus in Grand Canyon Education (GCE). Door de obligatie vroegtijdig te herfinancieren, kan GCU profiteren van de huidige lagere rentetarieven en aanzienlijke besparingen op rentelasten realiseren.


LEES OOK: GCU bevriest collegegeld voor graad 14


“De reikwijdte van deze herfinanciering is vrij groot in de markt voor obligaties in het hoger onderwijs en is een bewijs van de sterke financiële prestaties van GCU in de drie jaar sinds de terugkeer naar onze historische non-profitstatus”, aldus Brian Mueller, president van de GCU. “Dit zal ons helpen bij onze inspanningen om het collegegeld op de campus te blijven bevriezen, wat we al 14 opeenvolgende jaren hebben gedaan, terwijl we blijven investeren in academische infrastructuur om de groei van de universiteit bij te houden.”

Dankzij het financiële model van GCU heeft het de afgelopen tien jaar 1,6 miljard dollar kunnen investeren in universitaire infrastructuur zonder afhankelijk te zijn van subsidies van de staatsbelastingbetaler of die kosten door te berekenen aan studenten met verhoging van het collegegeld op de campus in Phoenix. De 270 hectare grote campus van GCU werd door niche.com gerangschikt als # 7 in het land. Betaalbare collegegelden hebben er ook toe geleid dat afgestudeerden minder schulden zijn aangegaan dan het gemiddelde van de openbare universiteit, met wanbetalingspercentages voor studentenleningen die ver onder het nationale gemiddelde liggen.

John Augustine, hoofd van de sectoren hoger onderwijs en academische medische centra in het Amerikaanse gemeentelijke financiële team bij Barclays, zei dat het aanbod aanzienlijke belangstelling heeft gewekt van bijna 30 investeerders, waaronder grote verzekeringsmaatschappijen, obligatiefondsen en investeringsmanagers. Barclays was de enige boekmanager van het aanbod.

“De missie van de Grand Canyon University om particulier christelijk onderwijs betaalbaar en toegankelijk te maken voor best presterende studenten, ongeacht hun economische status, is goed ontvangen door investeerders,” zei Augustine. “De universiteit voegt zich nu bij een zeer kleine groep openbare en non-profituniversiteiten die met succes een obligatie-uitgifte van deze omvang zijn aangegaan.”

De bestuursvoorzitter van de GCU, Will Gonzalez, zei dat het aanbod van obligaties een mijlpaal is voor de universiteit.

“Als alumnus van GCU en voorzitter van de raad van bestuur, zou ik niet trotser kunnen zijn op hoe ver de universiteit is gekomen om niet alleen onze studenten en hun families, maar ook de omliggende gemeenschap ten goede te komen. Dit obligatieaanbod positioneert de universiteit goed voor de toekomst.

In de drie jaar sinds GCU terugkeerde naar zijn non-profitstatus, tonen gecontroleerde financiële resultaten duidelijk aan dat de universiteit bloeit:

• Vanaf de afronding van de overname op 1 juli 2018 tot 30 juni 2021 heeft GCU $ 341 miljoen aan operationele cash gegenereerd.

• GCU verhoogde zijn nettoactiva tot $ 443 miljoen per 30 juni 2021.

• GCU sloot fiscaal 2021 af met meer dan $ 407 miljoen op zak.

• Vanaf de afronding van de overname op 1 juli 2018 tot en met 30 juni 2021 heeft de universiteit $ 368 miljoen herinvesteerd in nieuwe onderwijsinfrastructuur.

De herfinanciering werd georganiseerd door Colliers Internationaal Hypotheekadvies in Phoenix, Arizona, onder leiding van Robert Kline, algemeen directeur van de Southwestern Region en Todd Noel, nationaal directeur onderwijsdiensten, die opmerkten dat de mix van het toonaangevende hogeronderwijsplatform van de GCU-industrie, met zijn grote vastgoedcampus, dit heeft gemaakt financiering uiterst aantrekkelijk voor zowel obligatiekopers als kredietverstrekkers.

“Voor zover ik weet, is dit de grootste vastgoedfinanciering in de staat Arizona en had deze niet kunnen worden afgerond zonder de innovatieve benadering van het hoger onderwijs door GCU”, aldus Kline. “Vanwege de omvang van de financieringsvraag heeft het hele team deze unieke financieringsstructuur opgezet met behulp van de obligatiemarkten met meer ruimte om toekomstige belastingvrije en conventionele financiering op te nemen om de aanhoudende groei van GCU te ondersteunen. “

GCU werd in de obligatie-emissie vertegenwoordigd door Ballard Spahr LLP.

Leave a Comment