De commerciële vastgoedmarkt in Texas warmt op “zoals nergens anders in het land”

De grootste commerciële vastgoedconventie van het land werd deze week voor het eerst sinds het begin van de pandemie hervat in Las Vegas, en de zinderende vastgoedmarkt van Texas was volledig te zien.

Meer dan 30.000 mensen – vertegenwoordigers van retailers, ontwikkelaars en eigenaren – woonden de laatste reguliere conferentie van de International Council of Shopping Centers in mei 2019 bij. Het evenement van dit jaar is teruggebracht tot ongeveer 10.000 geregistreerde mensen en ze moesten allemaal een vaccinatiebewijs tonen.

“Het is geweldig om terug te zijn. Dit is zeker iets om dankbaar voor te zijn, want face-to-face facetime is beter dan een video of zoom voor het sluiten van deals, “zei Joseph Ash, investeringsmakelaar bij het in New York gevestigde Kassin Sabbagh Realty.

Dan Katz / Texas Public Radio.

Joseph Ash, Investment Broker bij het in New York gevestigde Kassin Sabbagh Realty op de conferentie van de International Council of Shopping Centers op 6 december 2021.

De verkoop van commercieel onroerend goed daalde tijdens het hoogtepunt van de pandemie, maar niet zo erg als verwacht, en ze zijn aanzienlijk hersteld.

Volgens databedrijf Real Capital Analytics was het derde kwartaal van 2021 eigenlijk het grootste ooit voor verkoop van commercieel onroerend goed in het hele land – gedreven door appartementsgebouwen, wetenschappelijke laboratoria, leven en industrieel vastgoed.

Ash heeft onlangs een deal gesloten voor een industrieel magazijn van 27 miljoen dollar in El Paso.

“Er zijn momenteel 10 keer meer logistieke panden in aanbouw dan toen de financiële crisis uitbrak”, zegt Justin Boyar, directeur marktanalyse voor het kantoor in Houston van het commerciële vastgoedinformatiebureau CoStar. “We hebben zeer, zeer grote portefeuilletransacties, vooral internationale investeerders, naar Texas zien komen om te kopen.”

Houston registreerde in het laatste kwartaal het hoogste aantal commerciële vastgoedtransacties van alle steden in het land. Dallas kwam binnen op nummer 3.

“Nergens anders in het land zie je de bouw van winkels en de vraag naar winkels zo groot als Houston en Dallas. Als je zoveel groei hebt op daken van eengezinswoningen en we veel land hebben om nieuwe huizen te bouwen, zal de detailhandel volgen, “zei hij.

IMG_4077 (1) .jpg

Dan Katz / Texas Public Radio

Kelley Mattlage, communicatiemanager voor het East Montgomery County Improvement District, op de conferentie van de International Council of Shopping Centers in Las Vegas op 6 december 2021.

Verschillende lokale bureaus voor economische ontwikkeling zijn naar Las Vegas gereisd om winkeliers te gerechtelijk te maken.

“De bedrijven hadden tijd om na te denken over wat ze moesten doen. Misschien moeten ze de productie verhogen. Misschien moeten ze hun magazijn of distributiecentrum verhuizen. Misschien moeten ze ergens heen waar de toeleveringsketen een beetje beter werkt, waar mensen verhuizen, waar mensen winkelen’, zegt Kelley Mattlage, communicatiemanager voor het County Improvement District uit East Montgomery.

Zijn provincie in het noordoosten van Houston heeft de afgelopen jaren een enorme groei doorgemaakt.

“Onze studentenpopulatie is de afgelopen vijf jaar met ongeveer 30% gegroeid. Meestal ligt het rond de 3 tot 5%. Het is dus verbazingwekkend hoeveel mensen hier verhuizen.

Lynn Spencer, directeur economische ontwikkeling voor de stad Forney, zei dat haar gemeenschap 20 mijl ten oosten van Dallas ervoor wil zorgen dat inwoners winkels in de buurt hebben om de dingen te kopen die ze nodig hebben.

“We hebben een grote kloof, aangezien we (Forney) de snelst groeiende stad zijn in de op twee na snelst groeiende provincie in Texas. En we hebben een grote behoefte met een aantal huizen die op onze markt komen met meer dan 100.000 mensen in ons winkelgebied om geen winkel te hebben waar mensen kunnen gaan winkelen met al deze nieuwe huizen.

IMG_4092.jpg

Dan Katz / Texas Public Radio

Lynne Spencer, directeur economische ontwikkeling voor de stad Forney, poseert voor een foto met bestuurslid Fred Alexander tijdens de International Council of Shopping Centers-conferentie in Las Vegas op 6 december 2021.

De groei van Texas is niet zonder toenemende uitdagingen voor steden in de hele staat gekomen, waaronder snelle gentrificatie en inwoners die worden uitgesloten van het centrum.

In Austin heeft de stad zich gepositioneerd als alternatief voor technologiebedrijven. Alleen al het afgelopen jaar vond de uitbreiding van Apple en de verhuizing van Tesla en Oracle plaats.

Technologie was zo’n geweldige pilot in Austin, maar de kosten van levensonderhoud zijn zojuist omhooggeschoten. De gemiddelde prijs van eengezinswoningen is hoger dan $ 500.000, wat veel is in Texas. In Houston en Dallas is het dichter bij $ 300.000, ‘zei Boyer. “Dus ik heb verhalen gehoord over huizen die een dozijn aanbiedingen krijgen en verkopen met een stijging van 30% op jaarbasis en dat soort dingen in sommige gebieden. “

Boyar zei dat San Antonio, dat sterk afhankelijk is van het toerisme, zwaar werd getroffen tijdens het hoogtepunt van de pandemie, maar ook een van de snelste steden was om te herstellen in de toeristische sector.

Verder was de groei stabiel in de stad Alamo.

“Je hebt een sterke militaire aanwezigheid, sommige bank- en financiële diensten, en er is een sterke druk in de cyberbeveiligingsindustrie”, zei hij. “Ik denk dat we veel meer groei gaan zien in San Antonio, naar het gebied tussen San Antonio en Austin. “

Boyar zei dat de grensgemeenschappen in Texas – waar enkele van de drukste handelshavens van het land liggen – ook het doelwit zijn van investeerders, aangezien de Verenigde Staten hun handel met Mexico vergroten en de COVID-beperkingen aan de grens zijn opgeheven.

Hij voegde eraan toe dat hij geloofde dat Texas centraal begon te staan ​​in de wereld van commercieel onroerend goed.

“Iedereen heeft het altijd over New York en Californië, maar ik denk dat Texas the place to be zal zijn”, zegt Joseph Ash van Kassin Sabbagh Realty. “Het personeel verhuist daarheen, de bedrijven verhuizen daarheen. Voor mij is het de beste staat van het land.

Leave a Comment