Commerciële vastgoedmarkt in Vietnam 2021-2026 – Groeiende vraag naar hoogwaardige kantoorruimte en winkelinventaris op gecentraliseerde locaties, met focus op Hanoi CBD

DUBLIN, 09 december 2021– (BUSINESS WIRE) – Het rapport “Vietnam Commercial Real Estate Market – Growth, Trends, COVID-19 Impact and Forecast (2021-2026)” is toegevoegd aan ResearchAndMarkets.com aanbod.

De commerciële vastgoedmarkt in Vietnam zal naar verwachting een CAGR van 14,89% ervaren tijdens de prognoseperiode 2021-2026.

Ondanks tekenen van conjuncturele matiging van de groei, blijven de vooruitzichten voor Vietnam positief. De Vietnamese economie maakt een sterke groei door, met wetten die buitenlanders dwingen meer te investeren in de ontwikkeling ervan. Als gevolg hiervan is er een golf van hoogwaardige vastgoedontwikkelingen in het land geweest.

Verbeterde infrastructuur ter ondersteuning van de toeristenindustrie, die altijd een van de prioritaire investeringsgebieden van Vietnam is geweest, heeft de afgelopen jaren de hausse in veel toeristische steden veroorzaakt. De lokale vraag in Vietnam neemt ook toe, aangezien Vietnamese ondernemers investeringen zoeken waar ze hun geld kunnen investeren.

De langetermijnvooruitzichten voor de commerciële vastgoedsector zijn positief vanwege de aanhoudend sterke economische omstandigheden in het land, ondersteund door stijgende consumentenbestedingen en de kracht van de toeristische sector.

In commercieel vastgoed maakt de horeca in Vietnam een ​​sterke groei door. Aan het einde van het derde kwartaal van 2019 waren er naar schatting 442 vier- en vijfsterrenhotels in bedrijf in Vietnam, goed voor 91.236 sleutels op de markt.

In het kantoorsegment zullen naar verwachting de bank-/verzekerings-, productie- en IT-sectoren de vraag stimuleren, waarbij vooral coworkingruimtes een opmerkelijke groei laten zien.

In het retailsegment openen veel nieuwe retailers winkels of willen ze voet aan de grond krijgen in Vietnam, waarbij ze nieuwe concepten op de lokale markt introduceren die bezoekers zullen trekken en die graag willen uitbreiden in de sector.

Belangrijkste markttrends

Groeitrend in Vietnamese e-commerce en industrieel vastgoed

De commerciële vastgoedmarkt in Vietnam groeit met een CAGR van 14,89%. Voortbouwend op het momentum van 2018 verwelkomde Vietnam bijna 13 miljoen buitenlandse bezoekers in de eerste negen maanden van 2019, een stijging van 10,8% op jaarbasis. Naast gastvrijheid en gastvrijheid is Vietnam nu een van de snelst groeiende e-commercemarkten in Zuidoost-Azië. Te midden van de COVID-pandemie hebben steeds meer consumenten ervoor gekozen om online te winkelen, waardoor de vraag naar koelhuizen voor voedsel en andere benodigdheden toenam.

E-commerce vereist drie keer meer opslagruimte dan traditionele logistieke activiteiten. Volgens JLL hebben binnenlandse en buitenlandse investeerders zich gericht op de logistiek van de gezondheidszorg, omdat ze meer gekoelde magazijnen nodig hebben om te voldoen aan de groeiende vraag naar temperatuurgevoelige producten zoals voedsel, medicijnen en COVID-vaccins. In de retailsector zal Ho Chi Minh City volgens CBRE Vietnam naar verwachting tot 2023 meer dan 200.000 m² nieuwe winkelruimte hebben, zowel in CBD- als niet-CBD-gebieden. Categorieën als F&B, Health en Beauty zullen blijven floreren op de retailcatwalks.

De Vietnamese bedrijfsruimtemarkt heeft goed gepresteerd en zal naar verwachting groeien. Terwijl Samsung Electronics een enorme fabriek heeft van 67.088 m². in Ho Chi Minh City heeft Apple Inc. plannen voor verdere uitbreidingen in het land. Aangezien Vietnam op het punt staat de nieuwe productiehub in Azië te worden, heeft de industriële vastgoedmarkt het beter gedaan dan andere commerciële vastgoedsectoren. In de eerste drie kwartalen van 2020 ging bijna 47% van alle directe buitenlandse investeringen (FDI) naar de industrie.

Werkplekvastgoed blijft groeien in Vietnam

In 2020 vond op wereldwijde schaal een thuiswerkervaring plaats en toonde aan dat bedrijven door gebruik te maken van technologie efficiënt kunnen blijven werken. Maar voor velen heeft het gebrek aan face-to-face interactie de teams onder druk gezet, en hoewel een aantal van onze klanten verwachten in de toekomst flexibel te gaan werken, zal voor het grootste deel ook het kantoor de middelpunt van commerciële activiteiten. Coworking-ruimtes zijn een groeiend segment van kantoorvastgoed in Vietnam.

In de moeilijke periode van de eerste helft van 2021 heeft Toong, een van de eerste en grootste ketens van coworking spaces in Vietnam, opdracht gegeven voor nieuwe projecten. In maart 2021 werd Toong’s eerste resort in het kader van een strategisch samenwerkingsproject met Wink Hotels ook officieel gelanceerd op 75 Nguyen Binh Khiem, District 1. Volgens Cushman & Wakefield besloeg de Vietnamese sector van flexibele kantoorruimte in 2020 ongeveer 160.000 m² ruimte in gebouwen van categorie A en B in de twee centrale kantorensteden, minder dan vier procent van de totale voorraad van categorie A en B. In 2020 en 2021 zal het aantal Coworking-kantoren en servicekantoren in Vietnam dit aantal naar verwachting overschrijden.

Competitief landschap

Commercieel vastgoed in Vietnam heeft een gemiddeld niveau van marktaandeelconcentratie. Internationale investeerders voelen zich ook aangetrokken tot de Vietnamese markt en willen in bijna alle segmenten investeren, van kantoren tot winkels en luxe hotels. De ontwikkelaars zijn actief in het creëren van nieuwe horecaproducten voor de verkoop, waarvan de meest opvallende de kustboetiek / boetiekvilla in Phu Quoc en Ha Long zijn.

In hotelvastgoed moeten Vietnamese ontwikkelaars hun markt diversifiëren door aandacht te besteden aan de niet-traditionele markt en professionals aan te trekken om hun eigendom te beheren. Er is een groeiende vraag naar hoogwaardige kantoorruimte en winkelinventaris op gecentraliseerde locaties, met de nadruk op de zakenwijk van Hanoi. Sterke productie en toerisme zullen een sterke vraag naar winkels, kantoren en industriële eenheden handhaven.

Geprofileerde bedrijven

Ga voor meer informatie over dit rapport naar https://www.researchandmarkets.com/r/l1ftxv

Zie de bronversie op businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/20211209005523/en/

Contacten

ResearchAndMarkets.com
Laura Wood, Senior Persdirecteur
press@researchandmarkets.com
Bel voor EST-kantooruren 1-917-300-0470
Voor de VS/KAN bel gratis 1-800-526-8630
Bel voor GMT-kantooruren + 353-1-416-8900

Leave a Comment