Colliers regelt herfinanciering van $ 1,2 miljard voor GCU

Colliers International Mortgage Advisory, LLC in Phoenix regelde de financiering van $ 1,2 miljard met Barclays voor de Grand Canyon University om zowel de beveiligde bon te herfinancieren die in 2018 werd uitgegeven als onderdeel van de aankoop van de universiteit als onderdeel van de overgang naar 501 (c) (3) belastingvrije verenigingsstatus en om andere kapitaaluitgaven te herfinancieren.

De overeenkomst herfinanciert de leningen, zodat de universiteit profiteert van lagere rentetarieven, wat zich vertaalt in aanzienlijke besparingen op de rentelasten.

De transactie van 1,2 miljard dollar is de grootste vastgoedtransactie in de geschiedenis van Arizona.

“De reikwijdte van deze herfinanciering is vrij groot in de markt voor obligaties in het hoger onderwijs en is een bewijs van de sterke financiële prestaties van GCU in de drie jaar sinds de terugkeer naar onze historische non-profitstatus”, aldus Brian Mueller, president van de GCU. “Dit zal ons helpen bij onze inspanningen om het collegegeld op de campus te blijven bevriezen, wat we al 14 opeenvolgende jaren hebben gedaan, terwijl we blijven investeren in academische infrastructuur om de groei van de universiteit bij te houden.

De eerste aflossingsvrije nota, die in 2025 moest worden betaald, stelde GCU in staat om alle materiële en immateriële activa te kopen die deel uitmaken van de universiteitscampus in Grand Canyon Education (GCE). Door de obligatie vroegtijdig te herfinancieren, kan GCU profiteren van de huidige lagere rentetarieven en aanzienlijke besparingen op rentelasten realiseren.

“De combinatie van GCU’s toonaangevende platform voor hoger onderwijs en de uitgestrekte vastgoedcampus heeft deze financiering buitengewoon aantrekkelijk gemaakt voor kopers en kredietverstrekkers van obligaties”, zegt Bob Kline, SW Area Debt & Equity Leader en Managing Director van Colliers.

“Voor zover ik weet, is dit de grootste vastgoedfinanciering ooit in de staat Arizona en had deze niet kunnen worden uitgevoerd zonder de innovatieve benadering van het hoger onderwijs door GCU. Vanwege de omvang van de financieringsvraag heeft het hele team deze unieke financieringsstructuur opgezet met behulp van obligatiemarkten met meer ruimte om toekomstige belastingvrije en conventionele financiering te integreren om de aanhoudende groei van GCU te ondersteunen. Dankzij de indrukwekkende samenwerking van het hele team, waaronder advocatenkantoor Ballard Spahr, hebben we de kapitaalverhoging van $ 1,2 miljard voor de klant kunnen realiseren.

De herfinanciering werd verzorgd door Colliers International Mortgage Advisory, LLC in Phoenix. Het team werd geleid door de Debt and Equity Leader en South West Region Managing Director Robert Kline, bijgestaan ​​door de National Debt and Equity Platform Leader en Vice – Executive Chairman Jeff Black, National Director of Education Services Group en Senior Executive Vice President Todd Noel en Uitvoerend vice-voorzitter. Mindy Kort.

(1 keer bezocht, vandaag 17 bezoeken)

Leave a Comment