10 Statistieken over de onroerendgoedmarkt van elke staat | Nationaal nieuws

De economie van onroerend goed is zowel eenvoudig als complex. Zoals met elk ander product, stuwen vraag en aanbod de kosten op de huizenmarkt, en op dit moment zijn de huizenprijzen ongekend hoog – een stijging van 18% sinds september 2020. Maar de factoren die de recordaandelen creëren en een stijging van de renteaankopen zijn gevarieerd en ingewikkeld.

Om te illustreren hoe asymmetrisch de markt is, kunnen we kijken naar de maanden van aanbodmeting. Deze statistiek vertelt ons hoeveel maanden het zou duren voordat alle huizen op de markt tegen het huidige tarief zijn verkocht. In een evenwichtige vastgoedmarkt is dat aantal zes. Sinds 2019 is het gemiddeld aantal maanden aanvoer gedaald van rond de vier naar minder dan twee. Het aantal eengezinswoningen dat in de Verenigde Staten te koop stond begin 2021 was slechts 870.000, het laagste in ongeveer 40 jaar, volgens een studie van de Harvard University in 2021.

De COVID-19-pandemie heeft een wereld gecreëerd waarin sommige mensen de financiële flexibiliteit hebben gevonden om een ​​huis te kopen en een stimulans hebben gevonden om dit snel te doen. Werken op afstand, sluitingen en recordhypotheekrentes hebben ertoe geleid dat mensen – vooral degenen onder de 35 jaar – die het kopen van een huis misschien hebben uitgesteld, plotseling meer ruimte voor zichzelf, hun gezin en een tuin voor hun pandemische puppy’s zochten in goedkopere buurten ver van werkgelegenheidshubs en grote metro’s.

Voor anderen heeft de pandemie een nieuwe realiteit gecreëerd van financiële onzekerheid, achterstallige hypotheek- of huurbetalingen, risico op huisuitzetting en prijzen buiten voorheen betaalbare buurten. Bijna een kwart van de huishoudens met een inkomen van minder dan $ 25.000 per jaar had begin 2021 een betalingsachterstand. In dezelfde periode had een vijfde van alle huurders in de Verenigde Staten maandelijks betalingsachterstand. In deze geaggregeerde cijfers valt de last van de economische gevolgen van de pandemie onevenredig zwaar op gezinnen met lage inkomens en minderheidsgroepen.

Beleggingsondernemingen bevinden zich aan de positieve kant van de pandemische huisvestingscrisis, goed voor een op de zes woningen en 25% van alle appartementen die in het tweede kwartaal van 2021 zijn gekocht. Beleggers hebben kunnen profiteren van de lage rentetarieven. en de vraag naar verhuur, vooral onder degenen met off-market prijzen.

Hoewel de pandemie een belangrijke rol heeft gespeeld bij het stimuleren van de vraag naar woningen, is het slechts gedeeltelijk verantwoordelijk voor het tekort aan aanbod. Dit probleem – dat eigenlijk een onderproductieprobleem is – begon twee decennia voordat de wereld ooit van COVID-19 hoorde.

Volgens de National Association of Realtors (NAR) hebben de Verenigde Staten tussen 2001 en 2020 gemiddeld 276.000 huizen minder per jaar gebouwd in vergelijking met de voorgaande 30 jaar. Als het productietempo de afgelopen 20 jaar niet was vertraagd, zouden er 5,5 miljoen extra huishoudens zijn geweest. De NAR schat dat de Verenigde Staten de komende tien jaar meer dan 2 miljoen nieuwe eenheden per jaar moeten bouwen om de kloof te dichten. Onder de beste omstandigheden zou dit percentage moeilijk te bereiken zijn. In de huidige omstandigheden, waar verstoringen van de toeleveringsketen 88% van de bouwprojecten treffen en bijna 90% van de bouwbedrijven niet genoeg geschoolde vakmensen kunnen vinden om aan de vraag te voldoen, lijkt dit een taak van Sisyphus.

De vastgoedmarkt is genuanceerd van staat tot staat, en hoewel veel nationale trends op een meer gelokaliseerd niveau gelden, is het belangrijk om de context van uw individuele staat te begrijpen.

Om de vastgoedmarkt van elke staat te analyseren, heeft het ZeroDown Purchase Option-verhuurplatform actuele en historische gegevens verzameld van het US Census Bureau en het Department of Housing and Urban Development. De gegevens hebben betrekking op de tarieven van het eigenwoningbezit, leegstaande woningen, huisuitzettingen, hypotheken, nieuwbouw en fabricage van woningen, evenals huisvestingskenmerken zoals gemiddelde leeftijd, vierkante meters en aantal onderdelen voor woningen in elke staat.

Leave a Comment