Zal een “pre-afschermingsgolf” onroerend goed wegvagen?

CAMPBELL, NY, 8 december 2021 (GLOBE NEWSWIRE) – De winter komt eraan en daarmee een golf van pre-lockdowns. Dat is wat investeerder en residentiële vastgoedexpert Cameron Dunlap zegt Netwerk erfgoed onroerend goed. Met huizenprijzen die recordhoogtes bereiken en de inventaris op recordhoogten, kan een huiseigenaar die te maken heeft met afscherming zijn huis verkopen voordat het terugkeert naar de bank. Vandaar de term “pre-afscherming”.

“Als een huiseigenaar overwaarde heeft”, zegt Dunlap, “en hij zijn krediet niet wil vernietigen, kan zijn huis verkopen en verlies vermijden. En vastgoedbeleggers zien dit soort kansen als een manier om iemand te helpen. van een slechte situatie.”

Zowel de zwarte zwaan als COVID zijn geweest, zolang de rente laag blijft, zal de vraag hoog blijven. Dunlap voorspelt ook dat mom- en pop-investeerders meer activiteit zullen zien op markten waar iBuyers (zoals Zillow) zich hebben teruggetrokken, wat in veel grote markten gebeurt. De marktinstabiliteit die Zillow’s vertrek heeft veroorzaakt, is niet uniek voor hen, dus andere iBuyers kunnen ook op de rem trappen.

“We hebben geen daling van de vastgoedwaarde gezien, dus er is veel eigen vermogen”, voegt Dunlap toe. “Huiseigenaren hebben de mogelijkheid om te verkopen omdat ze niet verschuldigd zijn wat het onroerend goed waard is. Dit geeft investeerders en verkopers een kans om te onderhandelen over een win-win transactie. In 2009-2010 was dit hoogstwaarschijnlijk een ‘korte verkoop omdat u moesten de bank zover krijgen om minder te nemen dan ze verschuldigd waren. Vandaag hebben we het tegenovergestelde – noodlijdende eigendommen waarvan de eigenaren veel minder schuldig zijn dan het eigendom waard is. “

Wat kan de vastgoedmarkt nog meer zien in 2022? Zoals Dunlap graag zegt: “Wanhoop is vaak de oorzaak van inspiratie.”

Cameron Dunlap is de CEO en oprichter van Real Estate Wealth Network.

Voor meer informatie: Mike Zimov info@rewn.com

Gerelateerde afbeeldingen

Afbeelding 1: pre-afschermingsgolf

pre-afschermingsgolf

Deze inhoud is gepost via de distributieservice voor persberichten op Newswire.com.

Leave a Comment