Vastgoedworkshop heeft tot doel Black Evanstonians voor te bereiden op herstellende huisvestingshulp

Tegenwoordig is de rijkdom van 46 miljoen Amerikanen terug te voeren op de Homestead Act van 1862, toen “vrije blanke mensen … met een goed karakter” 270 miljoen hectare vrij land kregen van de Amerikaanse regering. Daarentegen werden Afro-Amerikanen na de emancipatie de enige raciale groep in het land die bijna volledig zonder kapitaal begon.

Hoewel het overbruggen van de raciale kloof in generatierijkdom voor Afro-Amerikanen niet door één organisatie kan worden opgelost, is de Dearborn Realtist Board erop gericht deze mensen te leren hoe ze moeten beginnen.

Afgelopen zaterdag 4 december werkte de Real Estate Business Organization, die zich richt op de zwarte gemeenschap, samen met de stad Evanston en voormalig gemeenteraadslid Robin Street Simmons voor de tweede “Gemeenschapsdag”. over de voordelen van eigenwoningbezit en het koopproces van een huis, georganiseerd in Faith Temple Church.

Leave a Comment