Vastgoedtrends in St. Louis, Missouri en Illinois Winter 2021

Met een mogelijke stijging van de rentetarieven, is het misschien beter om een ​​huis tegen hogere kosten te kopen in plaats van tegen een hogere rente.

SAINT LOUIS, Missouri – Hoewel de huizenmarkt nog heter is dan normaal, hangt er een winterse kou in de lucht, maar het kan verkopers en kopers nog steeds ten goede komen als je kijkt naar de rentetarieven.

Mensen worden nooit moe van het lezen of praten over de huizenmarkt. Het was een van de meest populaire geldonderwerpen op KSDK.com. Mensen wilden weten waarom de markt zo heet was, wat de voorspelling was en wanneer het zou afkoelen. Veel mensen klikten op de koppen met betrekking tot de prijsmarkt voor huurders en starters.

Opmerking: de video hierboven is bedoeld om te besparen op het verwarmen van een huis.

Vastgoedmarkt winter 2021

Hoewel de markt op dit moment nog behoorlijk warm is, heeft hij te maken met een herfst- en winterkoude. Het is heel gewoon dat de markt afkoelt tijdens de koudere maanden, als gezinnen naar school gaan en tijdens de vakanties. Maar als u overweegt uw huis van de markt te halen of een pauze in te lassen tijdens het jagen op huizen, wilt u misschien heroverwegen, zeggen experts.

“Dit is absoluut een goed moment om te verkopen”, zegt Kathy Helbig-Strick van Experience Realty Partners in St. Louis. “Het is al jaren een goed moment om te verkopen.”

Nog een verkopersmarkt?

Helbig-Strick zegt dat het vanwege de rentetarieven ook een goed moment is om te kopen. Ze zegt dat de tarieven nu laag zijn, maar op de lange termijn, zelfs als ze één procent stijgen, kan het net zoveel kosten als wachten tot de huizenprijzen dalen.

“Hypothetisch, als het $ 50.000 per jaar daalt, maar de rentetarieven zijn nog een procent, je betaalt ongeveer dezelfde betaling,” zei Helbig-Strick. “Dus over 30 jaar kun je beter nu profiteren van deze lagere rente en wat meer betalen voor het huis, want het zal blijven waarderen.”

“In plaats van af te wachten of de huizenprijzen dalen, moet je jezelf afvragen hoe snel ze zullen stijgen als ik wacht”, zegt vastgoedbelegger David Greene. Hij is ook de co-host van de podcast “Bigger Pockets”.

Seizoensdaling in onroerend goed

Ondanks dat de huizenmarkt relatief warm is, zijn er koelpunten voor kopers. Zillow meldde onlangs een seizoensdaling. Het vastgoedbedrijf toonde aan dat de markt in St. Louis een van de grootste vertragingen in de groei van de woningwaarde in oktober kende met 0,4%.

Dit mag verkopers er echter niet van weerhouden hun woning op de markt te brengen of te houden.

“Mensen schreeuwen nog steeds om huizen”, zei Helbig-Strick. “Je zou nu moeten binnenkomen als er nog steeds lage rentetarieven zijn, nog steeds deze achterstand van kopers, en dan aandelen die nog historisch laag zijn dan wat we hebben gezien.”

Helbig-Strick zegt ook dat huizen tijdens de vakantie “warmer” aanvoelen, en ze zag dat aanbiedingen op kerstavond werden geaccepteerd. Winter trekt serieuze kopers aan en in deze markt zegt ze dat het onmogelijk is om een ​​huis te onderwaarderen.

Wat is uw geldvraag? Stuur het naar mli@ksdk.com.

https://www.youtube.com/watch?v=videoseries

Leave a Comment