Vastgoed ziet er solide uit op het juiste moment

De Goldman Sachs Future Real Estate and Infrastructure Equity ETF (GREI) is een van de nieuwkomers in de wereld van op de beurs verhandelde vastgoedfondsen, maar hij ziet eruit als een goed getimede toevoeging aan deze strijd.

Over het algemeen is de vastgoedsector dit jaar indrukwekkend en sommige marktwaarnemers blijven optimistisch over de groep. In feite presteert onroerend goed goed op basis van enkele kwantitatieve factoren die door UBS worden benadrukt.

“Ons sectorrotatiemodel gebruikt onze Delta Quality, Free Cashflow Yield en Composite Momentum om individuele aandelen te rangschikken. Vervolgens gebruiken we de impliciete sectorale kantelingen om onze sectorallocaties te genereren’, zei UBS-analist Paul Winter in een recent rapport.

Hoewel GREI niet specifiek in het rapport wordt genoemd, benadrukt het UBS-model onroerend goed als een sector die moet worden overwogen.

“We merken op dat er bepaalde sectoren zijn waar het model permanent onderwogen lijkt te zijn, zoals energie, gezondheidszorg, financiën en vastgoed. In de meeste gevallen is dit te wijten aan het lage vrije kasstroomrendement van deze sectoren’, voegt Winter toe.

De nieuwe GREI biedt investeerders een interessante mogelijkheid om te profiteren van de kracht van de vastgoedsector. Om te beginnen wordt het fonds actief beheerd, waardoor het opvalt in een hoekje van het ETF-veld dat bezaaid is met passief beheerde producten.

Actief beheer zou in 2022 een kritieke functie kunnen zijn voor GREI, aangezien de beheerders vastgoedsegmenten kunnen vermijden die kwetsbaar blijven voor tegenwind van het coronavirus of die met een geschiedenis van wegkwijnen in omgevingen met stijgende rentetarieven. Houd er rekening mee dat de Federal Reserve het komende jaar de rente meerdere keren kan verhogen.

Een ander punt in het voordeel van GREI is de nadruk op vastgoedconcepten van de volgende generatie, waarvan er vele ondervertegenwoordigd zijn in traditionele fondsen in deze categorie.

Een ander ding om te overwegen met het Goldman Sachs-fonds is dat het geen toegewijde vastgoed-ETF is. Het heeft exposities (sommige zeer bescheiden) in zeven andere sectoren. Deze omvatten energie, industrie en materialen, die allemaal worden geclassificeerd als “overwogen” door het kwantitatieve model van UBS.

Bezoek het Future ETFs-kanaal voor meer nieuws, informatie en strategie.

De hierin uitgedrukte meningen en voorspellingen zijn uitsluitend die van Tom Lydon en komen mogelijk niet uit. De informatie op deze site mag niet worden gebruikt of geïnterpreteerd als een aanbod om te verkopen, een verzoek om een ​​aanbod om te kopen of een aanbeveling voor een product.

Leave a Comment